-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 praeityje pavojingos pasaulio zonos, kurios dabar tinka atostogoms

Jei planavote artimiausiu metu keliauti į Libiją ar į kurią nors Artimųjų Rytų valstybę, dabar tam ne pats geriausias laikas. Antra vertus, galima aplankyti daug kitų praeityje pavojingų pasaulio zonų, kurios šiuo metu jau yra saugios, dar neatrastos turistų ir stebina savo kultūriniu paveldu.
Nepalas
Nepalas / sxc.hu nuotr.

Šri Lanka

Po 26 metus trukusio pilietinio karo tarp Tamilų tigrų ir vietinės vyriausybės, praeitais metais pagaliau šioje egzotiškų paplūdimių, kunkuliuojančios kultūros ir visur aplinkui šmirinėjančio laukinio gyvenimo šalyje įsivyravo taika. Tad ar nereiktų jos aplankyti?

sxc.hu nuotr./Paplūdimys `ri Lankoje.
sxc.hu nuotr./Paplūdimys Šri Lankoje.

Suskaičiuokite 4800 žingsnių iki Adamo viršūnės, kad pasigrožėtumėte kvapą gniaužiančiais Šri Lankos vaizdais. Paskui patraukite į pietus, kur atrasit žavingą, laiko nepaliestą Gale miestuką. Ir galiausiai atsipalaiduokite stebėtinai gražiuose auksinio smėlio paplūdimiuose.

Černobylis, Ukraina

Prabėgus 25-iems metams nuo baisiausios atominės elektrinės katastrofos pasaulyje, dabar įmanoma užsisakyti vienos dienos kelionę po Černobylio apylinkes. Čia bus galima apžiūrėti 30 km spinduliu po 1986 metų birželio mėnesio sprogimo atskirtą teritoriją ir katastrofos sukeltus padarinius. Čia, prieš grįždami į saugų ir jaukų Kievą, pravažiuosite ir vaiduoklių miestu po sprogimo tapusią Pripetę.

Ruanda

sxc.hu/Ruandos pasididžiavimas - kalnų gorilos.
sxc.hu/Ruandos pasididžiavimas - kalnų gorilos.

Praėjus daugiau nei beveik dviems dešimtmečiams nuo vieno žiauriausių genocidų pasaulyje, Ruandos žmonės dirba kartu, kad pamirštų smurtinę praeitį. Tad jau dabar galite atrasti šią žalių kalvų ir džiunglių šalį. Aplankykite Akagera nacionalinį parką, kad savo akimis išvystumėte laukinį gyvenimą – liūtus, žirafas, dramblius ir šalies pasididžiavimą – kalnų gorilas. Kibungu pamalonins gamtos mylėtojus ekskursijomis po ežerą ir vandens sportu. Jei norėsite susipažinti su šalies kultūra, būtinai aplankykite Ruandos Nacionalinį baletą, kuriame susijungia tradiciniai šokiai ir dainos.

Kolumbija

sxc.hu nuotr./Kolumbijoje galima iavysti ir vieną paslaptingiausių gyvūnų - jauguarą
sxc.hu nuotr./Kolumbijoje galima išvysti ir vieną paslaptingiausių gyvūnų - jauguarą

Narkotikų prekeiviai, kairiojo sparno sukilėliai ir sukarintos organizacijos išraižė Kolumbijos praeitį. Tačiau šiandien šalies įvairus kraštovaizdis ir kultūra toliau žavi lankytojus. Šalis vilioja ir mirguliuojančiais kalnais, ir Amazonės upės baseino platybėmis, dideliais ežerais, plačiomis lygumomis,

sxc.hu nuotr./Nepalo gyventojas.
sxc.hu nuotr./Nepalo gyventojas.

ir Karibų jūros pakrante, kurią skalaują žydras vanduo. Taip pat čia yra žmogaus sukurtų stebuklų, tokių kaip prarasti miestai, nepakartojamos senovinės skulptūros ir spalvoti kolonijiniai pastatai.

Nepalas

Nepaisant istorijos, kupinos politinių neramumų ir skurdo, Nepalas siūlo puikius nuotykius gamtoje ir dvasines patirtis. Praskriskite virš aukščiausios Everesto viršukalnės arba jokite ant dramblio nugaros per nacionalinį parką. Aplankykite Lumbini, kur gimė Gautama Siddhartha Buddha, kur yra Maya Devi šventykla, apsupta šventų sodų, arba atraskite Himalajų kalnyną pėsčiomis, motociklų žygyje arba plaukdami plaustu.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius