Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyvenimo avantiūra: į Paryžių – dviračiu

Simonas Dailidė šiuo metu yra kažkur kelyje. Spalio 2-osios rytą vaikinas sėdo ant savo dviračio ir išvažiavo į Paryžių. Per kelias savaites jis ketina įveikti maždaug 2000 km.

Ši kelionė – bus pirmoji tokia ilga ir sunkiai prognozuojama jo gyvenime. Iki šiol dviračiu jis yra įveikęs tik nedidelius atstumus.

„Šiandien pradedu kelias savaites truksiančią kelionę į Paryžių dviračiu. Daiktai supakuoti, guoliai sutepti, padangos pripūstos“, – prieš kelionę nufilmuotame vaizdo siužete sakė dviratininkas. 

Jis neslėpė, jog negali pasigirti panašia patirtimi: „Tai bus pirma ilga mano kelionė dviračiu. Kol kas negaliu pasigirti dideliais atstumais, nuvažiuotais dviračiu. Bet ryžausi savo jėgas išbandyti mindamas pedalus.

Manau, tai puikus būdas keliauti. Važiuodamas dviračiu esi arčiau tos šalies, per kurią važiuoji. O, be to, tai juk ekologiškiausia transporto priemonė.“

Sunku patikėti, tačiau į ilgą kelią jaunuolis leidosi neturėdamas konkretaus plano. Žino tik tiek, kad galutinis kelionės tikslas – Paryžius, tad įveikti teks maždaug 2000 km. 

Ar nėra baisu taip imti ir išvažiuoti? „O kodėl gi ne? Vasaros darbai užbaigti, puikus laikas leistis į nuotykį, nežinant, nei kur vakare miegosi, nei ką valgysi.

Tokiais atvejais reikia tik „žengti žingsnį“ galvoje ir nuspręsti, kad ropšiesi iš savo fotelio, šaldytuvo, komforto zonos“, – kalbėjo Simonas.

Jis džiaugėsi, jog paskelbęs apie savo kelionę sulaukė didelio palaikymo iš savo draugų ir pažįstamų. Jiems tai atrodo šaunus nuotykis. 

Artimieji reagavo kiek kitaip – jaudindamiesi dėl Simono jie jam pažėrė šūsnį priežasčių, kodėl jis turėtų atsisakyti savo sumanymo. 

„Pradeda pasakoti būtas ar nebūtas istorijas, kaip kažkoks draugės vyras važiavo, jį apvogė, sumušė ir paliko basą viduryje Lenkijos. Kiti gąsdina fūromis​, šalčiu, dideliu atstumu. Prisipažinsiu, daugelis tokių gąsdinimų yra tikrai iš fantastikos skyrelio.

Važiuosiu, kur ves dviračio ratas, palaikydamas Paryžiaus kryptį. Paliksiu daug vietos spontaniškumui ir improvizacijai.

Tai pasakoja žmonės, bijantys padaryti kažką nekasdieniško ir gyvenantys savo patogiuose rėmuose.

Man atrodo priešingai: gyvenimas prasideda tada, kai išlipi iš to rėmelio“, – drąsiai prieš kelionę kalbėjo dviratininkas.

Nors daugelis galimų grėsmių kelyje Simonui neatrodo realios, kai ko jis vis dėlto bijo. 

„Pabėgėliai – viena iš grėsmių. Iš #Paskuipabėgėlius reportažų galima susidaryti vaizdą, kad Europoje neramumai tikrai didesni, nei galima įsivaizduoti. Todėl juos įvardinčiau kaip tiesioginę grėsmę. Manau, jiems mano dviratis ir palapinė gali „skaniai“ atrodyti“, – sakė Simonas.

Visą savo kelionę vaikinas ketina dokumentuoti: svarbiausius įspūdžius aprašys savo feisbuko profilyje. Įdmiausius jo kelionės momentus bus galima rasti ir „Pasaulis kišenėje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius