-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nuo 2022 metų Londono oro uostuose galbūt nebereikės rodyti skysčių

Visi mėgstame keliauti, tačiau kai kurie kelionės etapai visada erzina – oro uostų patikra tikrai yra vienas iš jų. Tačiau ši situacija Jungtinės Karalystės oro uostuose greitai turėtų pagerėti – ar džiaugsitės galėdami į lėktuvą įsinešti daugiau skysčių?
Oro uoste
Oro uostas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuo 2006 metų pro saugumo patikrą galima neštis tik kelis 100 ml talpos skysčių buteliukus. Tai nėra tokia jau didelė problema, tačiau tuos skysčius reikia parodyti, specialistams reikia juos apžiūrėti, o gerai taisyklių nežinantys keliautojai visada stabdo eiles. Jungtinės Karalystės ministro pirmininko Boriso Johnsono pažadai rodo, kad jau 2022 metais Londono oro uostuose padėtis gali pasikeisti.

Johnsonas žada, kad tuomet kiekvienas Londono oro uostas turės 3D bagažo skenerius. Jie lengvai aptiks ne tik skysčius, bet ir visus kitus potencialiai pavojingus daiktus. Tai, beje, nėra naujiena – žmonės tokiais skeneriais skenuojami jau ne viename oro uoste. Tačiau šiais pažangiais įrenginiais bus galima atpažinti ir pavojingus skysčius.

Johnas Hollandas-Kaye, Heathrow oro uosto, kuriame jau yra tokie skeneriai, vadovas teigia: „Mes galime atpažinti, kokie skysčiai yra buteliuke, mes galime pažvelgti į nešiojamo kompiuterio vidų ir sužinoti, ar ten kas nors paslėpta – visa tai leidžia ženkliai pagerinti saugumą.“

123rf.com nuotr./Skysčių taisyklės oro uoste
123rf.com nuotr./Skysčių taisyklės oro uoste

Taigi nebereikės skysčių laikyti atskiruose sandariai uždarytuose buteliukuose. Nebebus būtina jų ištraukti, o vėliau vėl viską susidėti. Taip pat nebereikės išsitraukti ir kompiuterio ar kitų elektronikos gaminių. Tiesa, neskubėkime džiaugtis, nes reikės atlikti dar nemažai bandymų, kol taisyklės bus pakeistos.

Mažų buteliukų reikalavimas įvestas siekiant užkirsti kelią skystoms bomboms. Tačiau jūsų šampūnas nėra jokios bombos sudedamoji dalis. Tikimasi, kad nauji skeneriai pagreitins keleivių patikrą ir atvers galimybes pašalinti perteklinius apribojimus. Prognozuojama, kad keleivių srautas per naujos kartos patikros punktus bus 50–60 kartų greitesnis.

Prognozuojama, kad keleivių srautas per naujos kartos patikros punktus bus 50–60 kartų greitesnis.

Tiesa, visa tai yra labai brangios technologijos, todėl po kitus oro uostus jos plis vangiai. Todėl tikėtina, kad daugelyje kitų šalių oro uostų ir po 2022 metų toliau rodysime skysčius, vaistus ir elektroniką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius