Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aš + motociklas: neturistinės atostogos Balyje

Jokūbo Laukaičio gyvenimas daugeliui gali atrodyti tarsi amžinos atostogos. Kartu su dviem partneriais įkūręs kompaniją ChameleonJohn.com jis lietuvišką darganą jau ne pirmus metus iškeičia į karštį Azijoje. Čia jis ne tik dirba, bet ir randa laiko kolegiškoms atostogoms. Šįkart jos lietuvį atvedė į egzotišką Balio salą.
Po Balio salą lietuvis važinėjo motociklu
Po Balio salą lietuvis visą mėnesį važinėjo motociklu / Asmeninės nuotr.

„Mano ir dviejų partnerių įkurta kompanija kiekvienais metais savo komandai daro „komandos atostogas“: išsinuomojame vilą kurioje nors egzotiškoje pasaulio dalyje, nuperkame visiems lėktuvo bilietus ir skrendame kartu praleisti mėnesį dirbant, gyvenant ir pramogaujant tuo pačiu metu.

Pernai tai buvo Koh Samui saloje Tailande, šiais metais nusprendėme nuvykti į Balio salą Indonezijoje“, – pasakojo J.Laukaitis. 

Balyje jis lankėse nebe pirmą, bet trečią kartą. Tad saloje jautėsi tarsi sugrįžęs į namus. 

„Daug kas pažįstama, galiu susišnekėti su vietiniais visais paprastais dalykais, labai geras oras, gražūs ežerai, paplūdimiai, kalnai ir miškai – tikros atostogos“, – pasakojo lietuvis.

Šį kartą jis nusprendė salą patyrinėti motociklu. Su juo leidosi į turistų mažai lankomas vietas. 

„Kelionėje buvo visko. Vienas įsimintiniausių momentų buvo kopimas į aukščiausią kalną Balio saloje – 3150 metrų virš jūros lygio.

Lipimas į jį buvo labai status ir fiziškai bei emociškai sudėtingas. Į viršų lipome 6 valandas, leidomės – 4-ias. Kadangi mano batai nėra skirti tokiems dalykams, turėjau panaudoti šešis pleistrus ant kojų, bet jos vistiek kraujavo, nusitrynė.

Tad lipdamas žemyn nusimoviau batus ir ėjau su kojinėmis per akmenis ir smėlį“, – pasakojo J.Laukaitis.

Asmeninės nuotr./Mount Agung Balyje
Asmeninės nuotr./Mount Agung Balyje

Iš viso šios kelionės metu motociklu jis nuvažiavo virš tūkstančio kilometrų.

„Mėnesio pabaigoje sakiau, jog lengvai galėčiau dirbti taksi vairuotoju Balyje, nes galėjau nesunkiai nusigauti, nuo bet kurios vietos iki kitos be jokių žemėlapių“, – juokėsi pašnekovas.

Mintis aplankyti neturistinius objektus pasiteisino. J.Laukaičiui pasisekė rasti ne vieną įdomią vietą. Pavyzdžiui, kartą kelias valandas praleido tyrinėdamas milžinišką apleistą viešbutį kalnuose. Vietiniai jį vadina „Vaiduoklių viešbučiu“.

„Taip pat tyrinėjau daug skirtingų šventyklų, ryžių laukų, radau apleistą lėktuvą ir daug kitų įdomių vietų“, – pasakojo vaikinas. 

Įdomiausius šių atostogų momentus jis įamžino video filmuke, kuriuo dalinasi su „Pasaulis kišenėje“ skaitytojais.

VIDEO: Jokūbo Laukaičio atostogos Balyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius