Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Filipinus keliaujantys lietuviai tikėjosi čia koronaviruso išvengti, tačiau įstrigo mėnesiui

Po Filipinus, Palavano salą, keliaujantys lietuviai Lina ir Vilius neslepia tikėję, kad šioje salų valstybėje jie bus saugūs, nes dėl sudėtingo susisiekimo tarp salų koronavirusas čia plito lėtai. Vis dėlto paaiškėjo, kad sunkumų neišvengta ir šioje Azijos šalyje – uždaromi oro uostai, stabdoma laivyba. Blogiausia, kaip sako Lina, kad turistai tebeplūsta, nes trūksta informacijos apie ribojimus.
Balto smėlio paplūdimys Palavano saloje, Filipinai
Balto smėlio paplūdimys Palavano saloje, Filipinai / Shutterstock nuotr.

Įstrigo iki balandžio vidurio

„Esame du lietuviai, užstrigę Filipinų Palavano regione, kuris yra vienas turistiškiausių šioje šalyje. Norime visus įspėti, kad uždaroma čia ne tik Manila, kaip gali atrodyti iš to, kas skelbiama oficialiai“, – 15min pasakojo kartu su draugu po Filipinus keliaujanti Lina.

Jos teigimu, šiuo metu nėra jokių galimybių išvykti iš šios Azijos šalies: oro uostai uždaromi, atskiruose miestuose juos valdo tų miestų merai, tad bendros informacijos labai trūksta, nebeplaukia laivai.

Turistai iki dabar važiavo į Palavano regioną nieko nežinodami, nes internete informacijos praktiškai nėra, visur informuojama tik apie Manilos uždarymą, – pasakojo Lina.

„Kol kas viskas atidaryta – tiek mokyklos, tiek restoranai, nors restoranai trumpina darbo laiką. Vienintelis pasikeitimas tas, kad tarp didžiausių miestų padaryti temperatūros matavimo postai. Turistai iki dabar važiavo į Palavano regioną nieko nežinodami, nes internete informacijos praktiškai nėra, visur informuojama tik apie Manilos uždarymą“, – pasakojo Lina.

Ši pora, ne vienerius metus gyvenusi užsienyje, prieš kiek daugiau nei pusmetį nusprendė palikti darbus ir pakeliauti aplink pasaulį. „Lapkričio 10 d. nutūpėme Singapūre ir iš ten keliavome per visą Malaiziją, pietų Tailandą, Mianmarą, o vasario 25 d atskridome į Filipinus, galvodami, jog šitos šalies greičiausiai neuždarys, nes viruso plitimas čia lėtas dėl sunkaus susisiekimo tarp salų. Pasirodo klydome ir dabar esame oficialiai uždaryti Palavano saloje (El Nido mieste) iki balandžio 15 d.“, – sakė Lina.

Rekomenduojama nevykti

Lietuvos užsienio reikalų ministerija skelbia, kad Filipinai yra iš tų šalių, į kurias šiuo metu rekomenduojama nevykti.

„Užsienio reikalų ministerija, atsižvelgdama į Pasaulio sveikatos organizacijos paskelbtą koronaviruso pandemiją, taip pat į nuolat didėjantį užsikrėtusiųjų skaičių užsienio valstybėse bei valstybių taikomas kraštutines priemones viruso plitimo sulaikymui, rekomenduoja atidėti keliones ir artimiausią mėnesį nevykti į užsienio valstybes. Ši rekomendacija bus peržiūrėta ne vėliau kaip 2020 m. balandžio 14 d.

Esantiems šalyje rekomenduojame imtis būtinų atsargumo priemonių, atidžiai sekti vietos institucijų skelbiamas rekomendacijas bei nurodymus ir jų laikytis“, – rašoma urm.lt.

Lietuvos Respublikos ambasada Filipinų respublikai yra Japonijoje, Tokijuje.

Lietuvoje šiuo metu visoje teritorijoje paskelbtas karantinas, todėl užsieniečiams uždrausta atvykti į mūsų šalį, išskyrus vairuotojus ir įgulų narius, kai vykdomas komercinis ir (ar) tarptautinis krovinių vežimas, taip pat turinčius teisę Lietuvoje gyventi asmenis, o Lietuvos piliečiams uždrausta išvykti, nebent jie grįžta į savo gyvenamąją ar darbo vietą.

Shutterstock nuotr./Manila, Filipinai
Shutterstock nuotr./Manila, Filipinai

Sienos kirtimas vykdomas per šiuos punktus: Kalvarijos–Budzisko, Saločių–Grenstalės, Būtingės–Rucavos, Smėlynės–Medumės, Medininkų–Kamenyj Logo, Raigardo–Privalkos, Kybartų–Černyševskojės, Panemunės–Sovetsko, Vilniaus, Kauno, Palangos, Šiaulių oro uostus ir Klaipėdos valstybinį jūrų uostą.

Asmenims, grįžusiems iš užsienio valstybių, privaloma 14 dienų izoliacija.

Iš viso pasaulyje koronavirusu užsikrėtė jau apie 154,4 tūkst. žmonių, mirė – per 5880, išgijo beveik 74 tūkst.

Filipinuose užsikrėtusiųjų skaičius jau peržengė šimtą, mirė aštuoni žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius