Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikų rudens atostogos – paskutinė galimybė šiemet ištrūkti į šiltus kraštus

Ne už kalnų vaikų rudens atostogos, kurių metu galite dar pasimėgauti kaitria saule, skaidria jūra ir pramogomis šiltuose kraštuose. Idealioms šeimos atostogoms yra keturios kryptys: Tenerifė, Egiptas, Madeira ir Turkija. Kiekviena šalis poilsiautojus apipila nepakartojamais įspūdžiais – žygiai į rūkstantį vulkaną ir po kalnus stulbinančio grožio saloje, orkų ir delfinų pasirodymai, faraonų mumijos, piramidės ir sfinksas, raftingas ir vandens pramogos parkuose.
Atostogos
Atostogos / 123RF.com nuotr.

Viskas taip vilioja ir įdomu, kad tereikia pasirinkti pagal savo pomėgius ir vaikų amžių. Jūsų poilsiu pasirūpins kelionių organizatorius „Novaturas“.

Tenerifė – gyvūnai ir vandens pramogos

Šeimos poilsiui Tenerifė yra idealus pasirinkimas. Tai sala, kurioje pailsės ir tėvai, nenuobodžiaus ir vaikai. Išsiruošus atostogauti su mažesniais ir vyresniais vaikais, planuokite aplankyti Loro parką, kuriame pamatysite apie 400 gyvūnų rūšių – linksmas beždžiones, lėtus vėžlius, egzotiškus tinginius ir tigrus, rožinius flamingus, spalvotas žuvis ir plėšrius ryklius. Su vaikais praleisite visą dieną ir jiems šis laikas bus kupinas naujų įspūdžių.

123RF.com nuotr./Loro parkas Tenerifėje
123RF.com nuotr./Loro parkas Tenerifėje

Tikri nuotykiai prasideda paviljone, kur rengiami orkų, delfinų ir jūrų liūtų pasirodymai. Jei atsisėsite pirmose eilėse, gausite tikrą dušą, būsite išmaudyti nuo galvos iki kojų – atlikdamos triukus orkos aukštai pašoka ir smagiai pliaukšteli uodega.

Su tuo pačiu bilietu galite aplankyti ir Siamo parką, smagiai pramogauti vandens čiuožyklose ir baseinuose, lenktynių trasose, šokinėti ant 3 metrų aukščio dirbtinių bangų.

Jei vaikai visai maži, geriau rinktis vandens pramogas „Prarastame mieste“, kuriame yra net 15 skirtingų vandens čiuožyklų ir vienintelis Kanarų salose baseinėlis kūdikiams.

Nepakartojamų įspūdžių vaikai patirs apsilankę Beždžionių parke. Galėsite jas ir pamaitinti – specialaus maisto įsigysite prie įėjimo. Čia auginamos ne tik beždžionės, bet ir driežai, papūgėlės, jūros kiaulytės.

Taip pat aplankykite Icod de los Vinos botanikos sodą ir drugelių paviljoną – spalvingi egzotiški drugiai tiesiog užburia, o kiek džiaugsmo suteikia, kai jie nutupia ant rankos. Geros nuotraukos garantuotos!

123rf.com nuotr./Siamo vandens parkas
123rf.com nuotr./Siamo vandens parkas

Atostogos su nuotykiais ir žiniomis

Vyresniems vaikams bus įdomu apsilankyti Mokslo ir kosmoso muziejuje – juk ir per atostogas svarbu nepamiršti edukacinės veiklos. Muziejuje veikianti ekspozicija supažindins su gamtos dėsniais, visata ir žmogaus kūno sandara. Tikrai smagiai praleisite laiką su visa šeima, nes daug ką galima paliesti, išbandyti, pagilinti savo žinias.

Su mokyklinio amžiaus vaikais apsilankykite Teidės observatorijoje, kurioje sumontuoti vieni geriausių pasaulyje saulės stebėjimo teleskopų.

Atvykę į Teidės nacionalinį parką, būtinai keltuvais pasikelkite ir prie ugnikalnio viršūnės apžvalgos tako – žvilgsnius prikaustys kosminiai juodos lavos vaizdai, pro plyšius kur ne kur besiveržiantys sieros garai. Į pačią viršūnę veda pėsčiųjų takas, tačiau jei planuojate kopti, būtina išankstinė rezervacija už papildomą mokestį.

123RF.com nuotr./Vaikas Teidės ugnikalnio pažintiniame take
123RF.com nuotr./Vaikas Teidės ugnikalnio pažintiniame take

Egiptas – idealu su vyresniais vaikais

Per vaikų rudens atostogas šeimas ypač vilioja šilta Raudonoji jūra Egipte. Šią kelionių kryptį geriausia rinktis tėvams, kurių vaikai yra šiek kiek vyresni, nes būtent jiems didelį įspūdį paliks kultūros ir gamtos stebuklai. Nuostabu yra tai, kad pasirinkus Egiptą, poilsį patogiame viešbutyje su baseinais populiariuose kurortuose šalia jūros galima derinti su pažintinėmis ekskursijomis ir pamatyti piramides, sfinksą ir šventyklas.

Nepakartojami įspūdžiai laukia ir nardant Raudonojoje jūroje, stebint egzotiškų žuvų būrius bei spalvingus koralus. Šeimoms su vaikais idealu pasirinkti paviršinį nardymą – skaidriame vandenyje puikiai matysite viską, kas vyksta paslaptingame jūros pasaulyje.

Netoli krantų rifuose maitinasi delfinai, kuriuos taip pat galima stebėti. Žaismingi, draugiški ir smalsūs gyvūnai gali priplaukti arti laivo, suteikdami tikrai daug džiaugsmo.

Nuotykiai Egipte tik prasideda. Jūsų laukia ekskursija į Egipto muziejų Kaire. Mokyklinio amžiaus vaikams tai bus nepakartojamas žinių lobynas – Tutanchamono lobiai, faraonų mumijos ir daug įdomių istorijų.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Egiptas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Egiptas

Šalia Kairo stūkso ir pasaulio stebuklas – Gizos piramidės bei sfinksas. Šioje vietoje niekas nelieka abejingas, nei vaikai, nei suaugę. Ir nesvarbu, kad daug kartų šiuos įspūdingus statinius matėte dokumentiniuose filmuose ar nuotraukos, gyvai patirti įspūdžiai sukelia nepakartojamas emocijas. Įspūdžiui sustiprinti atsisėsite ant kupranugario nugaros, jodami šalia piramidžių jausitės kaip dykumų gyventojai.

Dar daugiau įsimintinų akimirkų laukia Karalių slėnyje faraonų laidojimo vietoje Luksore. Visų kapaviečių tikrai nespėsite aplankyti, bet būtinai pamatykite pačias įžymiausias – žinoma, viena iš jų Tutanchamono kapas. Aplankykite ir netoli kalno papėdėje pastatytoje Hatšepsutos šventykloje.

Pažintinė programa dar toli gražu neišsemta – netoli Luksoro laukia Karnako šventyklos kompleksas, kuriame pajusite nuostabios Egipto istorijos ir kultūros didybę.

Vaikai ir tėveliai jau tikriausiai pavargo nuo įspūdžių ir kaitrios Egipto saulės – laikas pailsėti. Šeimų laukia pramogos vandens parkuose – Džiunglių ir Sindbado vandens parkai, Makadi vandens pasaulis, Hurhados didysis akvariumas.

Fotolia nuotr./Hurgada
Fotolia nuotr./Hurgada

Madeira – aktyviam šeimos poilsiui

Portugalijai priklausanti unikalaus grožio Madeiros sala yra tikras lobis aktyviai laiką leisti mėgstančioms šeimoms – pėsčiųjų takai po kalnus, vaizdingas vandenyno pakrantes, urvus, krioklius, levadas, gamtos parkus, pritaikyti sportiškiems ir mažiau patyrusiems, todėl tiks ir vaikams. Puikiai galima keliauti ir su jaunesniais vaikais, tik pasirinkite tokias ekskursijas, kur jus iki pat apžvalgos aikštelių užveš autobusu, visureigiu ar kitu transportu.

123RF.com nuotr./Pico do Arieiro
123RF.com nuotr./Pico do Arieiro

Lankantis Madeiroje būtina pamatyti levadas – tai drėkinimo sistemos kanalai, išraizgę visą salą, nukreipiantys drėgmės perteklių žemyn nuo kalnų, šalia kurių įrengti pasivaikščiojimo takai. Pats gražiausias maršrutas – Ribeiro Frio levada, kuriuos eidami grožėsitės kriokliais, uolomis ir egzotiška žaluma.

Vaikščiodami nuostabiais kalnų takais Ribeiro Frio gamtos parke galėsite pasiekti iškyšulius, iš kurių atsiveria vaizdai į žalią ir kalvotą salos kraštovaizdį.

Pažintinės ekskursijos tinka vaikų edukacijai

Madeiroje pamatysite į UNESCO sąrašą įtrauktą laurų mišką, kuris išlaikė pirmykštį, milijonų metų senumo būvį. Šis gamtos draustinis užima du trečdalius salos su nuostabiais pakrantės ir miškų kraštovaizdžiais, beveik 600 metrų aukščio skardžiais bei ypatinga augmenija.

123RF.com nuotr./Fanal Forest
123RF.com nuotr./Fanal Forest

Tyrinėdami salą išsimaudykite natūralios kilmės vulkaniniuose baseinėliuose, kurie susiformavo išsiveržus ugnikalniui, kai nubėgusi lava sustingo vandenyne. Pramoga šiose maudyklėse vaikams tikrai patiks.

Madeira pilna ne tik laukinės gamtos – Funšalio botaniko sodas ir Montės rūmų atogrąžų augalų parkas taip pat puiki galimybė energingai praleisti dieną. Montės rūmuose įkurtas muziejus, kuriame pamatysite skulptūrų, unikalią mineralų kolekciją. Eksponuojamos ir keramikinių plytelių, reprezentuojančių Portugalijos kultūrinį paveldą, kolekcijos iš rūmų, bažnyčių, koplyčių, privačių namų buvusioje Portugalijos imperijoje.

Keliaudami su vaikais būtinai pasirinkite ekskursijas į Šventojo Vincento urvus, kurie susiformavo prieš 890 tūkstančių metų. Urvų ilgis siekia 1 km., aukštis 5–6 metrus. Ekskursijos pabaigoje Vulkanų centre laukia edukacijos, kurios supažindins su geologine urvų evoliucija, ugnikalnio išsiveržimu ir Madeiros salų gimimo modeliavimu – vaikams būtina tai pamatyti.

Su mokyklinio amžiaus vaikais įdomu apsilankyti ir banginių muziejuje, įkurtame Canical žvejų kaimelyje. Ekspozicija supažindina su banginių medžioklės Madeiroje istorija, pamatysite ir natūralaus dydžio banginių ir delfinų modelių.

123RF.com nuotr./Camara de Lobos, Madeira
123RF.com nuotr./Camara de Lobos, Madeira

Turkijoje laukia pramogos ir vandens parkai

Turkijoje sezono pabaiga sutampa su vaikų atostogomis, todėl skubėkite pasirinkti šią šeimoms draugišką šalį, garsėjančia ne tik patogiais kurortais prie jūros ir visomis viešbučių teikiamomis pramogomis, vaikų žaidimais ir vakaro programomis, bet ir aktyviu poilsiu – nuobodžiauti tikrai neteks.

Shutterstock nuotr./Turkijos Rivjera (Antalija, Turkija)
Shutterstock nuotr./Turkijos Rivjera (Antalija, Turkija)


Jeigu leis šilti orai, šeimoms su vyresnio amžiaus vaikais verta pasidomėti plaukimu kalnų upėmis – raftingu. Nebijokite sušalti, organizatoriai išdalins ne tik šalmus, gelbėjimosi liemenes, bet ir hidrokostiumus. Aktyvios pramogos organizuojamos Kiopriuliu kanjone. Tai vienas vaizdingiausių ir labiausiai lankomų maršrutų Antalijos regione. Trasa nėra aukšto sudėtingumo lygio, todėl čia gali dalyvauti ir vaikai – už jų saugumą atsakingi tėveliai.

Kanjonais galima grožėtis ne tik plaukiant upe, bet ir keliaujant iki vaizdingų vietų autobusu. Kurto kanjonas yra vienas gražiausių Antalijos regione, nuo uolų atsiveria įspūdingi panoraminiai vaizdai, smingantys kelis šimtus metrų žemyn.

Mėgstantys aktyvias pramogas nepraleis progos smagiai pasivažinėti keturračiais kalnuotomis Alanijos apylinkėmis. Vairuoti gali asmuo, vyresnis nei 15 metų. Saugiausia, kai vairuoja vienas iš tėvelių, o už nugaros sėdi vaikas.

Shutterstock/Turkija
Shutterstock/Turkija

Dar daugiau privalumų idealioms atostogoms

Turkijos Antalijos ir Alanijos kurortai puikiai tinka energingoms šeimoms, kurios mėgsta paplūdimius, jūra ir saulę. Šiltas klimatas, draugiški vietiniai žmonės, gatvės skanėstai – dar daugiau privalumų jūsų idealioms atostogoms.

Alanijoje yra daug įdomių užsiėmimų vaikams. Pramogų parkas „Sealanya Sea Park“ užima 5000 hektarų plotą, kuriame yra 15 baseinų ir daugybė pramogų bei poilsio zonų, delfinariumas. Galėsite paplaukioti su delfinais ir stebėti įspūdingus jų pasirodymus.

„Mėnulio“ parkas Alanijoje patiks įvairaus amžiaus vaikams. Patiems mažiausiems tinka šokinėti ant batutų, važiuoti traukinukais ir arkliukais. Vyresniems pritaikytas autodromas ir čiuožimo aikštės. Nenuobodžiaus ir tėveliai, galės pasikelti apžvalgos ratu ir pasidairyti po apylinkes.

Alanijos „Aqua“ parke smagiai praleidžia laiką vyresnieji vaikai. Čia įrengtos upės, 300 metrų ilgio plaukimo plaustais maršrutas, bangų baseinai. Laukiami ir patys mažiausieji, kuriems skirtos specialios zonos su saugiausiomis čiuožyklomis.

Smagių atostogų ir gerų įspūdžių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius