Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lonely Planet“ rekomenduoja: 10 geriausių šalių, į kurias verta nuvykti kitąmet

Didžiausia kelionių vadovų leidykla pasaulyje „Lonely Planet“ kasmet renka verčiausias aplankyti vietas. Šiemet TOP10 šalių, kuriose labiausiai verta apsilankyti, sąrašo viršuje atsidūrė Kuko Salos – valstybė, sudaryta iš 15-os salų, esančių Ramiojo vandenyno pietuose. O štai antroje vietoje – daugeliui lietuvių gerai pažįstama Europos šalis.
Kuko salos
Kuko Salos / 123RF.com nuotr.

TOP10 šalių, kurias kitąmet rekomenduoja aplankyti „Lonely Planet“:

10. Egiptas

Egipte – visiems gerai žinomos Gizos piramidės, vienas iš septynių pasaulio stebuklų. Anot „Lonely Planet“, čia verta apsilankyti, mat kiekvienais metais vis dar sužinome ką nors naujo apie šiuos architektūros stebuklus, skaičiuojančius daugiau nei 4500 metų.

123rf.com/Egiptas
123rf.com/Egiptas

Štai praėjusiais metais visuomenei vėl buvo atverta 63 metrų aukščio Džoserio piramidė – seniausias statinys piramidžių grupėje.

9. Malavis

Vos 118 480 kvadratinių kilometrų Malavį kartais gali užgožti didesni kaimynai, tokie kaip Mozambikas ir Tanzanija. Tačiau „šiltojoje Afrikos širdyje“ galima pamatyti nuostabių vaizdų. Pliusas – dėl vietos prie stulbinančio Malavio ežero – devinto pagal dydį ežero pasaulyje – neteks varžytis su begale turistų.

123RF.com nuotr./Malavio ežeras
123RF.com nuotr./Malavio ežeras

Malavyje yra daug lankytinų vietų, kurias turistai pamėgę kaimyninėse šalyse. Pavyzdžiui, safariai, kuriuose galima stebėti dramblius, babuinus, begemotus ir kitus gyvūnus jų gimtosiose buveinėse už nedidelę kainą.

8. Nepalas

Beveik neįmanoma kalbėti apie Nepalą, neužsimenant apie Everesto kalną. Tačiau ši Himalajų tauta keliautojams gali pasiūlyti daug daugiau nei aukščiausias pasaulio kalnas.

123RF.com nuotr./Everestas
123RF.com nuotr./Everestas

Atokiame Mustango regione (kurio pavadinimas reiškia „derlinga lyguma“) žygeiviai gali tyrinėti aukštai esančias dykumas, susipažinti su vietiniais gyventojais, pavalgyti nepaliečių patiekalų, pavyzdžiui, kavos su jakų sviestu ir momo – vietinių gaminamų koldūnų.

7. Omanas

Manote, kad Norvegija yra vienintelė vieta pasaulyje, kurioje galima pamatyti fiordus? Pagalvokite dar kartą.

Musandame, Omane, besiribojančiame su Hormūzo sąsiauriu, kalnai pasiekia 2000 metrų aukštį ir sukuria įspūdingą foną siauriems vandens ruožams.

123rf.com nuotr./Omanas
123rf.com nuotr./Omanas

Tačiau tai dar ne viskas, ką Omanas gali pasiūlyti. Čia taip pat galite aplankyti „tuščiąjį kvartalą“ – dykumos plotą, kuriame Omanas ribojasi su Jemenu, Saudo Arabija ir Jungtiniais Arabų Emyratais. Tai keturios šalys vienoje vietoje! Ir vykstant į šią kelionę jums tikrai nereikės pasiimti palto.

6. Angilija

Taip, Angilija yra Jungtinei Karalystei priklausanti užjūrio teritorija, tad iš tiesų tai ne valstybė. Tačiau šią nuostabią Karibų salą verta pamatyti iš arčiau, rašo CNN.

123RF.com nuotr./Angilija
123RF.com nuotr./Angilija

Žydra jūra, 33 vieši paplūdimiai, 28 laipsnių temperatūra sausį, nuostabūs viešbučiai ir maistas, taip pat ir atsakingas šalies požiūris į COVID-19 pandemiją – šiuos dalykus giria Angiliją aplankę keliautojai.

5. Slovėnija

Tarp daugelio populiarių Rytų Europos vietų Slovėnija kartais gali būti pamiršta. Tačiau taip daugiau neturėtų nutikti.

Kaip apibūdino CNN žurnalistas, tai nei Balkanų, nei Viduržemio jūros, nei Alpių regiono šalis. Tai labiau visų šių trijų regionų kokteilis, turintis savo unikalų skonį.

123rf.com nuotr./Bledo ežeras Slovėnijoje
123rf.com nuotr./Bledo ežeras Slovėnijoje

Kadangi šalis maža, lankytojai per trumpą laiką gali aplankyti įvairiausias vietoves – nuo kvapą gniaužiančio Bledo ežero iki triukšmingos sostinės Liublianos.

„Lonely Planet“ ne vienintelis, atkreipęs dėmesį į šią šalį. Šiais metais „Michelin“ išdalijo žvaigždutes septyniems Slovėnijos restoranams.

4. Belizas

Norite pamatyti majų griuvėsius, paplaukioti elektrinės mėlynos spalvos vandenyse ir stebėti neįtikėtiną laukinę gamtą? Belizas turi visa tai ir dar daugiau.

123rf.com nuotr./Belizas
123rf.com nuotr./Belizas

Į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtraukta Belizo barjerinio rifų draustinio sistema gniaužia kvapą. Be to, nacionalinė Belizo kalba – anglų, tad pažinti vietinius bus itin paprasta.

3. Mauricijus

Dažnas net ir nežino – kurgi tas Mauricijus? Tai valstybė Indijos vandenyno salose, apie 900 km į rytus nuo Madagaskaro.

123rf.com nuotr./Mauricijus
123rf.com nuotr./Mauricijus

Geri žmonės, nuostabi gamta, kviečianti mėgautis žygiais ar paukščių stebėjimu, sena kolonijinė sostinė, skanus maistas, vienas geriausių apsaulyje botanikos sodų, įdomus naktinis gyvenimas, gražūs paplūdimio barai, lankytini UNESCO paveldo objektai, puikios ekskursijos – tik kelios priežastys, dėl ko verta aplankyti šią puikią salų valstybę.

2. Norvegija

Norvegija nuolat įtraukiama į laimingiausių pasaulio šalių sąrašus. Viena iš norvegų laimės priežasčių – laiko leidimas gamtoje.

123rf.com nuotr./Budė (norv. Bodø)
123rf.com nuotr./Budė (norv. Bodø)

Būdami Norvegijoje, aplankykite ne tik fjordus. Norvegijoje rasite ir šiauriausiai esantį bukų mišką. O su šalies kultūra ir naktiniu gyvenimu susipažinkite sostinėje Osle.

1. Kuko salos

Ši 15 salų grupė pietinėje Ramiojo vandenyno dalyje buvo daugelio „Lonely Planet“ darbuotojų sąrašų viršuje.

123RF.com nuotr./Kuko salos
123RF.com nuotr./Kuko salos

Kodėl? „Lonely Planet“ Kuko salas įvertino už šios valstybės aktualumą, tvarumą ir „vau“ faktorių. „Lonely Planet“ gyrė šią tautą už Marae Moana – vieno didžiausių jūrų parkų pasaulyje – sukūrimą.

Be to, nuo 2020 m. sausio 3 d. iki 2021 m. lapkričio 3 d., Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, šalyje neaptiktas nė vienas koronaviruso atvejis ir nė vienas žmogus nuo šios ligos nemirė.

Įvairios veiklos vandenyje, pavyzdžiui, nardymas ar žvejyba šiltuose vandenyse, nepalieka abejingų. Besilankydami Kuko salose, būtinai apsilankykite ir Te Vara Nui kaime, kur susipažinsite su vietine maorių bendruomene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius