Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Triukai, kaip registruojamą bagažą oro uoste gauti pirmiems

Labai paprasta – jeigu pasiekę oro uostą norite jį palikti kuo greičiau, neimkite su savimi registruojamo bagažo. Tačiau ką daryti, jeigu visų reikalingų daiktų nesutalpinate tik į rankinį? Ekspertai pataria, ką galima daryti, kad savo bagažo ant išdavimo juostos sulauktumėte anksčiau.
Bagažas
Bagažas / 123rf.com nuotr.

Vienas iš būdų – prie registracijos stalo paprašyti, kad jūsų lagaminas būtų pažymėtas lipduku „fragile“ – „dūžtantis“, rašo „Travel And Leisure“. Paprastai tokie lagaminai į lėktuvą įkraunami vėliau, o iškraunami anksčiau. Be to, lagaminas tikriausiai bus mažiau mėtomas.

Tokios taktikos minusas – lagaminų krovėjai ne visada pastebi šiuos lipdukus. Be to, jeigu tuo piktnaudžiaus daugelis ir kas trečias lagaminas bus su „dūžtančiais daiktais“, niekas į lipdukus nebekreips dėmesio.

Kitas triukas – iš oro uosto darbuotojo Thomo Lo Sciuto lūpų. „Quora“ puslapyje jis patarė, kad lagaminą užregistruoti reikia kuo vėliau, kad jį gautumėte anksčiau.

„Lagaminai būna kraunami į bagažo vežimėlį iš priekio į galą. Tad jeigu daiktus atiduosite paskutinis, jie bus paskutiniai pakrauti į vežimėlį, o kartu – ir į lėktuvą. Tuomet bus pirmieji iškraunami atskridus į tikslą, – rašė jis. – Jeigu jie pirmi iškraunami iš lėktuvo, tikėtina, kad ir pirmi atsidurs ant bagažo išdavimo juostos.“

Th.L.Sciuto teigimu, vienas iš būdų – gražiai paprašyti, ar galima savo lagaminą atiduoti prie vartų, o ne prie registracijos stalo. Tačiau tai reiškia, kad jame negalės būti skysčių ir kitų daiktų, kuriuos galima vežti registruojamame bagaže, bet ne rankiniame.

Tiesa, bagažo pakrovimo ir iškrovimo sistemos skiriasi priklausomai nuo oro linijų, oro uostų, lėktuvų ir pačių tą darančių darbuotojų. Todėl ne visada tie, kurie registruoja lagaminą vėliau, jo gali sulaukti anksčiau.

Du užtikrinti būdai savo daiktų oro uoste sulaukti anksčiau – skristi pirmąja arba verslo klase, arba prisijungti prie oro linijų dažno skraidytojo klubo ir savo lagaminui gauti pirmumo teisę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius