Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laukia ilgas skrydis? Keliautojas pataria rinktis prasčiausią vietą lėktuve

Keliautojas iš Australijos pasidalijo savo asmenine patirtimi, kad ilgam skrydžiui pravartu rinktis daugumos žmonių prasčiausiai vertinamą vietą lėktuve.
Lėktuve
Lėktuve / 123RF.com nuotr.

Jei bent kartą skridote lėktuvu, ir ne pirmąja klase, žinote, kaip tai gali būti nepatogu. Dažnam visų pirma trūksta vietos kojoms. Tuomet nepatogumai atsiranda ne tik šiam keleiviui, bet ir prieš jį sėdinčiam – juk judant nori nenori teks keliais įsiremti į priešais esančią kėdę.

Ypač tai erzina, jeigu skrydis trunka ne porą valandų, o ilgiau. Juk tuomet laiką geriausia leisti snaudžiant, o kaip tai padaryti, jeigu jūsų sėdynę nuolat kažkas judina?

Australas Johnas Burfittas escape.com.au pasidalijo savo patirtimi, kurią vietą lėktuve jis stengiasi nuolat pasirinkti, jeigu laukia ilgas skrydis. Jis pripažįsta, kad tai gali atrodyti keista – juk ši vieta daugelio laikoma prasčiausia.

123RF.com nuotr. /Lėktuve
123RF.com nuotr. /Lėktuve

Kuri tai vieta? Prie lango paskutinėje eilėje, visai šalia tualetų.

Kai kuriuos nuo tokios vietos gali baidyti tai, kad iš tualeto gali sklisti nemalonus kvapas, bet Johnas tikina, kad jo patirtis rodo – tai pati patogiausia kėdė lėktuve.

Kartą per visą skrydį jam už nugaros sėdėjęs keleivis neleido pailsėti. Svajodamas apie ramią kelionę ir eidamas tualeto link jis suvokė, kad juk paskutinėje eilėje tokia problema tikrai neiškiltų.

Kitą kartą skrisdamas jis rezervavo kėdę paskutinėje eilėje. „Įsikūręs kamputyje atradau, kas yra skrydžio džiaugsmas. Radau geriausią vietą lėktuve“, – rašo jis.

123RF.com nuotr. / Popierinis lėktuvėlis
123RF.com nuotr. / Popierinis lėktuvėlis

Keliautojas vardija šios vietos privalumus: niekas nespardo į kėdę, jūsų neužkabins skrydžio įgulos vežimėliai, neatsitrenks kiti keleiviai, kaip būna vietoje prie tako. Ir svarbiausia – sėdėdamas kampe gali ramiai miegoti.

Tai dar ne viskas. Nemažai patyrusių keliautojų yra pastebėję, kad jeigu užsisakai vietą paskutinėje eilėje, tuomet didžiausia tikimybė visą eilę gauti tik sau – juk nedaug žmonių renkasi šią vietą. Be to, čia mažiausia tikimybė atsisėsti prie mažų vaikų – šeimos su jais dažniausiai sodinamos vietose prie pertvarų lėktuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius