Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pragariško karščio banga: kurių vietų Italijoje šią savaitę geriau vengti

Italija šiomis dienomis sulauks svilinančio karščio. Kur jis bus sunkiausiai pakeliamas, ir kurias vietas Italijoje rinktis, kad jo išvengtumėte, pataria „thelocal.it“.
Kaitra Italijoje
Kaitra Italijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šią savaitę kone visą Europą kankins itin didelė kaitra – daugiau skaitykite čia: „Artėja pragaras“: per Europą ritasi beprecedenčio karščio banga

Italijos meteorologai įspėja, kad temperatūra šią savaitę šalyje kils virš 30, o vietomis – net virš 40 laipsnių. Priešingai nei tikriausiai manote, karščiausia bus ne Italijos pietuose, o šiaurėje.

Florencija

123rf.com nuotr./Florencija
123rf.com nuotr./Florencija

Florencija visuomet karšta vasarą, o ketvirtadienį čia temperatūra sieks net 39 °C. Geros žinios tos, kad žymieji miesto muziejai ir galerijos yra bent iš dalis kondicionuojami. Jeigu nepakeliate karščio, Toskanoje geriau vengti ir Empolio, Pontederos, Sienos – čia tiek ketvirtadienį, tiek penktadienį temperatūra artės prie 40 °C.

Ferara

Danos Loher nuotr./Ferara
Danos Loher nuotr./Ferara

Ketvirtadienį senoviniame Feraros miestelyje kaitins iki 40 °C. Keliautojams patariama daugiau dėmesio skirti Castello Estense piliai, kur galima aplankyti ir požemius – geriau jau pažinkite vėsesnes šio žavaus miestelio vietas. Kaitins ir kitose Emilijos-Romanijos dalyse, įskaitant ir Medičiną bei Kastel San Džovanį (40 °C).

Roma

AFP/„Scanpix“ nuotr./Karštis Europoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Karštis Europoje

Italijos sostinėje penktadienį prognozuojama 38 °C. Dėl išmetamųjų dujų ir karšto asfalto čia tikriausiai karščio pojūtis bus dar stipresnis.

Neapolis

123rf.com nuotr./Neapolis
123rf.com nuotr./Neapolis

Prognozės Neapoliui penktadienį žada 38 °C. Gretimai esantys Pompėja ir Erkolanas bus svilinami iki 37 ir 36 °C. Turistams patariama senovės miestų liekanas atidėti kitam kartui, nes šiose vietose yra nedaug pavėsio.

Alesandrija

123rf.com nuotr./Alesandrija
123rf.com nuotr./Alesandrija

Šiaurės vakarų Italijoje šią savaitę bus karščiausia, o Alesandrija atsidurs pačiame kaitros epicentre. Mieste visuomet yra didelis oro drėgnumas, o penktadienį čia prognozuojama net 41 °C. Netgi žmonėms, kurie pro šį miestą vyks traukiniais, patariama iš jų neišlipti sustojus. Visas Pjemonto pietrytinis kampas kentės nuo žvėriškos kaitros – Tortonoje, Akvi Termėje, Astyje, Alboje termometrų stulpeliai sieks 39–40 °C.

Pavija

123rf.com nuotr./Pavija
123rf.com nuotr./Pavija

Kaimyninėje Lombardijoje esančiame universitetiniame miestelyje Pavijoje ketvirtadienį tikimasi 40 °C. Palestras ir Vogera, įsikūrę drėgname Po slėnyje, taip pat įkais iki 40 laipsnių. Nedideliame Mede miestelyje laukiama net 41 °C.

Algeras

123rf.com nuotr./Algeras
123rf.com nuotr./Algeras

Algere, Sardinijoje, jau antradienį termometrai kilo iki 40 °C. Trečiadienį kaitra smogs ir kitiems Sardinijos pakrantės miestams – Oristanui (39 °C) ir Bozai (40 °C). Ketvirtadienį saloje karštis kiek atlėgs, tačiau penktadienį Olbijos įlankoje jis vėl sieks 39 °C.

Rovigas

123rf.com nuotr./Rovigas
123rf.com nuotr./Rovigas

Ketvirtadienį pietinėje Veneto dalyje oras įkais iki 39 °C – tiek Rovige, tiek Adrijoje. Kastelmasoje ir Kjodžoje, kurios įsikūrę piečiau Venecijos bus ne ką geriau – 38 °C.

Kur bėgti nuo karščio?

Laimei, ne visa Italija tirps nuo 40 laipsnių karščio. Sicilijoje dauguma pakrantės miestų sulauks 30–33 °C. Dar vėsiau bus Lipario (27 °C), Favinjanos (25 °C) ir Lampedūzos (24 °C) salose.

123rf.com /Sicilija
123rf.com /Sicilija

Apulijoje taip pat bus kiek vėsiau – daugumoje vietų bus apie 30 °C. Vakariniame Italijos krante, Kalabrijoje ir Bazilikatoje, termometrų stulpeliai net neturėtų siekti 30 °C.

Friulio-Venecijos Džulijos srityje daugelyje vietų temperatūra bus įprasta birželio mėnesio. Venecijoje, pavyzdžiui, prognozuojama daugiausiai 29 °C, kas vasarai yra įprasta. Triestas bus dar vėsesnis – 25 °C.

123rf.com nuotr./Miramare pilis
123rf.com nuotr./Miramare pilis

Pačios vėsiausios vietos bus, žinoma, aukščiau kalnuose. Jeigu norite pabėgti nuo kaitros, keliaukite į Nivolet Pass – į Alpes šiauriau Turino. Ten temperatūra sieks tik 21 °C. Arba žygiuokite į Etną – ten net reikės megztinio, nes įšils tik iki 10–13 °C.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius