Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oimiakono gyventojai nebijo šalčio – tualetai įrengti lauke, o vietinė mokykla neveikia tik temperatūrai nukritus žemiau –52 laipsnių šalčio ribos

Jei galvojate, kad jūsų šalyje šalta, tuomet aplankykite Rusijos miestą Oimiakoną, kuris privers jus kitaip galvoti apie šaltį, rašo dailymail.co.uk.
Termometras
Termometras / Kadras iš vaizdo reportažo

Oimiakone sausio mėnesį vidutinė temperatūra siekia minus 50 laipsnių šalčio pagal Celsijų, o didžiausias užfiksuotas šalčio rekordas šiame mieste – net 72,2 laipsniai šalčio. Tai yra šalčiausia oro temperatūra, užfiksuota žmonių gyvenamoje vietovėje.

Šiame miestelyje gyvena apie 500 žmonių. Ironiška, tačiau Oimiakono miesto pavadinimas reiškia – „neužšąlantis vanduo“.

Oimiakone dauguma namų šildomi deginant anglis arba medieną. Anglies tiekimas šildymui yra nereguliarus, tad kai atsargos baigiasi – elektrinėje pradedama kūrenti mediena. Jei baigiasi ir mediena – miestelio šildymas nutrūksta po penkių valandų, o vamzdžiai nuo šalčio pradeda trūkinėti.

Šiame Rusijos miestelyje yra vos keletas šiuolaikinių patogumų, o daug kur galima rasti lauko tualetus.

Oimiakone užsiauginti ko nors neįmanoma, tad vietiniai gyventojai valgo elnieną ir arklieną, o miestelyje esanti viena parduotuvė gyventojus aprūpina pirmo būtinumo prekėmis.

Nors ir keista, bet vietiniai gyventojai nejaučia jokių negalavimų dėl prastos mitybos. Gydytojai sako, kad tai susiję su gyventojų vartojamu gyvūnų pienu, nes jis turi daug maistingų medžiagų.

Vietiniams gyventojams šaltis nėra baisus. Pavyzdžiui, vietinė mokykla uždaroma tik tuo atveju, jei temperatūra nukrinta žemiau –52 laipsnių ribos.

Dar vienas įdomus faktas – dienos ilgumas Oimiakone: gruodį diena trunka 3 valandas, o vasarą – 21 valandą, rašo dailymail.co.uk.

Apačioje pateiktame vaizdo reportaže gali išvysti, kaip šiame Rusijos miestelyje termometras reaguoja į šaltį:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius