Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Havajuose banginis įvarė baimės jūroje iškylavusiems turistams

Vienu įspūdingiausių prisiminimų gyvenime jaunai amerikiečių porai greičiausiai išliks netikėtas susitikimas su banginiu, kuris galėjo baigtis jiems ne taip ir smagiai. Turistų pora ilsėjosi Havajuose ir praskaidrinti dieną sumąstė pasiplaukiojimu palei Maui salos pakrantes. Tačiau čia jų kelyje pasirodė tikrų tikriausias banginis, kuris vos neapvertė jų kanojos, skelbia „The Daily Mail“.
Šiaurės Atlanto tikrasis banginis
Šiaurės Atlanto tikrasis banginis / NOAA nuotr.

„Banginis pasirodė iš vandenyno gelmių, kuomet mes visiškai to nesitikėjome! Jis iššoko iš vandens tiesiai prieš mūsų kanojos nosį. Mums labai pasisekė, jog tai buvo banginio jauniklis... nes jei jo vietoje būtų pasitaikęs suaugęs patinas, jis būtų paskandinęs mūsų valtį, to net nepastebėjęs“, - turistės Loren Lebihan žodžius cituoja amerikiečių žiniasklaida.

Banginis iššoko iš vandens taip arti kanojos, jog šiek tiek net užkabino jos nosį ir vos jos neapvertė savo jėga.

Skelbiama, jog banginis nuo lengvo smūgio nenukentėjo, o ir turistai, iš pradžių pagauti baimės, greitai atsipeikėjo. Tuo metu biologai tikina, kad panašūs atvejai gana dažni, tiesiog retai kada turistams pavyksta nufilmuoti susidūrimo akimirką ir išplatinti vaizdo įrašą internete. Teigiama, jog žiemos pabaigoje banginiai migruoja prie Havajų, kur nuo sausio iki balandžio vyksta jų poravimosi žaidimai. Būtent pasižiūrėti jų į šią vietą kasmet specialiai atvyksta tūkstančiai turistų. Tiesa, jie plaukioja kur kas patvaresniais ir patikimesniais laivais nei kanojos.

VIDEO: Whale hits holidaymakers canoe in Maui, Hawaii.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius