Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepramiegokite žiemos – aplankykite 5 ledo ir sniego skulptūrų festivalius

Sausį ir vasarį visame pasaulyje vyksta didžiausi ledo skulptūrų festivaliai. Iš laikinos medžiagos – sniego ir ledo – talentingų skulptorių sukurti šedevrai sutraukia milijonus turistų. Siūlome suskubti ir aplankyti bent vieną jų.
Ledo gulbė Saporo festivalyje
Ledo gulbė Saporo festivalyje

1. Tarptautinis ledo skulptūrų festivalis Jelgavoje, Latvijoje. Vasario 6-8 dienomis vyksiančio festivalio šių metų tema „Ledo pasaka“. Ją kurs daugiau nei 30 skulptorių iš 8 šalių.

Netoli Lietuvos vyksiančiame renginyje tradiciškai bus galima ne tik apžiūrėti skulptūras: suaugusieji turės progą apsilankyti ledo bare, kuriame bus karšto vyno, arbatos ir kavos.

O vaikų lauks ledo skaidrių peržiūra – tai jau tradicija tapusi Jelgavos ledo skulptūrų festivalio pramoga.

Festivalio rengėjų nuotr./Ledo skulptūra
Festivalio rengėjų nuotr./Ledo skulptūra Jelgavos ledo festivalyje.

2. Tarptautinis ledo ir sniego festivalis Harbine, Kinijoje. Vienas didžiausių tokio tipo renginių pasaulyje – Harbino mieste vykstantis ledo skulptūrų festivalis.

Šiemet aplankyti jį galima sausio 5 d. – vasario 28 d.

Festivalis stebina savo mastais: įspūdingus ledo kūrinius – traukinius, Romos koliziejų ir panašius objektus – kuria kelių tūkstančių žmonių komanda.

O patį festivalį aplanko milijonai – prognozuojama, kad šiemet Harbino sniego ir ledo festivalis sulauks maždaug 15 mln. lankytojų.

123rf.com nuotr./Ledo ir sniego skulptūrų festivalis Kinijoje sulaukia milijonų lankytojų
123rf.com nuotr./Ledo ir sniego skulptūrų festivalis Kinijoje sulaukia milijonų lankytojų.

3. Žiemos festivalis Kvebeke, Kanadoje. Vasario 3-8 dienomis vykstantis festivalis – vienas seniausių sniego festivalių pasaulyje, ilgą laiką diktavęs „madas“ iš sniego kuriantiems skulptoriams.

Išskirtinė ir festivalio vieta – Kvebeke yra išlikusios akmeninės gatvelės, gynybinės sienos (Šiaurės Amerikoje – tai retenybė) ir šimtamečiai kolonijiniai pastatai. Tokioje istorinėje erdvėje nuo 1950 metų ir kuriama žiemos pasaka.

Buvusieji šiame festivalyje pasakoja, kad jame sukurti ledo kūriniai išsiskiria ypatingu kruopštumu. Gaila, kad apžiūrėti juos galima tik labai trumpai – festivalis trunka nepilną savaitę.

4. Tarptautinis sniego festivalis ir sniego skulptūrų konkursas Sapore, Japonijoje. Vasario 5-11 dienomis vyksiantis Saporo sniego festivalis rengiamas jau daugiau nei 60 metų.

Virš 40 metų organizuojamas ir sniego skulptūrų konkursas, kuriame nevienerius metus sėkmingai dalyvauja Kauno skulptoriai. 2009 metais konkurse kauniečiai nusileido tik Tailando komandai, o 2011 metais lietuvių skulptūra „Pasaulis yra mūsų avilys“ Sapore buvo pripažintas geriausiu.

Kasmet Saporo sniego festivalį aplanko virš 2 mln. žmonių. Turistai iš viso pasaulio grožisi iš sniego padarytomis Egipto piramidėmis, Disnėjaus filmų veikėjais, žymių sportininkų atvaizdais ir kitomis įspūdingomis sniego skulptūromis.

Sukurti joms naudojamas sniegas atgabenamas iš aplinkinių kalbų. Kai sutemsta, spalvoti žibintai transformuoja skulptūras, tad vaikštant vakare jos atrodo ypatingai.

Saporo ledo skulptūrų festivalio eksponatas
Saporo ledo skulptūrų festivalio eksponatai

5. BP pasaulinis ledo meno Art čempionatas, Aliaskoje, JAV. Vasario 23 d. – kovo 29 d. organizuojamas čempionatas yra vėliausiai organizuojamas ledo ir sniego festivalis. Be to, tai puiki priežastis suplanuoti ir atvykti į Aliaską. Į mėnesio trukmės šou šiemet susirinks daugiau nei 70 tarptautinių komandų, kurios varžysis tarpusavyje. Skirtingai nei kituose tokio tipo renginiuose, Aliaskoje vyksiančiame čempionate lankytojai gali stebėti ne galutinį rezultatą – skulptūras, bet matyti varžybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius