Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbtas geriausių pasaulio oro linijų TOP20 – į Lietuvą skraido 2 iš jų

Metai aviacijai buvo išties pilni iki šiol nesutiktų iššūkių. Didelę metų dalį daugumai oro linijų teko savo lėktuvus laikyti nuleistus ant žemės, bet skrydžiai pamažu visgi grįžta. AirlineRatings.com taip pat neatsisakė tradicijos - paskelbė kasmetį geriausių pasaulio oro linijų reitingą.
Vyras laukia skrydžio „Qatar Airways“
Vyras laukia skrydžio „Qatar Airways“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Australijoje įsikūrusi aviacijos saugumo ir produktų reitingavimo agentūra kasmet įteikia „Airline Excellence Awards“ remdamasi įvairiais kriterijais, tokiais kaip orlaivių amžius, keleivių įvertinimai ir produktų pasiūlymai. Šiemet į kriterijų sąrašą buvo įtrauktas ir bendrovių reakcija į COVID-19 pandemiją.

2021 m. į pirmąją vietą iškopė „Qatar Airways“, aplenkusios ankstesnę nugalėtoją – „Air New Zealand“. Naujosios Zelandijos bendrovė pirmąja vieta džiaugėsi net 6 kartus, tačiau šiemet liko antra.

AirlineRatings.com vyr. redaktorius Geoffrey Thomas CNN sakė, kad lemtingas veiksnys naujame reitinge galiausiai buvo „Qatar Airways“ atsakas į pandemijos iššūkius.

„Šios oro linijos visuomet būdavo aukštai mūsų reitinguose, laimėdavo įvairius apdovanojimus, tokius kaip Geriausios verslo klasės. Tačiau būtent jų pasiryžimas išlaikyti pakankamai platų skrydžių tinklą sulaukė teisėjų liaupsių ir balsų“, – aiškino jis. G.Thomas taip pat pabrėžė „Qatar Airways“ repatriacinių skrydžių svarbą, įsipareigojimą keliones padaryti kaip įmanoma saugesnes.

Paprastai AirlineRatings.com savo reitingą paskelbia lapkričio mėnesį, tačiau praėjusiais metais dėl pandemijos teko atidėti apdovanojimus. Anot vyr. redaktoriaus, buvo norima pažiūrėti ir įvertinti, kaip oro linijos reaguos į pandemijos iššūkius ilguoju laikotarpiu.

Bendrovės nuotr./„Qatar Airways“
Bendrovės nuotr./„Qatar Airways“

Paprastai vienas iš kriterijų reitinge būna ir oro linijų pelningumas, tačiau dėl skaudaus pandemijos smūgio aviacijai šiemet į bendrovių finansus nebuvo atsižvelgta. „Turėjom to atsisakyti šiemet, nes iš esmės visos oro linijos ėjo į minusą“, – paaiškino G.Thomas.

Į Lietuvą iš TOP20 oro linijų skraido tik dvejos – „Lufthansa“ (11 vieta) ir „Finnair“ (13).

Kartu su TOP20 geriausių oro linijų AirlineRatings.com paskelbė ir specifinių kategorijų laimėtojus. Pavyzdžiui, Geriausią pirmąją klasę rasite „Singapore Airlines“, geriausią įgulą – „Virgin Australia“.

Buvo išrinktos ir geriausios žemų kaštų oro linijos. Europoje pirmąją vieta gali džiaugtis „EasyJet“.

TOP20 geriausių oro linijų 2021 m.:

1. Qatar Airways
2. Air New Zealand
3. Singapore Airlines
4. Qantas
5. Emirates
6. Cathay Pacific
7. Virgin Atlantic
8. United Airlines
9. EVA Air
10. British Airways
11. Lufthansa
12. ANA
13. Finnair
14. Japan Air Lines
15. KLM
16. Hawaiian Airlines
17. Alaska Airlines
18. Virgin Australia
19. Delta Air Lines
20. Etihad Airways

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius