Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Testas: ką žinai ir ko nežinai apie turistų rojų Egiptą, Nilą ir piramides

Kelionė į Egiptą – puikus pabėgimo planas pavasariui budinant atostogeną, o taip pat proga geriau pažinti turtinga kultūra ir tūkstantmete istorija vis iš naujo nustebinančią Šiaurės Afrikos valstybę Nilo upės slėnyje.
Egiptas
Egiptas / 15min montažas

Būtent Egipte gimė viena pirmųjų civilizacijų, iš kurios įkvėpimo sėmėsi pati Romos imperija. Bėgant šimtmečiams Egipto kultūrą formavo istorija, skirtingų religijų įtaka, pažanga pasaulio šalyse, tad siūlome pasitikrinti, ką žinome ir ko nežinome apie Egiptą – Lietuvos gyventojų pamėgtą nuostabią šalį, kurios lobiams atverti vieno ar dviejų vizitų negana.

Egipto piramidės ne veltui laikomos vienu pasaulio stebuklų – šie įspūdingi statiniai iki šiol stebina istorikus. Niekam nepavyko nustatyti, kaip jos buvo suręstos. Faraonų kapavietes, saugomas Sfinkso, galima apžiūrėti Gizoje, taip pat prie Sakaros ir kitose vietovėse kairiajame Nilo krante. Taigi, prieš aplankant jas,– pirmasis testo klausimas iš 15, drauge parengtų su ilgamete „Novaturo“ gide Egipte Regina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius