Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svajojantiems apie ekstremalius nuotykius: vaizdingiausios pasaulio vietos šuoliui parašiutu

Šuolis parašiutu – tai įvykis, kurį žmonės atsimena visą gyvenimą. Lengvas virpulys, kūną užplūstanti baimės banga, kai instruktorius pasako: „jau laikas šokti“, pasiryžimo momentas, o tada krytis – laisvas ir atpalaiduojantis. Vėliau – išskleidžiamas parašiutas ir apima palengvėjimo, bet tuo pačiu ir vėl sugrįžusio adrenalino jausmas. Po truputį imama mėgautis vėjeliu ir vaizdais. Tai momentas, kai suvokiama: „Aš tai padariau!“
Šuolis parašiutu
Šuolis parašiutu / 123rf.com nuotr.

Kiekvienas šuolis parašiutu – išskirtinis, paliekantis neišdildomus įspūdžius. Tačiau jei svajojate apie ekstremalią patirtį, kuri netelpa į jokius rėmus, siūlome paskaityti apie vaizdingiausias pasaulio vietas, kuriose šuolis parašiutu – ne tik užplūstanti adrenalino banga, tačiau ir sielą virpinantis potyris.

Dubajus, JAE

Shutterstock.com nuotr./Dubajus, JAE
Shutterstock.com nuotr./Dubajus, JAE

Dubajus – tai didžiausias Jungtinių Arabų Emyratų miestas, pastaraisiais metas turistus traukiantis tarytum magnetas. Ilgi auksinio smėlio paplūdimiai, spindintys dangoraižiai, šiuolaikinės technologijos, galybė atrakcijų, prekybos centrai, preciziška tvarka ir kone visus metus džiuginantis puikus oras – atostogos šiame didmiestyje išties nepaprastos. Vis dėlto, net ir atostogas Dubajuje galima paversti dar labiau įsimintomis. Mat šis JAE didmiestis – puiki vieta šuoliui parašiutu.

Dubajuje galima rasti dvi ypatingas lokacijas: viena iš jų – maždaug 35 km už Dubajaus: čia siūlomas šuolis virš dykumos. Antra vieta – pats Dubajus. Siūloma šokti parašiutu virš vieno iš šio miesto pasididžiavimų – Džumeiros. Tai – dirbtinė, palmės formos sala. Jos išskirtinumu galima pasigrožėti tik iš viršaus, tad šuolis parašiutu, gėrintis dirbtine sala ir tolumoje stūksančiais Dubajaus dangoraižiais, išties įsimintinas gyvenimo įvykis.

Didžioji Žydroji skylė, Belizas

Shutterstock.com nuotr./Didžioji Žydroji skylė, Belizas
Shutterstock.com nuotr./Didžioji Žydroji skylė, Belizas

Centrinėje Amerikoje esantis Belizas – valstybė, į kurią plūste plūsta nardymo entuziastai. Vos 70 km nuo šalies krantų, Karibų jūroje, plyti juos viliojanti vieta – Didžioji Žydroji skylė. Tai – net 300 m skersmens ir 108 m gylio formos smegduobė – žymiausias gamtos kūrinys – atolas – visame Belizo barjeriniame rife. Vanduo čia itin skaidrus, todėl panėrus galima lengvai įžiūrėti jame gyvenančias žuvis: nuo spalvingųjų papūgžuvių iki Belizo barjerinio rifo ryklio.

Vis dėlto, šis straipsnis skirtas ne nardymo aistruoliams, o šuolių su parašiutu gerbėjams. Na, o Didžioji Žydroji skylė – įspūdingai atrodo ne tik nardant, tačiau ir iš paukščio skrydžio. Šuolio parašiutu iš kiek daugiau nei 3 km aukščio metu, žavi Karibų jūros mėlis bei sūkurį primenanti Didžioji Žydroji Skylė. Ir tai dar ne viskas – nusileidimas vyksta į vandenį: pasiekus jūrą dar reikia plaukti prie netoliese laukiančių valčių!

Everestas, Nepalas

Shutterstock.com nuotr./Everestas, Nepalas
Shutterstock.com nuotr./Everestas, Nepalas

Nepalo šiaurės rytuose, pasienyje su Kinija, plyti 1148 km² teritorija, kuriai suteiktas specialus nacionalinio parko statusas. Kas gi čia saugoma? Ogi didinga Himalajų gamta ir kelios aukščiausios pasaulyje viršukalnės. Viena iš jų – 8848 m virš jūros lygio iškilęs Everestas! Norint įkopti į šį kalną būtinas specialus teorinių žinių bagažas, fizinis ir emocinis pasiruošimas. Tą gali padaryti tikrai ne kiekvienas. Tačiau pasigrožėti Everestu galima ir kitais būdais, pavyzdžiui, šuolio parašiutu metu.

Pasiryžę šokti parašiutu – skraidinami sraigtasparniu net į 7 km aukštį. Kitaip, nei įprastai šokant parašiutu, žmonėms įteikiami deguonies balionėliai – tokiame aukštyje juos turėti yra būtina. Juk net ir nusileidimo vieta aukščiau nei įprasta – bazė įkurta maždaug 4,5 km aukštyje. Taigi, norint šokti parašiutu virš didingojo Sagarmatos nacionalinio parko (Sagarmatha National Park) ir grožėtis aukščiausiomis pasaulio viršukalnėmis būtina speciali parengtis. Net ir leidžiantis negalima užsižiopsoti – būtina saugotis, jog nusileidimas pavyktų sėkmingai.

Viktorijos krioklys, Zambija ir Zimbabvė

Shutterstock.com nuotr./Viktorijos krioklys, Zambija ir Zimbabvė
Shutterstock.com nuotr./Viktorijos krioklys, Zambija ir Zimbabvė

Pabuvoję aukščiausiomis pasaulio viršukalnėmis garsėjančiame Nepale, persikelkime į Pietų Afriką. Mat šiame žemyne plyti dar viena, labai vaizdinga vietovė, kurioje organizuojami šuoliai su parašiutu.

Viktorijos krioklys – tai bene įspūdingiausias viso Afrikos žemyno krioklys, šniokščiantis Zambijos ir Zimbabvės pasienyje. 1855 m. šį gamtos kūrinį atrado anglų misionierius ir geografijos tyrinėtojas Deividas Livingstonas. Kriokliui jis suteikė Viktorijos vardą norėdamas pagerbti tuometinę Anglijos karalienę.

Viktorijos krioklys – didžiulis: jo plotis net 1,6 km, o aukštis – 108 m. Jausmas, būnant šalia šio gamtos kūrinio – neįtikėtinas: stebina jo masyvumas, krentančio vandens šniokštimas. Tie keliautojai, kurie nori išvysti visą krioklio didybę, turi tą padaryti iš paukščio skrydžio. Ne veltui čia organizuojami ir šuoliai parašiutu. Lėktuvėlis pakyla iš Livingstono oro uosto (Zambija) ir skraidina žmones link krioklio. Atsiveriantys vaizdai – atima žadą. Priartėjus prie Viktorijos krioklio – iššokama iš lėktuvo. Nusileidimo stotelė įkurta prie Zambezės upės.

Rio de Žaneiras, Brazilija

Shutterstock.com nuotr./Rio de Žaneiras, Brazilija
Shutterstock.com nuotr./Rio de Žaneiras, Brazilija

Rio de Žaneiras – miestas žavintis savo kultūrine, etnine, socialine įvairove. Tai pasaulio kampelis, kuris tarytum niekada nesudeda bluosto: šurmulys ir audringi vakarėliai čia tęsiasi visą parą. O kur dar miestą reprezentuojantis spalvingasis Rio de Žaneiro karnavalas, ilgos paplūdimių juostos, kuriose niekada nestinga turistų – Rio užburia savo energingumu, skambančia muzika ir spalvomis.

Žvelgiant iš viršaus Rio portretas kiek kitoks: kadangi mieste itin daug kalvų ir žalumos, iš paukščio skrydžio jis atrodo tikra ramybės oazė. Pastatai ir gatvės dailiai įsilieja į šį kraštovaizdį – juntama gamtos ir urbanistikos harmonija. Šuolis su parašiutu Rio de Žaneire – įsimintinas nuotykis. Skrendant virš miesto galima gerėtis smaragdinėmis Atlanto bangomis, tolumoje plaukiančiais laivais, vingiuotomis įlankomis, baltomis pakrantės juostomis, miesto simboliu – Kristaus Atpirkėjo statula, kalvomis ir tarp jų įsispraudusiais pastatais. Rekomenduojamas metas šuoliui parašiutu: gruodžio–kovo mėnesiai – šiuo periodu Brazilijoje džiaugiamasi vasaros sezonu.

Didysis kanjonas, JAV

Shutterstock.com nuotr./Didysis kanjonas, JAV
Shutterstock.com nuotr./Didysis kanjonas, JAV

JAV – valstybė, kurioje pribloškiančių gamtos kūrinių netrūksta. Vienas iš jų – Didysis Kanjonas. Tarpeklių ir plyšių labirintai, keistų formų uolienos, aštrios jų viršūnės – Didysis Kanjonas Arizonos valstijoje tęsiasi net 446 km. Sakoma, jog tai viena iš tų pasaulio vietų, kurios neverta fotografuoti – nuotrauka niekada nesugebės perteikti tos didybės, kurią galima pajusti realybėje.

Šuolio virš Didžiojo Kanjono patirtis tikrai neeilinė – norintys šokti parašiutu pirmiausiai nuskraidinami į 5,5 km aukštį. O tada... Šokama žemyn! Emocijų daug: adrenalino jausmas susipina su visą kūną apimančiu susižavėjimu. Didysis Kanjonas iš viršaus atrodo dar įspūdingiau.

Franzo Josefo ledynas, Naujoji Zelandija

Shutterstock.com nuotr./Prano Juozapo Ledynas, Naujoji Zelandija
Shutterstock.com nuotr./Prano Juozapo Ledynas, Naujoji Zelandija

Kalnų verpetai, žaliuojantys slėniai, ugnikalniai ir geizeriai, marmuriniai šlaitai, drėgnieji miškai, turkio spalvos įlankos, ledynai, tai – Naujoji Zelandija. Šios valstybės kraštovaizdis – magiškas, beveik nepaliestas žmogaus rankų. Keliaujant po Naująją Zelandiją vieni įstabūs gamtos peizažai keičia kitus. Jausmas toks, lyg atsidūrus „Žiedų valdovo“ filmuose ar laikuose, kai Žemėje dar gyveno dinozaurai.

Franzo Josefo ledynas – tai pietinėje Naujosios Zelandijos saloje esantis 12 km ilgio jūrinis ledynas. Jis prasideda atšiaurioje Pietų Alpių viršukalnėje ir tęsiasi iki pat tankių džiunglių. Ekstremalių pojūčių gerbėjai šioje Naujosios Zelandijos vietovėje tikrai turės ką veikti: viena iš veiklų – žygis ledynu. Ekspedicija reikalaujanti daug jėgų, tinkamos aprangos, ištvermės – tačiau vaizdai atperka visas kančias. Kita veikla – šuolis parašiutu. Leidžiama rinktis iš kokio aukščio šokti: 3,9 km, 4,8 km ar 5,8 km. Kad ir iš kokio aukščio nuspręstumėte šokti, ledyno vaizdas iš viršaus – pribloškiantys.

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius