-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

10 dalykų, ko nedaryti būnant Kanarų salose

Kanarų salos – viena populiariausių krypčių žiemą. Amžinos vasaros salos privilioja milijonus, ir tikrai ne be reikalo. Tačiau ko jose nedaryti, kad atostogos nebūtų sugadintos? „Destination Tips“ įvardijo 10 dalykų.
Tenerifė
Tenerifė / 123rf.com nuotr.

1. Nepirkite elektronikos prietaisų

Kanarų salos – ne pati geriausia vieta elektros prietaisų pirkimui. Gana dažnai parduotuvėse siūlomos neoriginalios prekės, arba naudotus prietaisus bandoma parduoti kaip naujus.

2. Nelikite viešbutyje

Kanarų salose nemažai „viskas įskaičiuota“ viešbučių, kurie savo pasiūlymų gausa gali suvilioti likti tik viešbučio teritorijoje. Tačiau taip ne tik prarasite daug įspūdžių, bet ir nuskriausite salų ekonomiką. Tai, kad turistai dažnai renkasi „viskas įskaičiuota“ viešbučius ir mažai teišleidžia pačiose salose, kiša koją ekonomikos augimui.

3. Neignoruokite ženklų pakrantėse

Paplūdimiai Kanarų salose yra gerai prižiūrimi, tačiau dažnai turistai į bėdą pakliūva vien dėl to, kad nepaiso pakrantėse pastatytų ženklų. Raudona vėliava reiškia, kad į vandenį maudytis lipti negalima. Vanduo gali atrodyti ramus, tačiau jus gali įtraukti povandeninė srovė. Jeigu plevėsuoja geltona arba žalia vėliavos, geriau laiką leiskite gelbėtojų prižiūrimuose paplūdimiuose.

Pavasarį pakrantėse pasirodo nemažai medūzų – vėlgi, apie jas įspėja ženklai. Tada geriau nesimaudyti ir pakrantėje vaikščioti apsiavus.

4. Gerai pagalvokite dėl Cruz de Tejeda

Žinoma, jeigu turite daug laiko Gran Kanarijoje – verta pamatyti ir šią kalnuotą salos vietovę. Tačiau jeigu tikitės žadą atimančių kalnų ir paplūdimių vaizdų – nusivilsite, nes Cruz de Tejeda yra ne tiek daug pakilusi virš jūros lygio (1,6 km). Pakrantės vaizdai įspūdingesni Mirador del Barranco del Carmen, La Palmoje.

5. Nepavėluokite į Teidę

Jeigu žymusis Tenerifės ugnikalnis Teidė yra jūsų sąraše, kopkite į jį anksti ryte. Daugelis turistų pradeda ten plūsti iškart pakilus saulei, tai jeigu norite išvengti jų, būkite vėliausiai 9 val. ryto.

6. Neleiskite pinti plaukų

Jeigu susigundysite visą galvą susipinti kasytėmis – po šio darbo iš jūsų, tikėtina, bus pareikalauta nemažos sumos. Jeigu tikrai norite taip pasigražinti – tarkitės dėl konkrečios kainos iš anksto.

7. Nepasiduokite vilionėms Puerto de la Kruse

Puerto de la Kruse pastebėsite nemažai vietinių su beždžionėmis, gyvatėmis, papūgomis. Kartais jie gyvūnus uždės vaikui ant peties, leis tėvams nufotografuoti. O tuomet paprašys didelės sumos už tai.

8. Nesusigundykite traukinuku Corralejo

Mielas nedidelis traukinukas vilioja turistus Fuerteventūroje, Corralejo. Bus žadama supažindinti su sala ir daugiau papasakoti apie ją. Tačiau nemažai keliautojų skundžiasi, kad jo gidai nelabai daug išmano, o pati kelionė yra neilgas pasivažinėjimas aplink Corralejo.

9. Nesinešiokite vertingų daiktų Playa la Arena

Playa la Arena yra mėgstama kišenvagių vieta. Galioja tas pats patarimas, kaip ir kitose populiariose turistinėse vietose visame pasaulyje – nesinešiokit piniginės ar vertingų daiktų užpakalinėje kelnių kišenėje, laikykite rankinę prie savęs.

10. Neragaukite „nemokamo“ maisto

Prekeiviai dažnai gundys suvalgyti gabalėlį ananaso – „paragauti“. O kai paragausite, tuomet jūsų paprašys susimokėti už tą gabalėlį. Nepamirškite – turistų numylėtose vietose labai retai kas nors būna nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius