Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kada nevažiuoti į šias populiarias vietas – ir kada ten geriau vykti

Geriausias laikas aplankyti konkrečią vietą dažnai gali būti labai subjektyvus. Jis priklauso nuo paties keliautojo – ar jis ieško pigesnės nakvynės, ar ilgų vasaros dienų, ar mažiau turistų, ar triukšmingesnių vakarėlių. Tačiau egzistuoja kelios objektyvios tiesios, kada geriau nevažiuoti į tokias turistų numylėtas vietas kaip Paryžius, Barselona ar Niujorkas, rašo „Cheapism“ ir pataria, kada geriau šiuo miestus lankyti.
Italija
Toskana / 123rf.com nuotr.

Lisabona, Portugalija

123rf.com /Lisabona
123rf.com /Lisabona

Kada vengti: vasarą

Kodėl: turizmas pastaraisiais metais Portugalijoje gerokai išaugo. Kiekvieną vasarą vis pasiekiami nauji rekordai, o miesto gatvės ir paplūdimiai paskęsta turistuose.

Kada važiuoti: susidursite su mažiau nepatogumų, jeigu į Lisaboną vyksite žiemą – skrydžiai ir nakvynė bus pigesni, o turistų mažiau. Lisabonoje tuo metu gausu spalvingų Kalėdų mugių, šviesų ir veiklos. Taip pat verta vyksti rugsėjį–spalį, kai turistų minios jau bus kiek sumažėjusios, bet vis tiek pavyks pasidžiaugti paplūdimiu ir jūra.

Lima ir Kuskas, Peru

123rf.com nuotr./Maču Pikču, Peru
123rf.com nuotr./Maču Pikču, Peru

Kada vengti: liepos pabaigoje

Kodėl: žadą atimantis vaizdas į Maču Pikču saulėtą liepos dieną yra viena įspūdingiausių gyvenimo patirčių. Kadangi į šį žymųjį inkų paveldo objektą keliauti geriausias laikas yra nuo gegužės iki rugsėjo, daugelis turistų tuomet atsiduria Peru sostinėje Limoje ir Kusko mieste, kuriame kelias dienas aklimatizuojasi prieš kopimą. Tačiau liepos 28 d. Peru švenčiama Nepriklausomybės diena, ir tai reiškia, kad didžioji dalis vietinių turi laisvą dieną ar visą savaitgalį. Limos ir Kusko gatvės užsikemša, eilės restoranuose nutįsta.

Kada važiuoti: jeigu galite, palaukite iki rugpjūčio mėnesio. Oras vis dar būna puikus, bet nereikės stumdytis gatvėse.

Toskana, Italija

123rf.com nuotr./Toskana
123rf.com nuotr./Toskana

Kada vengti: vasarą

Kodėl: atėjus vasarai šiame Italijos regione būna neįtikėtinai karšta, čia pilna turistų, o vietiniai išsilaksto.

Kada važiuoti: geriausias metas lankyti mažus kalvų miestelius Toskanoje – spalis, kai ir skrydžiai pigesni, ir oras ne toks varginantis, ir tuo metu būna derliaus nuėmimo sezonas – o tai reiškia, kad galėsite mėgautis gausybe vietos vynų ir alyvuogių aliejų.

Niujorkas, JAV

„Scanpix“/AP nuotr./Kalėdų eglės įžiebimas Niujorko Rockefellerio centre
„Scanpix“/AP nuotr./Kalėdų eglės įžiebimas Niujorko Rockefellerio centre

Kada vengti: gruodį

Kodėl: žinoma, Didysis Obuolys žiemos švenčių metu tampa viena gražiausių vietų pasaulyje, bet tai kartu yra ir pats turistiškiausias laikas. Pavyzdžiui, barai ir restoranai net atsisako tradicinių „laimės valandų“, nes kam daryti nuolaidas – juk ir taip jie būna visada pilni. Tuo metu daug niujorkiečių stengiasi išvengti Manhatano centro, nes gruodį jo gatves okupuoja turistai.

Kada važiuoti: nuo vėlyvo spalio iki lapkričio pabaigos. Nuo rudens antros pusės iki ankstyvos žiemos temperatūra mieste yra maloni, o minios – dar ne tokios varginančios.

Tokijas, Japonija

123rf.com nuotr./Tokijas
123rf.com nuotr./Tokijas

Kada vengti: paskutinę balandžio–pirmąją gegužės savaitę. Taip pat – vasarą.

Kodėl: Auksinė savaitė Japonijoje (keturios šventinės dienos) prasideda paskutinę balandžio savaitę ir tęsiasi iki gegužės pradžios. Tuo metu miestas sutraukia tiek žmonių, kad vargu ar pasimėgausite atostogomis jame. Kainos viešbučiuose išauga, nes jie būna beveik pilnutėliai. Birželį–rugpjūtį Tokijuje gali būti nepakeliamai karšta ir drėgna, o skrydžiai tuo metu itin brangūs.

Kada važiuoti: nuo gegužės vidurio iki ankstyvo birželio. Tuomet galėsite mėgautis ilgomis vasaros dienomis (švinta apie 4 val. ryto, o temsta po 20 val.). Oras bus malonus, o ilgos dienos leis pamatyti kuo daugiau.

Paryžius, Prancūzija

123rf.com/Eifelio bokštas
123rf.com/Eifelio bokštas

Kada vengti: vasarį, gegužės mėnesį

Kodėl: vasarį Paryžiuje ne tik šalta ir lietinga, bet ir kainas gerokai išaugina Valentino diena. Prancūzijos sostinė yra meilės miestas ištisus metus – nebūtina į jį brautis tada, kaip ir romantikos ištroškusios turistų poros. Gegužės mėnesiui paprastai būna daug nuolaidų, bet atidžiai tikrinkite datas – tą mėnesį būna kelios šventinės dienos, o tai reiškia, kad daugelis parduotuvių, restoranų ir muziejų būna uždaryti.

Kada vykti: rugsėjį–spalį. Paryžiečiai tuo metu jau grįžta po vasaros atostogų – galėsite pajusti tikrąją miesto dvasią. Žinoma, ir išvengsite vasaros turistų minių.

Praha, Čekija

„Fotolia“ nuotr./Karolio tiltas Prahoje
„Fotolia“ nuotr./Karolio tiltas Prahoje

Kada vengti: birželį–rugpjūtį

Kodėl: nuo birželio pradžios iki rugpjūčio pabaigos Prahą užlieja turistai. Jeigu tikitės senovinio romantiško miesto, kuriame galite ramiai vaikštinėti akmenimis grįstomis gatvėmis ir gėrėtis panorama nuo senovinių tiltų, pamirškite planus į Prahą važiuoti vasarą. Realybė bus ne itin maloni – stumdysitės su tūkstančiais kitų turistų ir apie romantiką net negalvosite.

Kada vykti: nuo balandžio pabaigos iki gegužės pradžios arba rugsėjį–spalį. Tuo metu oras būna malonus, kartais net mažiau lietingas nei vasaros mėnesiais. O geriausia – turėsite erdvės kvėpuoti vaikštinėjant nuo vieno lankytino objekto prie kito.

Barselona, Ispanija

123rf.com/Barselona
123rf.com/Barselona

Kada vengti: liepą–rugpjūtį

Kodėl: šis metas – populiariausias laikas keliauti visoje Europoje. Dideli miestai ir pakrantės kurortai visoje Ispanijoje būna ir pabrangę, ir vos sutalpinantys savyje tūkstančius turistų.

Kada vykti: birželį arba rugsėjį. Tuo metu būna šilta, bet tai – ne piko metas, tad kainos mažesnės, paplūdimiai tuštesni. Jeigu nevilioja Ispanijos kaitra, rinkitės ir žiemą – tuo metu (išskyrus Naujųjų metų laikotarpį) nakvynės kainos krinta net iki 50 proc.

Naujasis Orleanas, JAV

123rf.com nuotr./Naujasis Orleanas
123rf.com nuotr./Naujasis Orleanas

Kada vengti: liepą

Kodėl: vienas žodis – kaitra. Vidutinė temperatūra tą mėnesį siekia 33 laipsnius, o esant didelei drėgmei, karštis atrodo tik dar didesnis ir nepakeliamesnis.

Kada vykti: spalį. Ne tik temperatūra tuomet malonesnė, bet vyksta ir daug renginių. Pavyzdžiui, Helovinas Naujajame Orleane yra bene pats smagiausias visame pasaulyje. Tuo metu rengiama ir ypač daug vaiduoklių turų, o voodoo parduotuvės visomis išgalėmis stengiasi suvilioti klientus.

Taipėjus, Taivanas

123rf.com nuotr./Taivano sostinė – Taipėjus
123rf.com nuotr./Taivano sostinė – Taipėjus

Kada vengti: per kinų Naujuosius metus (šiemet – vasario 16 d.)

Kodėl: toms dienoms paprastai galima rasti didelių nuolaidų skrydžiams, bet neapsigaukite. Naujieji metai reiškia, kad miestas bus itin ištuštėjęs, parduotuvės ir restoranai uždaryti. Būtų protinga vengti Taipėjaus ir vasarą (birželį–rugpjūtį), nes tuo metu būna ypač karšta ir tvanku. Oro temperatūra gali siekti 35 laipsnius karščio.

Kada vykti: geresnis metas lankyti Taipėjų – ruduo. Oras vėsesnis, lietaus būna nedaug. Be to, Taivano nacionalinės dienos proga – spalio 10 d. – mieste vyksta spalvingi paradai ir būna rengiami fejerverkų šou.

Santorinas, Graikija

123rf.com nuotr./Santorini, Graikija
123rf.com nuotr./Santorini, Graikija

Kada vengti: vasarą

Kodėl: mėlyni baltų namų stogai ir nuostabios spalvos jūra – ne be reikalo ši sala vadinama rojumi žemėje. Tačiau vasarą šito rojaus pamatyti atvyksta minios, be to – Santorinas yra populiarus ir kruizinių laivų uostas, tad visa eilė laivų rikiuojasi į salą išleisti šimtus turistų vienu metu.

Kada vykti: geriau planuokite kelionę rudeniui – nuo rugsėjo iki lapkričio. Oras tebebūna malonus, gatvės ne tokios užgultos turistų, o kainos – žemesnės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius