-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svajojantiems apie kelionę drauge su augintiniu: gyvūnams draugiškos šalys

Augintinis – pilnavertis jūsų šeimos narys? Jei taip, tikriausiai ir keliauti norite drauge su juo. Juk visai nesmagu savaitei ar dviems išsiskirti su geriausiu draugu ir palikti jį giminaičių priežiūrai, tiesa? Visgi, keliauti su augintiniu ne taip paprasta. Įvairūs dokumentai, skiepai, veterinarų pažymos, papildomi lėktuvo bilietai... Tačiau pasirūpinus šiais dalykais ir pasirinkus tinkamą kelionės kryptį, drauge su savo augintiniu patirtumėte tikrai daug malonių akimirkų.
Kelionės su augintiniu
Kelionės su augintiniu / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Dėl šios priežasties nusprendėme jums papasakoti apie aštuonias šalis, kurios – draugiškos gyvūnams. Susipažinkite ir į kitą kelionę vykite drauge su mažuoju jūsų šeimos nariu!

1. Kanada

Dauguma naminiams gyvūnams draugiškų šalių – Europoje. Apie jas būtinai papasakosime šiame straipsnyje. Visgi, jei nuspręstumėte, jog norite nuvykti į kiek tolimesnę kelionę, galite būti tikri, jog Kanada – ta šalis, kurioje jūs ir jūsų augintinis jausitės puikiai.

Kanados gamta tiesiog užburianti. Kalnai, slėniai, miškai – jūsų augintiniui tikrai bus kur palakstyti. Svajojate aplankyti ir didžiuosius šios šalies miestus? Tikrai ne bėda, mat juose gausu gyvūnams draugiškų viešbučių, parduotuvių. Gali būti tik šiek tiek sunkiau rasti restoranų, kurie priima lankytojus su augintiniais.

Beje, net ir šiuolaikiniu gyvenimo ritmu pulsuojančiuose Kanados miestuose, tokiuose kaip Torontas ar Vankuveris, gausu parkų. Taip pat šie miestai apsupti nepaprasto grožio kraštovaizdžio. Šalies valdžia skatina gyventojus kuo daugiau laiko praleisti gamtoje, dėl šios priežasties įrengti puikūs žygių maršrutai. Tad galite būti tikri, jog jūsų augintiniui, kelionės į Kanadą metu, neteks liūdėti ant asfalto.

Shutterstock.com nuotr./Banfo nacionalinis parkas
Shutterstock.com nuotr./Banfo nacionalinis parkas

2. Liuksemburgas

Liuksemburgas – nedidelė Vakarų Europoje esanti valstybė. Nepaisant to, jog šalis mažutė, čia, pasak sociologinių apklausų gyvena vieni iš laimingiausių pasaulio žmonių. Stabili ekonominė situacija, aukšti atlyginimai, malonus klimatas, pasakiško grožio architektūrinis palikimas – aukštas laimės indeksas tikrai nestebina.

Liuksemburgo gyventojai prieš kelis metus išsikėlė sau tikslą – tapti naminiams gyvūnams draugiškiausia šalimi pasaulyje. Jiems, siekti šio tikslo, sekasi tikrai puikiai. Didžiausiame šalies mieste, kurio pavadinimas toks pats, kaip ir šalies – Liuksemburgas, beveik nėra parduotuvių ar kavinukių, kurios neįsileistų lankytojų su gyvūnais. Net ir prabangiose laikrodžių parduotuvėse, optikose ar dizainerių butikuose galime išvysti keturkojį, laukiantį, kol jo šeimininkas įsigis prekę. Kelionė į šią nedidukę valstybę tikrai sužavės tiek jus, tiek jūsų naminį gyvūnėlį. Rekomenduojame.

Shutterstock.com nuotr./Liuksemburgas
Shutterstock.com nuotr./Liuksemburgas

3. JAV

JAV – labai kontrastinga valstybė, galinti pasigirti keliomis klimato juostomis, šiuolaikiškais didmiesčiais ir jaukiais kaimeliais, įspūdingais kanjonais, idiliškomis pakrantėmis, ilgais vaizdingais maršrutais. Nepaisant to, jog ši valstybė tokia didelė ir skirtinga, galime nedvejodami teigti, jog JAV – viena iš draugiškiausių gyvūnams pasaulio šalių.

JAV gyventojams įprasta savo augintinius vestis į kavinukes, užkandines, restoranus ar parduotuves. Šioje šalyje gausu gyvūnams draugiškų viešbučių, o taip pat – paplūdimių, skirtų tiek poilsiautojams ir jų keturkojams draugams. Nesvarbu, kokiu tikslu į JAV vyktumėte: ar pabuvoti šurmuliuojančiame Niujorke, ar pasimėgauti Majamio paplūdimiais, ar automobiliu keliauti per visą šalį ir žavėtis nepaprastomis panoramomis, galite nedvejoti ir drauge pasiimti ir savo augintinį! Įsimintina kelionė – garantuota.

Shutterstock.com nuotr./Niujorko Centrinis parkas
Shutterstock.com nuotr./Niujorko Centrinis parkas

4. Prancūzija

Vėl grįžkime į Europą. Prancūzija – ta šalis, kurioje augintiniai be galo mylimi! Ypatingai, Paryžiuje! Šiame mieste būtų sunku rasti kavinukę ar kepyklėlę, į kurią lankytojai nebūtų įleidžiami drauge su naminiu gyvūnėliu. Dažniausiai augintiniams netgi pasiūloma įpilti vandens ar paskanauti kokio gardumyno. Dar viena puiki žinia planuojantiems kelionę į Paryžių – viešajame šio miesto transporte taip pat leidžiama keliauti su augintiniais. Tereikia pasirūpinti, kad jūsų gyvūnas neužpultų ir neišgąsdintų kitų keleivių. Paryžius – meilės miestas. Tad kodėl šia meile nepasidalinus su savo augintiniu, tiesa?

Shutterstock.com nuotr./Paryžius
Shutterstock.com nuotr./Paryžius

5. Australija

Jeigu sugalvotumėte drauge su savo augintiniu vykti į Australiją, turite žinoti, jog į šią šalį įsivežti gyvūną gana sudėtinga. Reikia specialių dokumentų, skiepų, veterinarų pažymų. Visgi, jei šiais dalykais pasirūpinsite, galite būti tikri, jog Australijoje jausitės kuo puikiausiai! Šioje šalyje gausu parkų ir paplūdimių, kuriuose leidžiama poilsiauti su gyvūnais. Taip pat, augintinius leidžiama vežti viešuoju transportu. Žinoma, reikia pasirūpinti, jog jie nepakenktų kitiems keleiviams.

Šiuolaikiški didmiesčiai, tankūs atogrąžų miškai, auksiniai paplūdimiai, įspūdingos įlankos, uolos, nacionaliniai parkai. Australija – išties unikali šalis. Esame tikri, jog tiek jūs, tiek jūsų augintinis patirsite galybę įspūdžių!

Shutterstock.com nuotr./Australija
Shutterstock.com nuotr./Australija

6. Šveicarija

Visada svajojote nuvykti į Šveicarijos Alpes? O galbūt jus labiau intriguoja garsaus šalies miesto, Ciuricho, įžymios vietos? Kad ir kokiu tikslu vyktumėte į Šveicariją, galite pasiimti savo augintinį drauge. Ši valstybė – viena iš gyvūnams draugiškiausių šalių visame pasaulyje.

Šveicarijoje gausu viešbučių ir privačių apartamentų, kurių savininkai nuomininkus su gyvūnais ne tik įsileidžia į vidų, tačiau ir apdovanoja augintinius skanėstais. Lygiai to paties galite tikėtis ir lankydamiesi Šveicarijos restoranuose. Retas kuris neįsileidžia šeimininko su augintiniu. O tie, kurie įsileidžia, dar ir pavaišina gyvūną gardžiu kąsneliu. Apsilankykite šioje šalyje! Kvapą gniaužianti gamta, liberalus požiūris ir puikus aptarnavimas jus tikrai sužavės.

Shutterstock.com nuotr./Šveicarijos Alpės
Shutterstock.com nuotr./Šveicarijos Alpės

7. Japonija

Japonijos sostinėje Tokijuje senosios, ne vieną šimtmetį skaičiuojančios, tradicijos susipina su šiuolaikiniu gyvenimo ritmu. O šiam, didelę įtaką daro tendencijos iš Vakarų pasaulio. Tad visai nenuostabu, jog Tokijas – tai miestas, kuriame į šeimininkus su augintiniais žiūrima labai pagarbiai. Japonijos sostinėje nesunkiai rasite gyvūnams draugiškų viešbučių, restoranų ar kavinių. O taip pat – čia jus pasitiks galybė gyvūnų priežiūros parduotuvių, gyvūnų kirpyklų, drabužėlių ir aksesuarų parduotuvių. Nemažai Tokijo gyventojų augina naminius gyvūnus. Didelė dalis įmonių netgi leidžia savo darbuotojams atsinešti augintinius į biurus.

Shutterstock.com nuotr./Tokijas
Shutterstock.com nuotr./Tokijas

8. Vokietija

Straipsnio pradžioje minėjome, jog daugiausiai gyvūnams draugiškų šalių – Europoje. Todėl tikriausiai nenuostabu, jog šiame sąraše puikuojasi ir Vokietijos vardas. Ši šalis keliautojams gali pasiūlyti daug įdomybių: jaukių senamiesčių, didingų katedrų, ilgaamžių pilių ir rūmų. Jei dar nesate buvę, rekomenduojame nuvykti! Svarstote, ar į kelionę pasiimti augintinį? Galime jus užtikrinti, jog Vokietijoje gausu gyvūnams draugiškų viešbučių, parduotuvių, maitinimo įstaigų. Kaip ir Prancūzijoje, taip ir Vokietijoje, viešajame transporte leidžiama vežtis naminius gyvūnus. Žinoma, privaloma užtikrinti, jog jie neišgąsdintų kitų, drauge važiuojančių žmonių.

Shutterstock.com nuotr./Berlynas
Shutterstock.com nuotr./Berlynas

Kelionių akademija – ieškantiems pažintinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius