Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 09 /2019 12 14

5 žaviausi Europos miesteliai, kuriuose Kalėdos – tarsi iš pasakos

Dievinate Kalėdų muges, viduramžių architektūrą ir jaukias senamiesčio gatveles? Tuomet šie Europos miestai ir miesteliai jus tikrai sužavės ir nukels į nepamirštamą Kalėdų pasaką.
Kalėdos Koburge
Kalėdos Koburge / 123rf.com nuotr.

Kolmaras, Prancūzija

123rf.com nuotr./Kalėdos Kolmare
123rf.com nuotr./Kalėdos Kolmare

Neabejotinai vienas žaviausių Europos miestelių prieš Kalėdas virsta tarsi Holivudinio filmo apie žiemos šventes filmavimo aikštele. Mažyčiame Kolmare būna net penkios Kalėdų mugės, o iš vienos į kitą veda siaurų gatvelių labirintas, kuriame senoviniai namai išgražinti šventinėmis girliandomis.

Kiekviena iš mugių – tarsi miniatiūrinis kaimelis, kuriame siūlomi išskirtinės kokybės daiktai. Dauguma čia pardavinėjamų prekių yra sukurtos Elzaso regione, ir jos būna kruopščiai atrinktos atsižvelgiant į jų kokybę bei unikalumą.

Rovaniemis, Suomija

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kalėdos Rovaniemyje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kalėdos Rovaniemyje

Gili snieguota žiema, apšerkšniję medžiai, ryškiai šviečiančios Kalėdų eglės, preciziškos ledo skulptūros – Rovaniemis yra viena kalėdiškiausių vietų pasaulyje. O faktas, kad Kalėdų Senio kaimelis yra vos už 8 kilometrų, tik dar prideda šventinio žavesio.

Išnirus iš kalėdinio džiugesio ir aplankius Kalėdų Senį, Rovaniemyje tikrai netrūks veiklos. Čia galima rasti ir įdomių muziejų, ir išskirtinių žiemos pramogų – pavyzdžiui, pasivažinėjimą su elnių ar haskių kinkiniais, sniegomobilių safari, o kur dar žadą atimantys Šiaurės pašvaisčių turai.

Tauberio Rotenburgas, Vokietija

„Bavaria tourism“ nuotr./Kalėdos Tauberio Rotenburge
„Bavaria tourism“ nuotr./Kalėdos Tauberio Rotenburge

Gruodžio mėnesį viduramžių Vokietijos miestelis Tauberio Rotenburgas transformuojasi į Kalėdų pasaką. Dar nuo XV a. čia žiemos švenčių kasmet laukiama gurkšnojant baltą karštą vyną ir užkandžiaujant skrudintais migdolais Kalėdų mugėje. Per 500 metų tradicijos mažai tepasikeitė, ir kasmet čia atkuriami senoviniai kalėdiniai papročiai.

Siauras vingiuojančias gatveles ir vaizdingas aikštes Bavarijos miestelyje įrėmina dar nuo viduramžių stovintys namai, kurie gruodį sušvinta naujomis spalvomis. Tauberio Rotenburgo Kalėdų mugė galbūt nėra pati ryškiausia ar triukšmingiausia, tačiau neabejotinai – viena gražiausių visame pasaulyje.

Česky Krumlovas, Čekija

ckrumlov.info nuotr./Kalėdos Česky Krumlove
ckrumlov.info nuotr./Kalėdos Česky Krumlove

Praha pelnytai kasmet vadinama vienu iš gražiausių Europos kalėdinių miestų. Tačiau tai reiškia, kad čia suplūsta tūkstančiai, norintys patirti Kalėdų stebuklą. Verta bent dienai iš jos išvykti – atsipūsti nuo minios ir pamatyti vieną įspūdingiausių Čekijos miestelių – Česky Krumlovą.

Upės apsuptame, akmenimis grįstomis gatvėmis išvagotame Česky Krumlove sukuriame nepamirštama kalėdinė nuotaika. Prieššventiniu laikotarpiu čia gundo ne tik Kalėdų mugė, bet ir gausu šventinių renginių – muzikos, poezijos, istorijos, teatro. Privalu pamatyti ir garsiuosius Krumlovo lokius, kuriems gruodį taip pat būna surengiama Kalėdų šventė.

Koburgas, Vokietija

„Bavaria Tourism“ nuotr./Kalėdos Koburge
„Bavaria Tourism“ nuotr./Kalėdos Koburge

Toliau nuo įprastų turistų maršrutų esantis Koburgas – dar neatrastas Bavarijos brangakmenis, gruodį alsuojantis Kalėdų dvasia. Pilies papėdėje išdygsta šarmingas Kalėdų miestelis, traukiantis mediniais žaislais, keramikos dirbiniais ir jaukia atmosfera.

Magijos prideda ir romantiškas pasivažinėjimas karieta po Koburgo senamiestį, kuris prieš Kalėdas prisipildo skrudintų migdolų, tradicinės bratwurst ir karšto vyno kvapais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius