Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 vietų Ispanijoje, kuriose galima grožėtis rudeniu

Ispanija pasaulyje žinoma kaip šalis, kurioje visada šviečia saulė ir niekada nesibaigia vasara. Dienraštis elpais.com kviečia apsilankyti dešimtyje šalies vietų, primenanačių besikeičiančius metų laikus, kur krentantys spalvoti lapai kalba apie tai, kad net ir čia ateina ruduo. „Ant sniego krenta sniegas. Esu ramus“, - sako japonų poeto Taneda Santoka haiku. Lapai krenta ant lapų, laikas eina – krizė kada nors baigsis. O iki to laiko reikia išjungti televizorių ir klausytis krentančių lapų šnarenimo. Tai – žavu. Negana to – nemokamai.
Ispanijos kraštovaizdis rudenį
Ispanijos kraštovaizdis rudenį / Kadras iš filmo "Landscapes of Rioja"

1. Ayllonas ir Sierra Norte (Madridas ir Segovija)

Už 150km nuo Ispanijos sostinės, driekiasi lapuočių miškai, džiuginantys praeivių akis. Čia galima grožėtis bugieniais, beržais bei ažuolais.

Segovija
Segovija

2. Nuogų deivių sodas (Segovija)

Nuogų deivių sodas La Granja miestelyje Segovijoje pilnas liepų, pušų, kaštonų, klevų. Sakoma, kad jo geriausias laikas – ruduo. Krūmai bei medžiai juosia 146h teritoriją, panorėjus prisėsti, tai galima padaryti ant šalia esančių suoliukų ir stebėti trykštančius fontanus, pasakojančius įvairias klasikinės mitologijos legendas.
Šalia La Granja esantis medkirčių kaimukas Valsain didžiuojasi per juo einančiu dešimties kilometrų pasivaikščiojimo taku. Pasakojama, kad šiuo taku XVI amžiuje vaikščiodavo Madrido aukštuomenė.

3. Babija ir už vietos už jos (Leonas)

Atsidurti Babijoje – tai tarsi prarasti kontaktą ir ryšį su realybe. Aplanko jausmas, kad pasineriama į svajones, įsipareigojimai ir atsakomybės pasilieka kažkur už nugaros. Norint pamatyti daugiau, galima apsilankyti kitose Leono apskrityse – Omanijoje, Lunoje, Lacianoje – tai laukinės gamtos vietos, įtrauktos į biosferos rezervatą.

123rf.com/Gormaz, Soria provinzija, Leonas
123rf.com/Gormaz, Soria provinzija, Leonas

4. Rascafria, El Paular ir Canencia (Šiaurės Madridas)

Jaramos, Lozoya, Guadalix, Manzanares ir Guadarrama upių baseinai kviečia organizuoti įvairias ekskursijas po Šiaurės Madrido zoną, kurioje apstu rudeniškų spalvų ir alsuojančios ramybės. Labiausiai šiam laikotarpiui rekomenduojama apsilankyti Rascafrijoje - einant mišku ir šiek tiek kylant aukštyn, atsiveria įspūdingi kraštovaizdžiai, o aplinkui besidriekiančios lygumos leidžia įžvelgti už keliasdešimt kilometrų stygsančius Madrido dangoraižių bokštus.

Pontevedra, Silleda
Pontevedra, Silleda

5. Šimtamečiai kaštonai (Pontevedra)

Šiaurės Vakarų Ispanijoje – Galicijoje – aptinkamas mišrus miškas, paskelbtas gamtos paminklu. Čia galima pamatyti aukščiausius Europoje kaštonus. Jų aukštis siekia 30 m.

6. Miškinga karalystė (Navara)

Navaroje Urbasa parkas tapo gražiausius regiono rudeninius peizažus. Per pusantros valandos šią vietą galima pasiekti pėstute pajudėjus ir Baquedano vietovės, ir einant per miškus, nepamiršus pasigrožėti Urederra upe.

7. Devyni kaimai ir miškas (Malaga)

Malagos pakrantėje išsidėstę Ojeno, Guaro, Alozaina, Toloxo, Istano, Casarabonelos, Yunqueros, Mondos ir El Burgo kaimai. Čia prasideda nuotykis, besitęsiantis per uolas, pro ąžuolus, Viduržemio jūros regiono spygliuočių miškus. Ši ekosistema saugoma UNESCO. Aplink šias teritorijas galima rasti turizmo informacijos centrus, be to, informacija pateikiama ir internete.

8. Iregua slėnis (La Rioja)

La Rioja puikiai pažįstama ne vien dėl savo vynų, bet ir dėl didžios gamtos. Cebollera parkas yra viena geriausiai išlaikytų regiono vietų. Po ilgų žmonių emigracijos metų pagaliau ši vieta vėl sutvarkyta – atsirado naujų medžių, atnaujinta aplinka. Viskas paruošta prikelti šią vietą naujam gyvenimui.

VIDEO: Landscapes of La Rioja "Fog"

 

9. Paslaptingoji Soria

Pasivaikščiojimai čia tęsiasi netoli upės, šios vietos puikiai pažįstamos ispanų poeto Antonio Machado gerbėjams. Teigiama, kad šie kraštovaizdžiai įkvėpė menininką.

10. Salenques slėnis (Huesca)

Šiaurės rytų Aragone įsitaisiusiame slėnyje gausu eglių ir vaizdų į Pirėnus.Taigi, atrodo, kad į Ispaniją galima vykti ne tik vasaroti, bet ir pasigrožėti jos rudeniu, kuris, be abejonės, kažkuo panašus, o kartu ir skirtingas nuo mūsiškio.

VIDEO: ORDESA - Gradas de Soaso (Huesca, Spain)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius