Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geros žinios vykstantiems į Egiptą: vizą jau galima įsigyti internetu

Į Egiptą vykstantys lietuviai nuo gruodžio mėnesio jau gali kreiptis dėl vizos internetu. Palengvindamas vizų įsigijimo tvarką taip Kairas stengiasi prisivilioti daugiau turistų, kurie pastaraisiais metais šios šalies ėmė vengti dėl saugumo.
Cheopso piramidė
Cheopso piramidė / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Egipto eVisa svetainėje rašoma, kad nauja sistema supaprastins visą procesą atvykstantiems, taip pat pagerins muitinės ir pasienio apsaugos sistemą.

Dėl vizos internetu kreiptis gali 41 valstybės piliečiai, tarp jų – ir lietuviai. Tereikia, kad paso galiojimo laikas būtų ne trumpesnis nei 8 mėnesiai (skaičiuojant nuo kelionės pradžios dienos).

Už 25 JAV dolerius galima įsigyti vienkartinę turistinę vizą, kuri leis šalyje išbūti daugiausiai 30 dienų. Už 60 dolerių – daugkartinę.

Daugiau apie elektroninės vizos įsigijimą skaitykite čia.

Egipto turizmo sektorius dalis siekia maždaug 12 proc. BVP. Tačiau pastaruoju metu ši sritis išgyvena sunkius laikus – ypač po to, kai 2015 m. virš Sinajaus pusiasalio buvo numuštas Rusijos lėktuvas su 224 keleiviais. Po šios išpuolio Rusija ir kai kurios kitos valstybės kuriam laikui buvo sustabdžiusios skrydžius į Egiptą.

Skaičiuojama, kad per pastaruosius septynerius metus Egipto turizmo ir investicijų sektoriai dėl teroro aktų neteko apie 150 mlrd. JAV dolerių.

Pavyzdžiui, 2015 m. Egiptas sulaukė 9,3 mln. turistų, o 2010 m. šis skaičius siekė net 14,7 mln.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius