Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviams Tailandas įvedė bevizį režimą: ką dar svarbu žinoti?

Praėjusią savaitę paskelbta, kad nuo šių metų balandžio 14 dienos Lietuvos piliečiai, atvykstantys į Tailandą turizmo tikslais, galės šioje šalyje 30 dienų būti be vizos.
Tailandas
Tailandas / 123rf.com nuotr.

Ką reikėtų žinoti daugiau, aiškina Tailandieciai.lt:

  • Atvykus į Tailandą tiesiog stojate į bendrą eilę (ne visa on arrival), vietoj anksčiau klijuojamos vizos tiesiog gausite sienos kirtimo antspaudą. Jums teks parodyti išvykimo iš šalies per 30 dienų lėktuvo bilietą. Be jo į šalį greičiausiai nebūsite įleidžiami. Tai yra labai svarbu.
  • Jei atvykstate į Tailandą iki 2019 m. balandžio 14 d. galioja sena vizų gavimo tvarka. Daugiau informacijos apie šiuo metu galiojančią tvarką rasite čia.
  • Jei šalyje norite išbūti ilgiau nei 30 dienų, tokiu atveju jums reiktų pasigaminti 60 dienų vizą toje šalyje, kurioje esate. Šią vizą galite prasitęsti Tailande dar 30 dienų. Taip pat ir toliau galios daugkartinio įvažiavimo vizos. Apie šias Tailando vizas informacija čia.
    VIDEO: Tailande gyvenančių lietuvių patarimai: ką ten aplankyti verta ir kiek viskas kainuoja
  • Jei atvykstate su vaiku, ir liksite šalyje daugiau nei 30 dienų, jam vizos gaminti nereikia – į šalį jis papuls su beviziu režimu, o iki 18 metų jokios baudos už užsibuvimą šalyje vaikams nėra taikomos (svarbu, kad tvarkingos tėvų vizos būtų).
  • 30 dienų vizą galima pratęsti dar 30 dienų bet kurioje Tailando migracinėje tarnyboje. Tokio pratęsimo kaina 1900 Thb.
  • Šią vizą du kartus galima prasitęsti kirtus sieną dar 30 dienų (pvz. nuvažiuojat iki Malaizijos sienos, pereinat į Malaizijos pusę ir iškart grįžtat į Tailandą, taip galima Tailande išbūti iki 90 dienų). Toks pratęsimas nieko nekainuoja.
  • Pasinaudojus šiais dviems būdais, Tailande su nemokama viza ir 1 mėnesio pratęsimu galėsite išbūti šalyje iki 120 dienų.

Turite klausimų? Užduokite juos grupėje Tailandas iš pirmų lūpų arba komentuokite po straipsniu Tailandieciai.lt puslapyje.

Visa atnaujinta kelionių po Tailandą informacija – paruoštuose ir atrinktuose Tailando maršrutuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius