Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tinklaraštininkė pataria, kaip pasiruošti kelionėms su vaiku

Kelionė su vaiku – pilna išbandymų, tačiau tinklaraštininkė Giedrė Liekienė su mažu sūnumi apkeliavo keturias šalis ir ruošiasi kitoms kelionėms.
Vaikas oro uoste
Vaikas oro uoste / 123rf.com nuotr.

G. Liekienė kelionių tinklaraštį rašo jau metus. Čia ji aprašo savo keliones, į kurias leidžiasi kartu su sūnumi Vincentu, pasakoja kitų mamų istorijas, dalijasi įvairiais patarimais. Kaip sako pašnekovė, tinklaraštis jai tapo puikiu būdu sujungti įvairius pomėgius.

„Rašydavau darbe ir savo darbo laikraščiui, ir universiteto laikraščiui. Vincentas labai mėgdavo fotografuotis, tai viskas susidėjo: fotografijos, kelionės, rašymas. Norėjau rašyti anglų kalba, kad visas pasaulis mus pasiektų, ir, manau, tą pasiekiau“, – sakė G. Liekienė.

Į pirmąją kelionę su vaiku moteris leidosi tada, kai sūnui buvo 8 mėnesiai. Tada šeima ilsėtis keliavo į Kretą, kiek vėliau – pažinti Berlyno. Abi kelionės gerokai skyrėsi.

„Viskas įskaičiuota“ atostogos yra tiesiog labai paprasta. Tu atsikeli, tada pusryčiauji, eini prie baseino arba eini prie jūros, priklauso nuo to, kur tu atostogauji. Tai yra paprasta, lengva, o kur esi, tarkim, Berlyne, tai nėra to „viskas įskaičiuota“ – turi ir susirasti, kur pusryčiauti, vaikas gal yra alkanas, jei yra jau vyresnis. Tai tokie sunkumai iškyla, bet, manau, viskas priklauso nuo požiūrio“, – kalbėjo G. Liekienė.

Pasak tinklaraštininkės, keliaujant su mažamečiu sunkumų kilti neturėtų, jeigu tėvai pasirengs nenumatytiems atvejams. Moteriai su tuo susidurti teko porą kartų: nusprendus ilgiau likti Graikijoje ir nakčiai įstrigus oro uoste Rygoje. Tada ji pritrūko vaiko priežiūrai būtinų daiktų.

„Pritrūkau sauskelnių, pritrūkau maistuko, nes Vincentas jau valgė papildomą maistą, tai turėjau ieškoti parduotuvės. Artimiausia buvo tik kaimo parduotuvė. Kaimo parduotuvėje dažniausiai nerasi sauskelnių, kurias tu naudoji arba maistukas ten, kai šiaip kainuoja 60 centų, tai kainuotų 2,60 euro. Tai teko važiuoti į parduotuvę, ieškoti, apsipirkti. Aš patariu visoms mamoms, rašydama savo tinklaraštį, kad geriau viskuo apsirūpinti ir šiek tiek daugiau įsidėti, nes negali žinoti“, – pasakojo G. Liekienė.

123rf.com nuotr./Atostogos su vaiku
123rf.com nuotr./Atostogos su vaiku

Pašnekovė, rašydama tinklaraštį, nori padėti tėvams, kuriems trūksta informacijos ir patirties keliaujant su mažais vaikais. Dažnai jie nežino, kaip galėtų sutaupyti pinigų keliaudami: tiek perkant lėktuvo bilietus, tiek nuvykus į galutinį kelionės tikslą.

„Dėl to ir rašau, nes daug kas nežino, kad keliaujant su vaiku jam yra suteikiamas papildomas vežimukas, gali vežtis ir papildomą automobilio kėdutę. Dažniausiai žmonės galvoja, kad viskas kainuos papildomai, nuvažiuoja, nuomojasi mašiną, papildomai nuomojasi kėdutę, o galėtų tiesiog sutaupyti veždamiesi savo ir būtų gal net tam vaikui komfortabiliau, nes jis pripratęs prie tos kėdutės. Dažniausiai pasiimu vaiko rankšluostį, kadangi viešbutyje rankšluosčiai yra daug skalbiami. Aš nelabai linkusi naudoti vaikui. Man nėra labai svarbu, bet vaiko odelė yra labai jautri, tai dažniausiai mėgstu ir pliaže jį pridengti, ir iš dušo išėjus nusausinti“, – sakė G. Liekienė.

Tinklaraštininkė sako, kad reikėtų pasirūpinti vaistais ne tik sau, bet ir atskira vaistinėle mažiesiems. Taip pat knygomis, kuriomis galės užimti vaiką. Moteris pasakoja, kad kelionėms visada įsideda naują žaislą, nes juo vaiką lengviau sudominti monotoniškai važiuojant traukiniu, automobiliu ar per skrydį.

Daugiau – reportaže.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius