Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“ ir „Wizz Air“ gavo milijonines baudas dėl rankinio bagažo mokesčių

Žemų kaštų oro linijoms „Ryanair“ ir „Wizz Air“ Italijoje skirtos milijoninės baudos dėl prieštaringai vertinamų bagažo mokesčių.
„Ryanair“ ir „WizzAir“ avialinijos
„Ryanair“ ir „WizzAir“ avialinijos / „Scanpix“ nuotr.

Nuo praėjusių metų lapkričio abi bendrovės paskelbė naujas rankinio bagažo taisykles – net ir už nedidelį lagaminą reikia mokėti, norint jį pasiimti į lėktuvo saloną. Nemokamai galima turėti tik nedidelę kuprinę/krepšį.

Ketvirtadienį Italijos konkurencijos tarnyba „Ryanair“ skyrė 3 mln., „Wizz Air“ – 1 mln. eurų baudas.

Sprendime tarnyba teigia, kad klientai už rankinį bagažą salone turi mokėti nuo 5 iki 25 eurų. „Rankinis bagažas yra būtina oro transporto paslaugų dalis, ir jo pervežimas turi būti leistinas be jokių papildomų mokesčių“, – teigiama pranešime spaudai.

Tarnyba taip pat pabrėžė, kad remiantis Europos teisės aktais dėl oro transporto, oro bendrovės neteisingai nurodo bilieto kainą. Pagal teisės aktus neišvengiami papildomi mokesčiai turi būti įskaičiuoti į bazinę kainą ir suma klientui pateikiama iškart.

Italijos tarnybos teigimu, tai, kad bilietų užsakymo proceso pabaigoje beveik visada kaina yra didesnė nei pirminis pateiktas tarifas, yra klientų apgaudinėjimas.

Avialinijos, įvesdamos mokesčius už didesnį rankinį bagažą, aiškino, kad taip daroma siekiant paskatinti keleivius registruoti bagažą ir taip pagreitinti keleivių sulaipinimo procesą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius