Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur keliauti kovo mėnesį? Šalys pavasarį pasitinkančios su saule ir šiluma

Kovo mėnuo Lietuvoje dažnai būna nykus ir šlapias. Nors vis daugiau šviečia saulė ir ilgėja dienos, tačiau po žiemos dažnam norisi šį procesą paspartinti. „Pasaulis kišenėje“ siūlo kelias vietas, kuriose rasite kur kas daugiau saulės, o ir Lietuvon iš atostogų grįšite į tikrą pavasarį balandžio mėnesį.
Karibų jūra
Kuboje dera visas gamtos grožis / 123rf.com nuotr.

Visoje Europoje orai kovą dar nelepina, vis dėlto tai gera galimybė aplankyti žemyno pietuose esančius miestus, kurie vasarą alsuoja dideliu karščiu. Roma ir Toskanos regionas Italijoje, Barselona Ispanijoje – tai kraštai, į kuriuos kovą visai malonu keliauti. Be to, daugelyje Alpių regionų dar vis galima paslidinėti, prieš prasidedant šeimų atostogų sezonui pavasarį.

V.Ylevičiaus nuotr./Kelionė autobusu Barselonoje ir Ispanijoje
V.Ylevičiaus nuotr./Kelionė autobusu Barselonoje ir Ispanijoje

 Azijoje vasaros liūtys dar daug kur kovo mėnesį neprasideda. Tai puikus laikas žygiuoti po kalnus Nepale, puikus metas ir lankyti Indiją. Taip pat Šri Lanka, Vietnamas priims jus svetingai ir šiltai prasidedant pavasariui. Puikus metas atrasti ir egzotiškąjį Mianmarą. 

B.Tilmantaitės nuotr./Gyvenimas aplink antrą didžiausią Mianmaro ežerą Inle
B.Tilmantaitės nuotr./Gyvenimas aplink antrą didžiausią Mianmaro ežerą Inle

Afrikoje – geras laikas aplankyti pietų Egiptą ir Luksorą, kur šiaip dažniausiai vyrauja nepakeliamas karštis. Šiaurės Afrika vis dar šiuo metų laiku šiek tiek per vėsi saulėtoms atostogoms (ypač naktį), tad pasitikrinkite ar viešbučiai, kuriuose apsistosite turi šildymo sistemas. Senegalas, Dramblio Kaulo Krantas ir Kamerūnas kovą taip pat puikuojasi idealia temperatūra.

Liepos Želnienės/15min.lt nuotr./Egiptas išsiilgo turistų
Liepos Želnienės/15min.lt nuotr./Egiptas išsiilgo turistų

Šiaurės Amerikoje kovo mėnuo pats maloniausias, tačiau reikia atsiminti, kad būtent šiuo metu visi ten ir keliauja, tad kainos sukilę, mažai pasirinkimo.

L.Dapkus/Florida, JAV
L.Dapkus/Florida, JAV

Tad geriausias laikas Amerikose aplankyti Kubą – ten kovą kaip tik sausasis sezonas. Buvusios Prancūzų kolonijos, mažytės salos tarp Kubos ir Venesuelos Karibų jūroje taip pat laukia turistų. Argentinos apačioje – gražiame Patagonijos kampelyje kovą taip pat labai malonus oras, visgi užlipus aukščiau į kalnus vertėtų pasisaugoti stirpių vėjų, kurie pražudė ne vieną keliautoją ir alpinistą. 

MM alpinistų nuotr./Fitz Rojaus masyvas iš vakarinės pusės
MM alpinistų nuotr./Fitz Rojaus masyvas iš vakarinės pusės

Ko reiktų vengti:

Kenija kovo mėnesį beveik nematoma per galingus lietaus debesis, Kanadoje galima laukti didelių audrų, be to tirpstantis sniegas kaip ir Lietuvoje dažniausiai neteikia didelio malonumo. O ką jau kalbėti apie iš žiemos miego bundančius uodus. Taigi, šias valstybes geriau pasilikti kitam metų laikui. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius