Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeimos savaitgalis Taline: princesių bokštas, nuotoliniu būdu valdomos lėlės ir valgomi žaislai

Jei norite patirti neišdildomų įspūdžių kartu su savo vaikais – aplankykite Taliną. Estijos sostinė yra visai netoli mūsų, skrydis lėktuvu trunka vos valandą, tad į kelionę galite drąsiai pasiimti ir jauniausias atžalas.
Imbierinis lėktuvėlis
Imbierinis lėktuvėlis

Vienoje vaikams draugiškiausių sostinių žaidimai tyko kiekviename žingsnyje, o žiemą karusele galima apskrieti net Kalėdų eglę.

Valgomi žaislai
Valgomi žaislai: automobiliai ir garašas

Šedevrai iš meduolių

Prisimenate imbierinį berniuką iš filmo „Šrekas“? Labai gali būti, kad daugiau niekur kitur nerasite tiek daug skirtingų pavidalų turinčių šių veikėjų kaip Taline, kur šią žiemą vyksta speciali meduoliais kvepianti paroda. Čia jau puikuojasi daugiau nei 100 menininkų sukurti šedevrai – žaislai iš imbierinės sausainių tešlos. Apsilankius parodoje akys raibs nuo įvairiausių automobilių modeliukų, garvežių ir lėktuvių, lėlių, pliušinių meškinų, kaladėlių ir daugybės kitų meduolių. Šią įspūdingą ekspoziciją galite rasti Talino dizaino ir architektūros galerijoje iki pat sausio 8 dienos. Belieka įspėti nepalikti mažųjų vienų, kad šie nesukramsnotų itin gardžiai atrodančių „žaislų“.

Valgomas tankas
Žaislinis tankas

Žvaigždžių bokšte ieškomas būsimas jaunikis

Talino Kadriorgo parke įsikūręs muziejus „Miiamilla“ yra, ko gero, mėgstamiausia vaikų žaidimų vieta Estijos sostinėje. Muziejuje vaikai gali išbandyti modernius konstruktorius, valdomas mašinėles, kalbančias lėles, sudalyvauti eilėje lavinamųjų užsiėmimų bei dirbtuvėlių. Be to, visos mažosios princesės vos panorėjusios gali pakilti į specialų žvaigždžių stebėjimo bokštą ir pasidairyti savo būsimo princo. Tuo metu tėveliai gali ramiai mėgautis kvapnia arbata jaukioje muziejaus kavinėje.

Dirbtuvėlės
Dirbtuvėlės

Pažintis su lėlių teatro pasauliu

Jei panorėsite išvysti dar daugiau lėlių, būtinai užsukite į Talino senamiestyje esantį lėlių muziejų-teatrą „Nuku“. Muziejuje sužinosite, kaip yra kuriamos lėlės-marionetės, pažinsite skirtingas jų rūšis, priversite jas judėti per lietimui jautrius ekranus. Šiurpuliukai per kūną bėgios užsukus į muziejuje įrengtą lėlių siaubo kambatį.  Darbštieji auksarankiai galės apsilankyti dirbtuvėlėse ir susikurti lėlę. Svarbi informacija – muziejus veikia kiekvieną dieną, išskyrus pirmadienį.

Namelis
 

Pramogos prie pietų stalo

Vos mažieji išalks, užsukite į vietinių pamėgtą „Koogel Moogel“ kavinę, įsikūrusią ant Tompea kalvos. Ši vieta patiks ne tik kokybišką ir su meile ruoštą maistą vertinantiems tėveliams, bet ir mažiesiems, kurių patiekalai labiau primins nuotaikingus meno kūrinius nei tiesiog porciją keptų bulvyčių. Kavinėje skamba gyva muzika ir, jei norite, galite net paprašyti asmeninės muzikos pamokos.

Jei po vietinių vaišių pilve dar liks šiek tiek vietos, būtinai užsukite deserto į seniausią Estijos kavinę „Maiasmokk“. Čia jums patieks šviežutėlių kepinių, pyragaičių, rankų darbo saldainių. Kavinėje taip pat veikia nemokamas Marcipano muziejus – apsilankykite jame, kur sužinosite daug įdomių faktų apie saldų skanėstą. Pavyzdžiui, kad saldi migdolų masė, iš kurios gaminami marcipanai, Estijoje pirmiausiai buvo pradėta naudoti ne konditerijoje, o medicinoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius