Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patarimai aktyviems keliautojams: skaidriausi vandenys bei stačiausios viršukalnės pasaulyje

Žymus keliautojas Markas Twainas kartą yra pasakęs: „Išplauk iš ramybės uosto. Pagauk visatą savo burėmis. Tyrinėk. Svajok. Atrask“. Tačiau kokias atostogas planuoti: aktyvias, pilnas nuotykių ar pramogų? Ant žemės, vandenyje, o galbūt danguje? Nesijaudinkite, mūsų kelionių ekspertai jums parengė šūsnį puikiausių pasiūlymų išsvajotam aktyviam poilsiui!
Trolio liežuvis Norvegijoje
Trolio liežuvis Norvegijoje / 123rf.com nuotr.

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių

Viktorijos kriokys, Zimbabvė, pietų Afrika

Viktorijos krioklio grožis bei didingai krintantis vanduo į Zambezės upę sužavi visus. Tai neapsakomo grožio vieta pamėgta ne tik gamtos mylėtojų, bet ir ekstremalių pojūčių išsiilgusių keliautojų. Šia vieta itin dažnai pasirenka šuolių su parašiutu gerbėjai. Jūsų mintys tiesiog šurmuliuos adrenalinu stovint virš arkinio Viktorijos krioklio.

Shutterstock.com nuotr./Viktorijos krioklys, Kanada
Shutterstock.com nuotr./Viktorijos krioklys, Kanada

Tai puiki galimybė patirti nepamirštamas bei kvapą gniaužiančias atostogas. Kaip yra pasakiusi keliautoja ir rašytoja Landia Davies: „Jei kas nors ir suteiks jums adrenalino, tai tik šis šuolis nuo didžiausio krioklio pasaulyje!“. Tad ko laukti?

Barakudo sala, Sipadano vandenynas, Malaizija

Jei mėgstate nardyti baseine, ežere, jūroje, tuomet važiuokite į nardytojų pamėgtą Barakudo salą, Sipadano vandenyne, Malaizijoje. Čia nardymo aistruoliai pamatys ne tik ryškius koralinius rifus, bet ir gyvybę pulsuojantį povandeninį pasaulį: egzotines įvairiaspalves žuvis, ryklius, delfinus, vėžlius bei dar nematytą augaliją. Ši vieta puikiai tinka nuotykių ieškotojams, patyrusiems ar aktyviai nardantiems keliautojams bei gamtos mylėtojams.

Shutterstock.com nuotr./Barakuda sala, Malaizija
Shutterstock.com nuotr./Barakuda sala, Malaizija

Tai yra vienintelė vieta pasaulyje, kurioje galite maudytis su milžiniškomis papūginėmis lūpažuvėmis. Tik pamanykite, panėrus į krištolo skaidrumo mėlynus vandenis, priešais save išvysite milžiniškų papūginių lūpažuvių gaują. Šios žuvys gali užaugti iki 1,3 metrų ilgio ir sverti iki 46 kilogramų! Nepraleiskite progos pamatyti šiuos gigantus savo akimis!

Kaimanų salos, Karibų jūra

Dar vienas puikus būdas praleisti laiką aktyviai ir taip pat vandenyje – kaitavimas Didžiajame Kaimane esantis Karibų jūroje. Kaitavimą renkasi tie, kurie trokšta pajusti visišką kūno ir sielos laisvę. Būtent ši sala yra ideali vieta kaitavimui dėl savo įspūdingo kraštovaizdžio peizažo bei tobulų kaitavimui oro sąlygų, čia galėsite su malonumu raižyti iškilusias bangas, atlikti įvairius triukus vandenyje ar tiesiog skrieti vandeniu ir visiškai atpalaiduoti savo mintis.

Shutterstock.com nuotr./Kaimanų salos Karibuose
Shutterstock.com nuotr./Kaimanų salos Karibuose

Jei reikės pagalbos – vietiniai instruktoriai mielai jums padės ir apmokys. Tai yra vieta, kurioje suteikiamos geriausios sąlygos pasaulyje kaitavimo sportui dėl palankaus vėjo ir šiltos Karibų jūros. Tad skubėkite išbandyti šį sportą, tikrai nepasigailėsite!

Rio de Žaneiras, Brazilija

Jums patinka banglenčių sportas? Tuomet Rio de Žaneiras – tobula vieta aktyvioms atostogoms. Čia yra ne vienas idealiai tinkantis šiam sportui paplūdimys. Pradedantiesiems siūlome atvykti į Joatinga paplūdimį – tai nedidelis, tačiau patogus paplūdimys. Puikiai tiks tiems, kurie nori išmokti šio sporto pagrindų arba tiesiog patobulinti primirštus ar išmokti naujus triukus.

Shutterstock.com nuotr./Bara Da Tijuka, Brazilija
Shutterstock.com nuotr./Bara Da Tijuka, Brazilija

Jeigu esate jau pažengęs banglentininkas ir norite susikauti su didelėmis bangomis tuomet nepraleiskite progos atvykti į Bara da Tijuka paplūdimį. Tai didelis paplūdimys, kuriame patartina plaukioti tik pažengusiems adrenalino mėgėjams. Ši vieta – daugelio nacionalinių ir tarptautinių banglenčių čempionatų šeimininkas, nes būtent čia kyla labai aukštos bangos, o paplūdimys driekiasi net kelis kilometrus. Rio de Žaneiras yra viena populiariausių banglenčių sporto vietų ne tik Brazilijoje, bet ir visame pasaulyje. Susidomėjote? Nepakartojamas laikas bangų apsuptyje garantuotas.

Lake Louise“ slidinėjimo kurortas, Kanada

Na, o kokią vietą pasirinkti aktyvioms žiemos atostogoms? Atostogos puikiame „Lake Louise“ slidinėjimo kurorte Kanadoje būtent jums! Tai užšalęs ežeras, kuris žiemos metu lankomas tiek slidinėjimo mėgėjų, tiek profesionalių slidinėjimo meistrų.

Shutterstock.com nuotr./Lake Louise slidinėjimo kurortas, Kanada
Shutterstock.com nuotr./Lake Louise slidinėjimo kurortas, Kanada

Iš pradžių ši vieta populiarėjo dėl kvapą gniaužiančių ledkalnių ir buvo aktyviai lankoma alpinistų iš viso pasaulio. Tačiau įrengus slidinėjimo trasas, „Lake Louise“ kurortas nebeatsigina ekstremalaus snieglenčių bei slidžių sporto gerbėjų! Čia vyko ir slidinėjimo Pasaulio taurės varžybos, kuriose dalyvavo nemažai čempionų, tokių kaip John Kucera, Jan Hudec, Manuel Osborne-Paradis ir daugelis kitų.

Apgyvendinimui galite rinktis netoliese esantį Banfo miestą, kuriame jūsų lauks malonus aptarnavimas viešbučiuose, skanus maistas restoranuose, o norėdami atsipalaiduoti galėsite apsilankyti baseinuose ar mėgautis sukūrinių vonių malonumais. „Lake Louise“ visada buvo vertinamas, kaip vienas geriausių pasaulyje slidinėjimo kurortų: puikiai įrengtos ilgos trasos, aukšto lygio aptarnavimas bei nepakartojama Kanados gamta.

Troltunga kalnas, Norvegija

Shutterstock.com nuotr./Troltunga kalnas, Norvegija
Shutterstock.com nuotr./Troltunga kalnas, Norvegija

O ką daryti tiems, kurie mieliau kopia į kalną negu leidžiasi nuo jo? Tokių pramogų mėgėjams siūlome atvykti į Norvegijoje esantį Troltunga kalną, lietuviškai dar vadinamą Trolio liežuviu. Taip pavadintas kalnas dėl savo išskirtinės išvaizdos, primenančios ilgą, smailų liežuvį, tarsi kyšantį iš uolinio veido. Žygis šiuo kalnuotu reljefu iki Troltungos yra ilgas ir kupinas iššūkių, o gamta jus apdovanos nepakartojamais peizažais.

Pakeliui išvysite spalvingus fjordus bei įspūdingą kvapą gniaužiančią gamtos didybę. Vieni šią vietovę renkasi dėl galimybės padaryti nepakartojamus kadrus, kiti – ieško ekstremalių potyrių, nes ši vieta tikrai gali tai pasiūlyti! Tai viena geriausių vietų, kurią gali pasirinkti užkietėję alpinistai. Stovint ant pačios viršūnės galite pajausti, kaip į jus iš visų pusių pučia vėjas, o vaizdas aplink paliks įspūdžius visam likusiam jūsų gyvenimui.

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius