Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaizduotę jaudinantys keisčiausi gamtos reiškiniai pasaulyje

Mes jau įpratę, kad gamta nuolatos stebina nepaaiškinamais, įspūdingais kūriniais, kurie kelia nuostabą ir begalę klausimų. Taigi, planuojant kelionę į vieną ar kitą vietovę, verta pasidomėti, galbūt ten turėsite galimybę pamatyti ką nors visiškai keisto ir nepaaiškinamo. Kad planuoti būtų lengviau, pristatome jums vaizduotę kaitinančius pasaulio reiškinius.
Ugninė vaivorykštė
Ugninė vaivorykštė / Shutterstock.com

1. Po Mirties slėnį savarankiškai keliaujantys akmenys

Mirties slėnis driekiasi vakarinėje Jungtinių Amerikos Valstijų dalyje, Kalifornijos valstijoje ir yra žemiausia JAV žemyno vieta. Teritorija taip pat garsėja kaip pats karščiausias JAV taškas, kadangi 1913 m. čia buvo užfiksuota temperatūra siekianti 56,7 °C. Bet tai toli gražu nėra visi Mirties slėnio unikalumai, vienas įspūdingiausių reiškinių – be perstojo judantys akmenys, sveriantys iki 350 kg. Ypatingas objektas pritraukia daugybę keliautojų iš viso pasaulių ir, žinoma, mokslininkų, bandančių įminti akmenų judėjimo paslaptį.

Shutterstock.com/Mirties lėnis
Shutterstock.com/Mirties slėnis ir po jį „vaikštantys“ akmenys

2. Vietoj įprasto geltonai raudono saulėlydžio – Juodoji saulė

Stebėti besileidžiančią saulę jau savaime yra gražus ir romantiškas vaizdinys, tačiau aplink Tønder pelkę, esančią pietinėje Jutlandijoje Danijoje, galima išvysti absoliučiai išskirtinį saulėlydį. Du kartus per metus, rudenį, nuo rugsėjo vidurio iki spalio mėnesio ir pavasarį, nuo kovo vidurio iki balandžio pradžios. Milijonai juodųjų varnėnų visą dieną rinkę pievose maistą pakyla aukštai į dangų, kad nusileidus saulei susirastų prieglobstį nakčiai. Nuostabusis paukščių baletas danguje vakarėjant – nepakartojamas vaizdas, danai reginį praminė – Juodąja saule.

Shutterstock.com/Juodoji saulė
Shutterstock.com/Juodoji saulė

3. Kai kasmet lyja žuvimi

Pasaulis kupinas netikėtumų, vienas jų – žuvų lietus Joro mieste, vidurio Hondūre.

Nuo 1800 m. prasidėjęs ir kasmet po kartą ar net du pasikartojantis reiškinys vyksta gegužės – liepos mėnesiais. Pirmiausia vietovę užklumpa juodi debesys, pradeda griausti perkūnas, kurį lydi stiprūs vėjo gūsiai ir žaibų trenksmai bei keletą valandų nenutrūkstamai lyja.

Po audros ant žemės mėtosi visa galybė žuvies, tereikia ją susirinkti ir nešti namo. 1970 m. „National Geographic“ į šią vietą surengė ekspediciją, kad tyrėjai patvirtintų tokio keisto gamtos reiškinio faktą ir bandė suprasti viso to priežastis, tačiau tikslių atsakymų nėra iki šiol.

Shutterstock.com/Fandžio įlanka
Shutterstock.com/Fandžio įlanka

4. Per dieną – po potvynį ir atoslūgį

Kanados pietryčiuose yra Fandžio įlanka, gerai žinoma visame pasaulyje dėl nepakartojamų potvynių ir atoslūgių. Vietovę neįtikėtinu greičiu užlieja bilijonai tonų vandens, vėliau taip pat greitai, sukeldamas sūkurius ir viesulus vanduo nuslūgsta. Vieno potvynio atoslūgio metu vanduo pakyla net 16 m, o pasitraukdamas sukuria be galo keistą, vietinių „Mėnulio vaitojimu“ vadinamą garsą. Teritorijoje jūsų laukia nuostabūs įlankos vaizdai, suformuoti unikalaus, kasdien pasikartojančio reiškinio: čia daugybė įvairiausių formų uolų ir gilių urvų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Įspūdinga patirtis: kelias Prancūzijoje ima ir dingsta po vandeniu

5. Vaivorykštės spalvomis spindintys debesys

Pietų Floridos danguje galima pamatyti ypatingą – Ugninę vaivorykštę. Mokslininkai reiškinį vadina Apskritojo horizonto vaivorykšte, tačiau išties tai skirtingomis spalvomis švytintys debesys. Taip nutinka dėl beveik vieno dydžio vandens lašelių, kurių dėka plunksniniai debesys iškreipia saulės spindulių šviesą, o balta šviesa išsiskaido į skirtingo ilgio, tad ir skirtingų spalvų, matomą šviesą. Dangaus kūrinys pritraukia minias smalsuolių, norinčių pasigėrėti keistu reiškiniu.

Egzotinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius