Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys idėjos snieguotoms atostogoms

Didingi kalnai, nepakartojami vaizdai, balti šlaitai, didelis kiekis adrenalino ir jaukūs vakarai – visa tai slidinėjimo kurortų kasdienybė. Pristatome tris žiemos sporto entuziastų pamėgtus regionus, kuriuose žiemos atostogos bus nepakartojamos.
Madonna Di Campi slidinėjimo kurortas Italijoje
Madonna Di Campi slidinėjimo kurortas Italijoje / Bigstock.com nuotr.

Andora

Nykštukinė šalis gali būti puikiausiu pasirinkimu žiemos atostogoms. Pirėnuose didžiausiu kalnų slidinėjimo regionu laikoma Grandvalyra. Šis regionas apima šešis slidinėjimo kurortus: Enkampas, Soldeu, El Tarteras, Kanilijas, Pas de la Kasa, Grau Roigas.

Bigstock.com nuotr./Slidininkė
Bigstock.com nuotr./Slidininkė

Iš viso regione yra net 118 trasų, kurios skirtos pradedantiesiems, įgudusiems, puikiai valdantiems slides ir išskirtinai tik profesionalams. Visi kurortai išsidėstę kelių kilometrų atstumu, taigi kiekvieną pasieksite nesunkiai.

Čia tikrai nenuobodžiaus nei pradedantieji, nei patyrę žiemos sporto mėgėjai. Kiekvienas galės išsirinkti tinkamiausias trasas, o vaikai dieną galės praleisti žaisdami  specialiai jiems skirtose zonose. 

Nusprendusieji keliauti į Andorą gali pasinaudoti pigių skrydžių pasiūlymais į Barseloną - iš čia pasiekti Andorą labai patogu.

Bigstock.com nuotr./Tėvas ir sūnus slidinėja
Bigstock.com nuotr./Tėvas ir sūnus slidinėja

Italija

Italija – ne tik saulės, šilumos ir picos kraštas, bet ir snieguotų malonumų šalis, kurioje gausu slidinėjimo kurortų.

Pačioje Alpių kalnų širdyje įsikūręs Alta Valtelina slidinėjimo regionas kviečia į Livinjo, Bormijaus, Santa Katerinos Valfurvos ir Valdidentro slidinėjimo kurortus.

Čia atvykusius džiugina didelis pramogų pasirinkimas: snieglenčių sportas, slidinėjimas su kliūtimis, žygiai, kelionės keturračiais, čiuožimas rogutėmis ir pačiūžomis!

Jei šių malonumų negana, galite aplankyti ir kitus Italijos slidinėjimo regionus: Val di Solė, Val Rendena, Val di Fiemė, Val di Fasa ir kt. Po dienos snieguotuose kalnuose puikiai jėgas sugrąžins tikri itališki patiekalai.

Pasirinkę skrydį į Milaną lengvai iš čia pasieksite daugumą šalies slidinėjimo kurortų. 

Bigstock.com nuotr./Soldeno slidinėjimo kurortas Austrijoje
Bigstock.com nuotr./Soldeno slidinėjimo kurortas Austrijoje

Austrija

Austrija ir žiemos pramogos - du neatskiriami dalykai. Ar žinojote, kad Austrijoje žiemos sportu galima džiaugtis daugiau nei 600 skirtingų gyvenviečių?

Visi Austrijos Alpėse įsikūrę kaimeliai be galo jaukūs – juose tikrai pajusite pačią tikriausią šventinę nuotaiką. Austrijos slidinėjimo kurortai taip pat pritaikyti visiems - tiek „žaliems“, tiek jau patyrusiems slidininkams, juose rasite įvairiausio sudėtingumo trasas.

Jei norite pasidžiaugti SPA procedūromis ar terminėmis voniomis, traukite į Zalcburgo slidinėjimo regioną. Norintys pasivaikščioti pėsčiųjų tiltu, pakilę į 2400 metrų aukštį, nedvejodami keliaukite į Gaštainio slėnį.

Tirolio regionas, garsėjantis įspūdingais istoriniais statiniais, nuostabia gamta ir visus metus veikiančiomis slidinėjimo trasomis yra laikomas tikra slidininkų sostine.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kokius kurortus rinktis Austrijoje ir ką veikti nulipus nuo slidžių?

Čia atvykę nepraleiskite progos apsilankyti Insbruke – tai vienas iš legendinių šalies slidinėjimo kurortų.

Norintiems pasimėgauti Austrijos Alpių teikiamais malonumais, siūlome rinktis skrydį į Miuncheną, o iš čia be vargo nukeliausite į Austrijos slidinėjimo kurortus.

Daugiau įspūdžių ir patarimų apie keliones skaitykite Skrendu.lt tinklaraštyje​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius