-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dėl streiko atšauktas skrydis: kompensacija nepriklauso, bet ne visada

Bendrovė „Ryanair“ dėl darbuotojų streikų trečiadienį ir ketvirtadienį iš viso atšaukia apie 600 skrydžių. Skaičiuojama, kad laiku išskristi negalės apie 50 tūkst. keleivių. Civilinės aviacijos administracijos teigimu, streikas yra vertinamas kaip ypatinga aplinkybė ir dėl to kompensacija už atšaukiamus skrydžius keleiviams nepriklauso. Tačiau, pasak kelionių advokato, kai kuriais atvejais kompensacija keleiviams gali priklausyti.
Ryanair
Ryanair / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Streikas yra ypatinga aplinkybė, kuri eliminuoja pareigą avialinijoms mokėti keleiviams kompensaciją, tačiau ne visais atvejais. Europos Teisingumo Teismas yra išaiškinęs, kad streikas turi būti susietas su konkrečiu reisu, t.y., jei yra bendro pobūdžio streikai, kurie vyksta kitoje valstybėje ir panašiai, dėl kurių vežėjas turi perplanuoti savo aviaparką, tai nebūtinai yra ypatinga aplinkybė“, – paaiškino kelionių atvokatas Edmundas Rusinas.

Pašnekovas kaip pavyzdį pateikia prieš kelias savaites vykusį Airijos pilotų ir aptarnaujančio personalo streiką, kuris vyko ne tik Airijoje, bet ir kitose valstybėse. Pasak E.Rusino, jei avialinijos teigia, kad dėl tos priežasties jie atšaukia reisą, bet konkrečiame darbuotojų ekipaže nėra Airijos piliečių, tai reikėtų kelti klausimą, ar čia galima taikyti streiko, kaip ypatingos aplinkybės, atvejį.

Išsamiau apie atšaukiamus skrydžius ir keleivių teises – LRT TELEVIZIJOS laidos „Laba diena, Lietuva“ įraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius