-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 klaidos, kurias turistai dažnai daro Venecijoje

Venecija gal ir turi pravardę „La Serenissima“ (Ramioji), bet čia kelionė gali labai greitai virsti galvos skausmu. Masės žmonių, akligatviai, žvėriškos kainos... „The Points Guy“ duoda 8 patarimus, kad jūsų kelionę šiame mieste lydėtų kuo mažiau streso.
Venecija
Venecija / 123rf.com

Taigi, kokias klaidas dažniausiai daro turistai kanalų mieste?

Valgo San Marco aikštėje

Garsiausia Venecijos aikštė yra garsi ne be reikalo. Vienoje jos pusėje – San Marco bazilika, bizantiškosios architektūros šedevras. Iš kitų pusių ją juosia pastatai su arkomis ir restoranais, barais bei parduotuvėmis. Patyrę keliautojai sutaria – čia esantys restoranai neverti jūsų pinigų. Žinoma, išskyrus „Caffe Florian“, kuris įkurtas dar 1720 m.

Vienas iš geriausių būdų atskirti, ar restoranas yra geras kainos ir kokybės atžvilgiu – patyrinėti, ar ten valgo patys venecijiečiai. Panardykit interneto forumuose, paklauskite vietinių arba paprašykite rekomendacijų viešbutyje.

Kliaujasi „Google Maps“

Venecija yra miestas, kuriame pasiklysite. Ir nieko tame blogo – tai kaip tik yra vienas iš Venecijos žavesio paslapčių. Tik klajodami siauromis gatvelėmis ir mažais tiltukais per kanalus atrasite jaukiausias šio miesto vietas. Tačiau jeigu ramiam pasivaikščiojimui neturite laiko, gali būti labai lengva pasiklysti Venecijos labirintuose.

Deja, „Google Maps“ ir kitos žemėlapių programėlės nėra patikimos čia. Dažnai jos ves per kanalą, kuriame nėra tilto, arba atidursite akligatvyje, nors programėlė rodys ten esantį kelią. Laimei, daugelyje gatvių Venecijoje yra ne tik jų pavadinimai, bet ir rodyklės, kurios parodo kryptį San Marco aikštės link.

Sėda ne į tą vandens transportą

Mieste nėra automobilių – tas žavu, bet tai reiškia, kad viešasis transportas čia taip pat kursuoja vandeniu. Tai – vaporetto. Jeigu nenorite vaikščioti pėsti, tai yra pigiausias būdas pamatyti miestą. Tik žiūrėkite, į kurį sėdate. Yra daugiau nei 20 maršrutų, tad išsiaiškinkite, kokio jums reikia.

Atplaukus laiveliui, įsitikinkite, kad jis suks į tą pusę, kurią jūs norite pamatyti. Nuo tos pačios prieplaukos jie dažnai suka į abi puses. Iš anksto įsigykite bilietą, kurį reikia pažymėti prieš lipant į vaporetto. Ne visose stotelėse yra pardavinėjami bilietai, tad jeigu žinote, kad plauksite kelis kartus, geriau iš anksto įsigykite daugiau bilietų.

Švaisto per daug pinigų gondoloms

Venecija yra nustačiusi kainas pasiplaukiojimu gondola, tad neklausykite, jeigu gondolininkas bandys sakyti kitaip. Nuo 9 val. ryto iki 19 val. pusvalandis kelionės ja kainuoja 80 Eur. Nuo 19 val. iki 3 val. nakties kaina pakyla iki 100 Eur už 35 min. Galite bandyti derėtis dėl kainų. Tik žinokite, kad kaina priklauso nuo to, kiek laiko leisite gondoloje, o ne nuo to, keliese plauksite. Iš viso viena gondola gali plaukti 6 keleiviai.

123rf.com/Venecija
123rf.com/Venecija

Būna nepakenčiami turistai

Jeigu norite tik nusifotografuoti gondoloje – pasiderėkite su gondolininku, o ne jam nesant patys šokite į ją, kad ir tik keliom minutėm. Ne be reikalo turistai erzina vietinius – Venecijos gatvėmis jie vaikšto ir tik su maudymosi kostiumėliais, mėto šiukšles į kanalus ar merkia kojas į juos.

Neseniai miestas įvedė pakankamai dideles baudas už prastą elgesį. Neleidžiama, pavyzdžiui, piknikauti, šokinėti į kanalus, šiukšlinti, dėvėti tik maudymosi kostiumėlius, maitinti balandžius ar važinėti dviračiais. Taip pat draudžiama statyti palapines mieste, rašinėti ant pastatų sienų, ant tiltų kabinti spynas, pirkti prekes iš nelegalių gatvės prekeivių. O tam tikrose vietose net uždrausta sėdėti ar užkandžiauti. Daugiau skaitykite čia.

Viešbučio ieško paskutinę minutę

Jeigu vykstate į Veneciją balandžio–spalio mėnesiais, verčiau iš anksto pasirūpinkite nakvyne – bent kelias savaites, o dar geriau – kelis mėnesius prieš kelionę. Jeigu jūsų apsilankymas joje sutampa su kokiu nors dideliu renginiu – pavyzdžiui, karnavalu, Venecijos bienale ar filmų festivaliu, viešbutį gali tekti užsisakyti ir prieš metus.

Tikisi į turus pakliūti neužsakius vietos iš anksto

Daugumoje muziejų ir istorinių vietų nereikia bilietus įsigyti iš anksto, bet kai kuriais atvejais reikėtų – jeigu norite nelaukti eilėje arba ieškoti ypatingų patirčių. Pavyzdžiui, į Palazzo Ducale organizuojamus turus bilietą geriau nusipirkti prieš porą savaičių. Jeigu norite pamatyti operą Teatro La Fenice – taip pat bilietais pasirūpinkite iš anksto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius