Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atostogos Graikijoje – toliau nuo paplūdimio ir jūros, arčiau pavojaus įsimylėti

Giedras dangus, šilta jūra, geras maistas ir viena kita antikinė kolona. Maždaug iš tokių elementų susideda įprastinės lietuviškos atostogos Graikijoje. Sraunios kalnų upės, kopimas uolomis, kokybiškas maistas, visų rūšių žygiai bei puikūs golfo laukai – tokias atostogas Graikijoje lietuviai dar tik atranda.
Peloponesas, urvai ežere
Peloponesas, urvai ežere / Organizatorių nuotr.

Peloponeso pusiasalis – tik ką „Tez Tour“ keliautojams atsivėręs Graikijos regionas. Čia yra visko, dėl ko jau spėjome pamėgti Graikiją: puikūs paplūdimiai, šilta jūra, geras maistas, svetingi vietos gyventojai ir, žinoma, itin turtingas istorinis palikimas – Peloponese yra ir senoji Olimpija, ir Sparta, ir galybė kitų visai Europos kultūrai itin svarbių vietų.

Tačiau Graikija gali pasiūlyti dar daugiau. Ypač tiems, kuriems geriausias poilsis – tai nuovargis po intensyvios ėjimo, plaukimo, kopimo ar dviračio pedalų minimo dienos.

Organizatorių nuotr./Zakinthos, Peloponesas
Organizatorių nuotr./Zakinthos, Peloponesas

Pėsčiomis per upę

Turbūt neverta minėti, kad Peloponese visos vandens pramogos pasiekiamos ranka. Buriavimas, nardymas, burlentės ir t. t. Dėl to čia patogu kompanijoms, kuriose yra žmonių mėgstančių tiek aktyvų, tiek pasyvų poilsį.

Norintieji įdomesnių patirčių gali traukti į jūros žvejybą ar net išmėginti maudynes su žirgais. Labai smagus užsiėmimas – irstymasis jūros baidarėmis (pasirodo, būna ir tokių), kuris leidžia atrasti stačiose pakrantėse pasislėpusias olas, idiliškas įlankėles ir jose užsiglaudusius tik iš jūros pusės pasiekiamus paplūdimius.

Neverta galvoti, kad Peloponese aktyvaus poilsio galimybės išsenka vos atitolus nuo jūros. Čia yra sraunių upių, o tai reiškia progą panuotykiauti plaukiant pripučiamais plaustais: daug veiksmo, purslų, uolų ir greičio.

Mažiau greičio ir purslų, bet ne ką mažiau įspūdžių garantuoja žygiai upe. Dažnai jie organizuojami palyginti nesraunia Nedos upe (beje, tai vienintelė upė Graikijoje turinti moterišką vardą). Ji teka itin vaizdingomis Peloponeso vietomis, įsispraudusi tarp aukštų uolų, šalia tarpeklių, po akmeniniais tiltais, sūkuriuojanti ties povandeninėmis olomis bei krintanti įspūdingais kriokliais.

Organizatorių nuotr./Polilimnio, Peloponesas
Organizatorių nuotr./Polilimnio, Peloponesas

Aukštyn į kalnus, gilyn į tarpeklius

Golfo laukai Peloponeso nome Mesenijoje atsirado visai neseniai, tačiau labai greitai Mesenija tapo viena populiariausių golfo turizmo krypčių. Kodėl? Nes čia puikios aikštelės, bet ne ką svarbiau ir vietovės grožis: vaizdingos kalvos, šimtamečiai alyvmedžiai, nuostabūs vaizdai į jūrą ir visada malonus klimatas.

O jeigu golfas – pernelyg ramus užsiėmimas, Peloponese visuomet galima imtis kopimo kalnų uolomis. Jei patirties neturit, tačiau nestokojat noro kopti, jums padės kopimo mokyklų instruktoriai. Kitiems teliks pasirinkti gebėjimus atitinkantį maršrutą, kurių Peloponese gausu kaip ir kopimo mokyklų.

Dar paprasčiau garantuotų aštrių pojūčių galima užsitikrinti šokant su guma į Korinto kanalą – šis uolose išraustas kanalas Peloponesą atskiria nuo žemyninės Graikijos. 40–50 m kritimas žemyn link vandens tarp stačių kanalo sienų. Žinoma, taip šokinėdami visų atostogų nepraleisite, tačiau ir vieno karto užteks, kad apsilankymas Peloponese įsimintų visam gyvenimui. Tiesa, tai nereiškia, kad po šuolio į kanalą jau galima keliauti namo.

Organizatorių nuotr./Korinfo kanalas, Peloponesas
Organizatorių nuotr./Korinfo kanalas, Peloponesas

Žygiai pėsčiomis ir pavojus įsimylėti

Kelionės dviračiais – dar vienas puikus būdas pažinti Peloponesą. Dviračiais galite aplankyti tiek viešbučio apylinkes, arba leistis į rimtesnius, savaitės trukmės žygius. Tiesa, ilgi dviračių žygiai tinka ne visiems, užtat pėsčiųjų žygiai prieinami kiekvienam – tai puikus būdas suderinti aktyvų poilsį ir Peloponeso istorijos pažinimą.

Vietiniai gidai ir vedliai žino maršrutus, kurie kiekvieną svarbią pusiasalio vietą leidžia pažinti toliau nuo turistinių srautų, o kartu ir parodo tikrąją Peloponeso dvasią, su jos įspūdingais peizažais, antikiniais paminklais, mažais akmeninių namukų kaimais ir jaukias viešbutėliais. Tiesa, kiekvieną pasiryžusį tokiai kelionei būtina perspėti – neretam po tokių žygių išsivysto priklausomybė nuo Peloponeso.

Tad, jeigu jums labiau patinka šiluma, kuomet po kūną išsisklaido adrenalinas, nei vėsumas nuo pajūry ant odos tepamo saulės kremo, tuomet Peloponesas jums tinkama vieta. O jeigu jums labiau patinka vėsumas nuo pajūry ant odos tepamo saulės kremo nei šiluma, kuomet po kūną išsisklaido adrenalinas, tuomet Peloponesas jums irgi tinkama vieta. Telieka tik vienas klausimas – kodėl jūs vis dar ne jame?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius