-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 klaidos, kurias europiečiai daro atvykę į JAV

Kiekviena šalis turi savo išskirtinius papročius ir tradicijas – ir kartais net daug keliaujantys turistai ne visada netyčia jiems nenusižengia, rašo „Insider“. „Reddit“ svetainės vartotojai pasidalijo, kuo labiausiai erzina europiečiai, kurie atvyksta į JAV. 
Turistė Niujorke
Turistė Niujorke / 123rf.com nuotr.

Nenaudoja apsaugos nuo saulės

„Nuvažiuok bet kur, kur atvyksta europiečiai, ir visada pamatysi nudegusią odą. Kažkodėl ypač – vokiečių ir britų. Pamatysi, kaip žmonės, kurie jau klaikiai nudegė visą dieną gulėdami paplūdimyje, ir toliau lenda į saulę“, – magictravelblog.

Naudoja frazes, kurios netinka JAV

„Dažnai britų naudojama frazė „are you alright?“ (liet. pažodžiui – ar viskas gerai?) Jungtinėje Karalystėje atitinka klausimą „how are you?“ (liet. – kaip sekasi?). Bet ne Jungtinėse Valstijose – ji čia priimama kur kas asmeniškiau, ir galite susidurti su pasimetusiais žvilgsniais – lyg kištumėtės ne į savo reikalus“, – Kushtykush.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Turistai Niujorke
AFP/„Scanpix“ nuotr./Turistai Niujorke

Nepaklūsta amerikiečių vairavimo taisyklėms

„Jeigu jus sustabdo policija, NELIPKITE iš mašinos. Sėdėkite automobilyje su aiškiai rodomomis rankomis ir palaukite, kol prie jūsų prieis. Pareigūnas gali užtrukti – būna tikrinamas registracijos numeris, pranešama apie sustabdymą. Tiesiog sėdėkite ir laukite“, – treamstroller.

Nežino alkoholio vartojimo įstatymų

„Kai buvau Amerikoje, mano mėgstamiausia grupė grojo bare netoliese. Nuėjau, ir jie manęs net neįleido. Man net nebuvo kilusi mintis, kad taip gali nutikti – Britanijos baruose taisyklės nėra tokios griežtos. Bet ne – jie net neįleido manęs į vidų, jau net nekalbu apie gėrimą“, – dibblah.

Nebūna tokie draugiški kaip amerikiečiai

„Amerikiečiai yra neįtikėtinai draugiški, kai kuriems tai gali pasirodyti net nejauku. Kai mano tėvai kartą kiek pasimetė ir turėjo paklausti kelio, po 5 minučių juos jau supo 20 plačiai besišypsančių žmonių, besineriančių iš kailio. Keli net siūlėsi juos parvežti iki viešbučio“, – TheMediumPanda.

Kodėl amerikiečiai tiek daug ir taip įnirtingai šypsosi, skaitykite čia.

Galvoja, kad šalis yra gerokai mažesnė

„Tiek daug europiečių turistų mano, kad jie gali greitai iš Niujorko nuvažiuoti į Floridą, Teksasą ar Kaliforniją. Vien SKRYDIS iš Niujorko į Los Andželą ar San Fransiską trunka šešias valandas, o daugelis valstijų yra didesnės nei Europos valstybės.

Net ir būdami vien Kalifornijoje daug turistų neįvertina valstijos dydžio. Pavyzdžiui, kažkada girdėjau planus per dieną aplankyti Los Andželą, San Fransiską, Tahojos ežerą ir Josemičio parką... Nuo Los Andželo nuvykti į San Fransiską užtrunka ilgiau nei iš Miuncheno į Milaną“, – acSan300.

Lankosi tik tinkliniuose restoranuose ir skundžiasi

„Europiečiai lankosi tik greitojo maisto arba tinkliniuose restoranuose ir tada skundžiasi, koks siaubingas yra amerikietiškas maistas. Jūs nebandėte amerikietiško maisto. Jūs bandėte sukomercintą maistą. Nebijokite paklausti vietinių, kur yra gera vieta pavalgyti. Mes esame amerikiečiai. Mums patinka valgyti ir dalintis su kitais, kur gauti ką nors skanaus paragauti. Norite ko nors greito užkąsti? Paklauskite patruliuojančio policininko. Jie visada žino geriausias mėsainines, užkandines ir šeimos restoranėlius“, – inksmudgedhands.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mėsainis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mėsainis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius