-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar tiesa, kad kruiziniai laivai palieka vėluojančius keleivius? Ką tada daryti?

Ko nelaukia traukinys? Kruiziniai laivai taip pat nelaukia. Jie stoja įvairiuose uostuose, kur keleiviai gali pasimėgauti ekskursijomis ir vietiniu maistu. Tačiau sugrįžti būtina laiku.
Didžiausias pasaulyje kruizinis laivas „Symphony of the Seas“
Didžiausias pasaulyje kruizinis laivas „Symphony of the Seas“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Taip, tai tiesa - kruiziniai laivai dažnai palieka bent keletą keleivių krante per visą kelionę. Tiesa, tai yra pačių keleivių kaltė, nes suskaičiuoti žmones prieš išvykstant yra tiesiog neįmanoma. Kruizininiame laive telpa keli tūkstančiai keleivių. Pavyzdžiui, nuotraukoje viršuje matomame „Ruby Princess“ laive telpa 3600 keleiviai - visus juos suskaičiuoti prieš išvykimą tiesiog neįmanoma. Tai kas nutinka?

Kruiziniai laivai turi laikytis tvarkaraščio. Kai ateina laikas išplaukti, jie išplaukia. Keleiviai, kurie nespėja sugrįžti į laivą, yra palikti krante ir kartais net turi stebti tolstantį baltą laivą su jų asmeniniais daiktais viduje. Net jei keleiviai atbėga laivui nutolus tik kelias dešimtis metrų, jis tikrai nesugrįš, kad ir kaip tie žmonės mojuotų. Tačiau yra atvejų, kuomet kapitonas yra tiesiog priverstas laukti vėluojančiųjų.

VIDEO: Cruise Ships Do Not Wait... Couple Misses the Carnival Sunshine

Pavyzdžiui, jei sugrįžti nespėjo didelė dalis laivo keleivių. Taip gali nutikti dėl spūsčių mieste ar net pačiame uoste. Kruizinių laivų kompanijos taip pat pačios rengia ekskursijas. Jei jos nespėja sugrįžti, laivas privalo laukti, nes šie žmonės yra kompanijos atsakomybė. Taip pat tenka laukti besilaipinančių žmonių - jei prie tiltelio susiburia žmonių minia, niekas jo nepatrauks tol, kol sulips visi.

Įdomu tai, kad kai kurios kruizinių laivų kompanijos keleiviams duoda laivo telefono numerį ir prašo paskambinti, jei bus vėluojama. „Virgin Holidays Cruises“ kompanija netgi teigia, kad vėluojančiųjų bus laukiama, jei tik bus tokia galimybė. Tik tų galimybių nelabai pasitaiko, nes tiek uostai, tiek laivai turi gana griežtus tvarkaraščius.

Ta ką būtų galima patarti keleiviams? Na, jei yra bent mažiausia tikimybė, kad pavėluosite į laivą, su savimi pasiimkite asmens dokumentus. Jie bus reikalingi bandant pasivyti kruizinį laivą lėktuvu ar kitu laivu. Taip pat įsidėmėkite laivo laiką. Jis nebus toks, koks yra vietinis ir pagal jį bus nurodytas išvykimo laikas. Kruizinių laivų kompanijos šiais laikais palengvina žmonių dalią ir nurodo abu laikus - ir laivo, ir vietinį, todėl jų nesupainiokite. O jei jau pavėlavote, nėra prasmės šokinėti iš nevilties ir prašyti laivo sugrįžti. Geriau jau šalta galva vykite į oro uostą ar ieškokite kitų būdų nuvykti iki kito uosto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius