Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skrydis į Turkiją: kur pigiau ir kaip pigiau?

Kur pigiau ir kaip pigiau? Klausimas tokio pat svarbumo, kaip „būti ar nebūti“. Po daugelio kelionių ir, žinoma, įvairiausių potyrių, ėmiau skaičiuoti, kas iš tiesų pigu, o kas tik atrodo, kad yra pigu.
Stambulas
Stambulas / 123rf.com nuotr.

Daugiau naujienų apie keliones į Turkiją rasite „Facebook“ puslapyje „Noriu į Turkiją – Turkija“.

Mane labiausiai domina, kaip pigiau nusigauti į Stambulą, kaip ir daugelį žmonių, kurių tikslas ne tik Turkija. Stambulas – tarpinė stotelė keliaujant į Artimuosius Rytus, Afriką, Aziją, Ameriką. Todėl suskaičiavau, kiek išleidžiu ir ką už tai gaunu, ir kaip neišleidus daugiau, nei planavau.

Taigi: iš Lietuvos į Stambulą paprasčiausia skristi dviem keliais – iš Vilniaus oro uosto tiesiogiai su „Turkish airlines“ (THY) ir per Kijevą su „Ukrainian airlines“ (UIA).

Anot „Skytreax“ (privačios, bet įtakingos britų konsultacinės kompanijos, kuri specializuojasi tirdama skrydžių kompanijų ir oro uostų paslaugas) specialistų, turkų avialinijos pagal teikiamų paslaugų kokybę buvo 18-ojoje vietoje iš 100 pasaulio oro bendrovių, o ukrainiečių – iš viso nebuvo sąraše. „Best 100 Airlines for 2018“ rinkimuose balsuoja žmonės, besinaudojantys oro bendrovių paslaugomis. Gal kiek neobjektyvu (pvz., „Ryanair“ – 64 vietoje), bet prieš klientų nuomonę nepapūsi, nes jie balsuoja ne tik varnelėmis klausimynuose, bet ir sunkiai uždirbtais pinigais.

123rf.com nuotr./Stambulas
123rf.com nuotr./Stambulas

Dabar truputį apie tyrimo metodiką: skrydžio kainą VNO–IST–VNO ėmiau vidutinę, kuri prieinama, jei perki bilietą bent prieš pusantro mėnesio ir, žinoma, jei skrendi ne vasarą. Taip pat palyginau, kokias paslaugas teikia abi skrydžių bendrovės. Kadangi UIA teikia mažiau paslaugų nei THY, atskirame stulpelyje pateikiau skaičiavimus, kiek apytiksliai mokėsite skrisdami UIA, jei norėsite gauti apytiksles kaip „Turkish airlines“ paslaugas.

Taip pat suskaičiavau laiką nuo įsėdimo į lėktuvą Vilniaus oro uoste iki nusileidimo Stambule. Iš pradžių maniau, kad tarpiniame oro uoste peršokti į kitą lėktuvą – jokia problema, tačiau pusę paros prasitrynus po kavines, koridorius, tualetus... supratau, kad laiką galima leisti daug protingiau. Laiko kainą apskaičiavau pagal minimalų valandinį atlyginimą Lietuvoje, šiandien jis yra – 3,39 Eur. Skaičiavau patį trumpiausią turimą sugaišti laiką.

Beje, jei randate bilietą gera kaina, kartais apsimoka Kijeve sustoti parai ar ilgesniam laikui – apžiūrėti miestą, o sugaištą laiką įrašyti į „kelionių ir patyrimų“ grafą, – taip juk atrodo gerokai patraukliau nei „gaišaties“ grafoje? Be to, ir išlaidų grafa atrodo geriau.

123rf.com/Kijevas
123rf.com/Kijevas

REZULTATAI

THY UIA
Kaina 230 178
Tiesioginis Taip Ne
Laikas 2,5 h 3 h + 4 h persėdimui į abu galus – 14 Eur
Bagažas 30 kg + 7 kg rankinis 7 kg rankinis + <100 Eur (*jei bilietas pirktas minimalia kaina – teks mokėti bagažo mokestį ir 60 Eur baudą. Bilieto su 23 kg priduodamu bagažu ir 7 kg su savimi kaina gali būti apie 350 Eur.).
Maistas/gėrimai Įskaičiuota Papildomai apie 17 Eur
Iš viso 230 Eur 309 Eur

„Turkish Airlines“ – 230 Eur. (tikėtasi išleisti 230 Eur)
„Ukrainian Airlines“ – 309 Eur. (tikėtasi išleisti 178 Eur, skirtumas – 131 Eur)

Išvada: jei perku bilietą mažiausia kaina, tai skrendu tik su pasu bei pinigine ir nesidairau į šalis, nes kiekvienas žvilgsnis kainuoja milžiniškus pinigus.

Daugiau naujienų apie keliones į Turkiją rasite „Facebook“ puslapyje „Noriu į Turkiją – Turkija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius