Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausios šalys kelionėms 2019 m.: Lietuvai skirta 59 vieta

Kone kasdien galima rasti naują „verčiausių aplankyti“ šalių sąrašą. Nors dauguma tokių sąrašų gali būti vertinama kiek skeptiškai, į naują Pasaulio ekonomikos forumo (WEF) reitingą pažvelgti įdėmiau verta. WEF šalis išrikiavo pagal tai, kiek jos yra pasirengusios priimti turistus.
TOP3 šalys: Ispanija, Prancūzija ir Vokietija
TOP3 šalys: Ispanija, Prancūzija ir Vokietija / 123rf.com nuotr.

Kai kurios turistų labiausiai pamėgtos šalys, tokios kaip Nyderlandai ar Naujoji Zelandija, dėl lankytojų srauto jau kartais nebegali suteikti tokių paslaugų kaip anksčiau. Turistų kiekio esama infrastruktūra tiesiog nebepatempia. Tuomet ieškoma išeičių – įvedami griežtesni draudimai, skelbiami nauji mokesčiai, ribojama trumpalaikė nuoma (pvz., „AirBnb“).

WEF savo tyrime „The Travel and Tourism Competitiveness Report 2019“ atsižvelgė į 90 veiksnių, tokių kaip saugumas, infrastruktūra, tvaraus keliavimo iniciatyvos, kultūra, apgyvendinimas ir vertės bei išleistų pinigų santykis.

Pirmoje vietoje atsidūrė Ispanija, kuri išsiveržusi į lyderes dėl kultūrinės veiklos įvairovės. Kaip aiškina WEF, čia galima rasti visko – nuo gyvybingų miestų iki saulėtų paplūdimių. Ispanijoje yra net 48 UNESCO pasaulio paveldo vietos (beje, daugiausiai jų viename mieste taip pat yra šioje šalyje – Kordoboje. Apie tai skaitykite čia.

Pirmajame dešimtuke dominuoja turtingos Vakarų valstybės – po Ispanijos rikiuojasi Prancūzija, Vokietija.

Lietuvai skirta 59 vieta 140 valstybių sąraše. Palyginus su 2017 m., mūsų šalis nusileido per tris pozicijas. Prasčiausių įvertinimų, palyginus su vidurkiu, mūsų šalis gavo trijose srityse: gamtos išteklių; kultūrinių išteklių ir verslo kelionių; kelionių ir turizmo prioritetų nustatymo. Geriausiai Lietuvoje įvertinta situacija su sveikata ir higiena – šioje srityje Lietuva net patenka tarp 20 proc. aukščiausius įvertinimus gavusių šalių pasaulyje.

Lietuvoje yra tik situacija su sveikata ir higiena. Tačiau, anot WEF, Lietuva yra prasčiausiai pasirengusi turistams tarp 8 Šiaurės Europos šalių. Prie jų priskirtos Skandinavijos valstybės ir Lietuva, Latvija bei Estija.

Sąrašo pabaigoje – beveik vien Afrikos valstybės. Net kelias jų šiemet lankė lietuvis Danas Pankevičius. Jo įspūdžius iš Čado (2 pagal pasirengimo prastumą šalis sąraše), Kongo DR, Angolos skaitykite čia: Projektas „Ekspedicija Afrika“.

TOP10 šalių:

  1. Ispanija
  2. Prancūzija
  3. Vokietija
  4. Japonija
  5. JAV
  6. Jungtinė Karalystė
  7. Australija
  8. Italija
  9. Kanada
  10. Šveicarija

Prasčiausiai pasirengusios šalys turistams:

  1. Jemenas
  2. Čadas
  3. Liberija
  4. Burundis
  5. Kongo Demokratinė Respublika
  6. Mauritanija
  7. Angola
  8. Haitis
  9. Burkina Fasas
  10. Siera Leonė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius