10 išimčių, dėl kurių iš Anglijos bus galima išvykti – kitaip lauks tūkstantinė bauda

Anglijoje jau nuo kitos savaitės įsigalios itin griežtas draudimas kelionėms, baiminantis naujos COVID-19 bangos ir mutacijų. Nuo kovo 29 d. visi, keliaujantys be rimtos priežasties, sulauktų net 5 000 svarų sterlingų (5,8 tūkst. Eur) baudos. Tad kokios yra tos rimtos priežastys?
Lutono oro uoste
Lutono oro uoste / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tarptautinės kelionės Jungtinėje Karalystėje ir taip dauguma atvejų buvo draudžiamos, bet žmonės vis tiek vykdavo atostogų. Dėl to valdžia užsimojo žmonės nuo nebūtinų kelionių atbaidyti baudomis.

Pagal naująsias taisykles, jeigu joms pritars parlamentarai, griežtasis draudimas išvykti iš šalies galiotų nuo kovo 29 d. iki gegužės 17 d. ar net birželio 30 d., rašo metro.co.uk.

Išvykti iš šalies bus leidžiama tik tiems, kurie turės pateisinamą priežastį. Kokia ji gali būti?

Darbui

Vyriausybė yra išskyrusi dešimtis darbų, kuriuos dirbant yra leidžiama nesilaikyti kai kurių kelionių ribojimų. Pavyzdžiui, tai leidžiama aviacijos, aeronautikos, medicinos sektoriuose dirbantiems žmonėms, autobusų vairuotojams, sezoniniams žemės ūkio darbuotojams. Kai kuriems prieš kelionę reikės užpildyti specialią deklaracijos formą, jeigu to nepadarys – grės 200 svarų sterlingų bauda.

Sąrašą išimčių darbuotojams galite rasti čia.

Studijoms

Studentams bus leidžiama išvykti į šalį, į kurios universitetą ar kitą aukštojo mokslo įstaigą jie yra įstoję, jeigu yra būtina dėl studijų išvykti iš JK.

Dalyvauti vestuvėse

Tarptautinės kelionės bus leidžiamos ir išvykti susituokti arba dalyvauti artimo giminaičio vestuvėse. Keliauti gali tik tie, kurie patys tuokiasi / registruoja civilinę sąjungą arba yra artimi giminaičiai žmonių, kurie tuokiasi / registruoja civilinę sąjungą. Tad į antros eilės pusseserės vestuves neišvyksite.

Aplankyti artimą draugą ar giminaitį, kuris miršta, ir dalyvauti laidotuvėse

Angliją bus galima palikti ir tuo atveju, kad pasirūpintumėte pažeidžiamu žmogumi, kad suteiktumėt būtiną pagalbą asmeniui, kad aplankyti žmogų, kuris miršta. Leidžiama ir išvykti į mirusio asmens laidotuves.

Pirkti, parduoti, nuomoti gyvenamąjį būstą

Dar viena išimtis – leidžiama keliauti į užsienį, jeigu į kitą šalį vykstate apžiūrėti ar aprodyti NT. Galės išvykti ir tie, kurie užsienyje turės įsirengti būstą persikraustymui, taip pat tie, kuriems prieš pirkimą / nuomą reikia apsilankyti kitoje šalyje dėl būtinų veiksmų sandoriui.

Dėl medicininių priežasčių – dalyvauti gimdyme, aplankyti artimuosius ligoninėje, dėl paties medicinos procedūrų

Tarptautinės kelionės bus leidžiamos ir tiems, kurie į užsienį vyks dėl medicininės pagalbos, yra užsiregistravę pas medikus, taip pat tie, kuriems iš šalies išvykti būtina siekiant išvengti ligos, susižalojimo ar pabėgti nuo pavojaus sveikatai.

Leidžiama ir išvykti į gimdymą, jeigu to paprašo gimdančioji. Taip pat – aplankyti ligoninėje ar slaugos namuose, hospise esantį giminaitį ar artimą draugą.

Kitos išimtys:

Teisiniai įsipareigojimai ar balsavimas rinkimuose / referendume

Vaikų priežiūros priežastys

Išvykti gali ne nuolatiniai gyventojai ir JK lankę tik laikinai

Atlikti savanorystę ar užsiimti labdara – jeigu to neįmanoma padaryti esant JK

Parlamentarai dėl naujųjų koronaviruso taisyklių sugriežtinimo balsuos ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius