Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES šalys gali uždrausti atvykti turistams iš JAV, kol šios suvaldys COVID-19 krizę

Europos Sąjungos šalys, vėl atveriančios savo ekonomikas turizmui, gali uždrausti atvykti keliautojams iš Jungtinių Valstijų, nes ši valstybė nėra pakankamai suvaldžiusi koronaviruso epidemiją, antradienį pranešė dienraštis „The New York Times“ remdamasis neįvardytais Europos pareigūnais.
Italijos paplūdimys
Italijos paplūdimys / 123rf.com nuotr.

Vienas pareigūnas, susijęs su ES narių derybomis, kam turėtų būti leidžiama atvykti į Bendriją, pasidalijo šalių, kuriose padėtis yra priimtina, sąrašais, bet JAV į juos nebuvo įtrauktos.

Kitas su šiomis derybomis susijęs pareigūnas patvirtino, kad tokie sąrašai yra sudaryti, bet jie nebuvo viešai paskelbti. Dar du kiti pareigūnai patvirtino sąrašų turinį, rašo „The New York Times“.

Kol kas neaišku, ar JAV pareigūnai buvo iš anksto informuoti apie faktą, kad Amerika nebus įtraukta tarp šalių, kurių piliečiams bus leidžiama atvykti į ES, kai blokas nuo liepos 1-osios plačiau atvers savo išorines sienas.

Abiejuose preliminariuose sąrašuose nurodoma, kad į ES galėtų būti įleidžiami žmonės iš Kinijos, kur naujasis koronavirusas pirmiausiai buvo aptiktas praeitų metų pabaigoje, bet sienos liktų uždarytos JAV, Brazilijos ir Rusijos piliečiams.

Dienraščio pašnekovai sakė, kad Jungtinės Valstijos vėliau galėtų būti įtrauktos į šalių, kurių gyventojams būtų leidžiama atvykti į ES, sąrašus, jeigu Amerikoje koronavirusinės infekcijos COVID-19 plitimas sulėtėtų.

Vis dėlto pareigūnai sakė, kad „labai mažai tikėtina“, jog Jungtinėms Valstijos iš pat pradžių bus taikomos kokios nors išimtys.

Iš šio pranešimo galima suprasti, kad šalių sąrašai dar nėra galutinai suderinti ir kad jie dar gali būti pakeisti iki sienų atvėrimo termino.

Jungtinės Valstijos yra labiausiai pandemijos paveikta šalis – joje nustatyta daugiau kaip 2,3 mln. užsikrėtimo atvejų ir per 121 tūkst. pacientų mirčių.

ES valstybės nuo kovo vidurio uždarė sienas atvykėliams iš beveik visų blokui nepriklausančių šalių, išskyrus „būtinų kelionių“ atvejus.

Jungtinės Valstijos maždaug tuo pačiu metu irgi uždarė sienas daugumos Europos šalių gyventojams.

Fiksuojamų COVID-19 atvejų pliūpsniai keliose Amerikos valstijose kelia nerimą Europos pareigūnams, kad atvykėliai iš JAV galėtų sukelti žemyne antrą epidemijos bangą.

Tačiau draudimas atvykti turistams iš JAV gali reikšti milijonus eurų prarastų pajamų tokiu metu, kai Europos šalys stengiasi gaivinti savo ekonomikas, kelis mėnesius buvusias paralyžiuotas dėl karantino priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius