-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į Austriją lėktuvu. Kodėl ir ką veikti Alpių apsuptoj šaly?

Tarytum ideali tvarka miestuose, atvirukų verti vaizdai, įstabūs architektūriniai sprendimai, kalnų upės ir Alpių viršūnės, iš tolo baltuojančios dėl jas padengusio sniego. Tikriausiai jau galima numanyti, apie ką šiame straipsnyje pasakos kelionių organizatorius Baltic Tours. Taip, tai – nuostabios gamtos kraštas, pavadintas Austrija.
Į Austriją lėktuvu. Kodėl ir ką veikti Alpių apsuptoj šaly?
Į Austriją lėktuvu. Kodėl ir ką veikti Alpių apsuptoj šaly? / Partnerio nuotr.

Ruoškis sužinoti, kodėl verta rinktis keliones į Austriją lėktuvu ir ką ten nuvykus galima pamatyti, patirti ir įdėti į įspūdžių bagažą.

Partnerio nuotr./Austrija
Partnerio nuotr./Austrija

Lėktuvu – aktyvaus poilsio ir gamtos ieškoti

Į artimus Lietuvai kraštus, tautiečiai neretai renkasi vykti automobiliu. Žinoma, tokiu būdu galima aplankyti ir šiek tiek pažinti pakeliui esančias šalis, iki kol pasiekiamas galutinis tikslas. Bet vertėtų ir nepamiršti, kad tokios kelionės dažnai būna išties netrumpos ir varginančios. Būtent į Austriją išvyka automobiliu gali trukti net 15 valandų! Tad kodėl gi nepasirinkus už jus jau ne tik suplanuotos kelionės į šią šalį, tačiau dar ir lėktuvu? Taip ne tik nereikės sukti galvos dėl būsto, nes įsigijus visą kelionės paketą, viešbutis ar apartamentai bus iš anksto užsakyti agentūros darbuotojų. Tuo pačiu sutaupysite ir marias laiko, nes skrydis truks tik apie porą valandų! Turistų numindžiotą Vieną šį kartą palikime užnugaryje. Juk visi puikiai žinome, kad Austrija ypatingai garsėja ir savo Alpių kurortais. Tad būtent slidinėjimo ar tiesiog aktyvaus poilsio ir gamtos mylėtojams Baltic Tours siūlo keliones į Austriją itin viliojančiomis kainomis, o rinktis tikrai bus iš ko, nes geros kainos ir datų gausa leis išsirinkti patogiausią kelionės variantą!

Partnerio nuotr./Austrija
Partnerio nuotr./Austrija

Įkvėpk kultūros

Gal vyksite būtent čia, o, galbūt, atkeliavę į Austriją, atsidursite visai šalia šių miestelių ar vertų dėmesio lankytinų objektų. Tad jei tik turėsite galimybę ir norėsite atsikvėpti nuo aktyvaus laisvalaikio, būtinai nukeliaukite pasigrožėti Melko vienuolynu. Jį puikiai žino ne tik vietiniai, tačiau ir dažnas užsienietis galėtų nemažai apie jį papasakoti. Tai – kadaise buvę rūmai, vėliau padovanoti vienuoliams. Įsikūręs vaizdingoje vietoje ant kalvos, vienuolynas atveria panoramą į Dunojų. Kvapą gniaužia vien jo didybė pažvelgus iš tolo, o ką jau kalbėti apie apsilankymą viduje! Jei viešnagę planuojate netoli Insbruko – pro akis neturėtų prasprūsti Svarovskio kristalų muziejus. Viešėdami Zalcburge dėmesį tikrai atkreipkite į Festung Hohensalzburg. Klausiate, kas tai? O tai – viena didžiausių Viduramžių laikų pilių Europoje. Apžiūrėkite valdovų apartamentus ir pamatykite viso miesto vaizdą lyg ant delno.

Partnerio nuotr./Austrija
Partnerio nuotr./Austrija

Išnarpliok šalies gamtos stebuklus

Nei dienos be gamtos? Į Austriją vykote slidinėti ar tiesiog grožėtis žadą atimančiomis Alpėmis? Giliai įkvėpkite ir pasiruoškite pamatyti dar daugiau, nes gamtos grožybių čia apstu! Jei tik pasitaikys proga, nedvejodami aplankykite Halštatą – vieną seniausių bei, žinoma, gražiausių Austrijos miestelių, kuris įsikūręs kalnų apsuptyje ir driekiasi šalia ežero tokiu pat pavadinimu. Automobiliu pažinkite Grosgloknerio Alpių kelią, besitęsiantį pusšimtį kilometrų ir vietomis kylantį net į 2500 metrų aukštį. O galbūt patirkite neužmirštamų įspūdžių Eisriesenwelt ledo urve. Slypintis ties Verfenu, net 40 kilometrų ilgio urvas yra ne tik ilgiausias visoje Austrijoje, tačiau, tikėtina, ir visame pasaulyje. Šioje ledo karalystėje gamta sukūrusi tikrus meno šedevrus: sustingusias kaskadas, arkas bei ledo stalagmitus.

Partnerio nuotr./Austrija
Partnerio nuotr./Austrija

Tad kelionės į Austriją lėktuvu ne tik patogios, tačiau ir sutaupančios galybę jūsų laiko. Baltic Tours patikina: kelionių planavimą ir skrydžių paiešką patikėkite agentūrai, o automobilį rinkitės fantastiškos gamtos oazės tyrinėjimui – atraskite Austriją po ją klaidžiodami ant ratų.

Partnerio nuotr./Austrija
Partnerio nuotr./Austrija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius