-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Terapinės kelionės Rokiškyje: nuo „Levandų Vanagynės“ iki basų kojų tako

Nors siaučiantis COVID-19 riboja keliones į užsienį, Lietuvoje jų gali būti pačių įvairiausių – pažintinių, poilsinių, dvasinių. Šįkart – apie terapines. Turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ sudarė 13 gydomųjų kelionių maršrutą Lietuvoje. Ne paslaptis, daugiausiai tokių siūloma išbandyti pajūryje. Sąraše Rokiškio ir vėl nėra. O be reikalo! Rajone tiek daug laimės ir harmonijos teikiančių, atpalaiduojančių ir nuraminančių vietų bei veiklų, tik spėk suktis.
Tapytos langinės Rokiškyje
Tapytos langinės Rokiškyje / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Rokiškio turizmo ir tradicinių amatų informacijos ir koordinavimo centro (TTAIKC) darbuotojos sakė iš turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje“ nesulaukusios užklausos apie terapines vietas ir veiklas Rokiškio rajone, todėl nėra įtrauktos į sąrašą.

Nepaisant to, terapinių kelionių sąrašą būtų kuo papildyti: Rokiškio rajone yra būdų sustiprinti kūno ir sielos sveikatą. Rekomendacijomis dalijasi TTAIKC specialistė turizmui Paulina Lašaitė.

„Levandų Vanagynė“ – mamos ir dukros prižiūrima sodyba, ilgainiui tapusi edukacijų, fotosesijų bei ypatingų švenčių vieta. Sodybos vystymo temai pasirinktos levandos – ilgai žydintys, nelepūs, pakeliantys permainingus lietuviškus orus augalai. Čia gaminamas rankų darbo muilas, siuvamos levandų pagalvėlės, kuriami kvepalai. „Levandų Vanagynėje“ tvyrančią harmoniją įmanoma pajusti tik čia apsilankius. Levandos, žolynai, miškas, vienkiemis, senas kluonas, pasakų namelis – čia išties magiška aplinka.

Pirties terapijos. Terapijomis kūnui ir sielai galima pasimėgauti Rokiškio baseine. Jame – keturios skirtingos pirtys: infraraudonųjų spindulių – jos poveikis panašus į gydymą rankų prisilietimu, kuris žmonėms buvo žinomas dar prieš tris tūkstančius metų; lietuviška (garinė) – jai priskiriama daug sveikatai naudingų dalykų, pradedant detoksikuojančiuoju poveikiu, baigiant organizmo grūdinimu ir ligų profilaktika; turkiškoje pirtyje lankytojai šildosi ir atsipalaiduoja ant karštų marmuro gultų, padengtų rankšluosčiais, po to jiems įprastai daromas intensyvus masažas, kūnas trinamas grubia plaušine su muilinu vandeniu, o procedūrų pabaigai kūnas apipilamas šaltu vandeniu; suomiška pirtis (sauna) – po jos dar labiau atpalaiduoja maudymasis duše arba baseine.

Terapija vaikams. Bajoruose įsikūrusiuose „Lėlių namuose“ eksponuojama maždaug 1500 lėlių iš viso pasaulio. Vaikai kviečiami apžiūrėti lėles, pasidžiaugti jų spektakliu, dalyvauti edukacijose. Jie patys gali pavaidinti su lėlėmis, net pabandyti jas siūti. Tai itin gera terapija mažiesiems.

Basų kojų takas. Norite pėdomis pajusti 15 skirtingų pojūčių? Tuomet verta išbandyti Miliūnų basų kojų taką, kurį sudaro 102 metrai potyrių. Skirtingos atkarpos bus tikra terapija ne tik jūsų pėdoms, bet ir mintims. Šį taką labai pamėgę ir vaikai, tačiau terapija tinkama visiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius