Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingiausi pasaulio ežerai

Pasaulyje galima aptikti amą gniaužiančių gamtos vaizdelių, kurie dar kartelį įrodo, kad gyvename dieviško grožio planetoje. Šiandien siūlome pasigrožėti vos keletu įstabių, kvapą atimančių ežerų, kuriuos pamatyti tikrai verta ir gyvai. Kuris jums paliks didžiausią įspūdį?
Tekapo ežeras Naujojoje Zelandijoje
Tekapo ežeras Naujojoje Zelandijoje / Fotolia nuotr.

Tekapo ežeras Naujojoje Zelandijoje

Apsuptas nepakartojamos laukinės gamtos ir dieviškos grožio lubinų jūros, Tekapo ežeras atrodo būtent ta vieta, kur išsipildo visos svajonės. Įspūdinga vandens telkinio spalva, uolos, kalnai ir tobulas kraštovaizdis traukia turistus kaip bites medus. Šalia ežero galima aplankyti ir kitus salos dėmesio vertus objektus, pavyzdžiui, nedidukę senovinę bažnytėlę.

Plitvicos nacionalinis parkas Kroatijoje

Šis žavingas gamtos kampelis patraukia akį neįtikėtina spalvų gama. Vinguriuojantys, šniokščiantys Plitvicų ežerai palieka neišdildomą įspūdį savo mirguliuojančiomis spalvomis, jų tonais ir pustoniais, primenančiais įstabų muzikos kūrinį ar tobulą mozaiką. Apsilankusieji Kroatijoje teigia, kad Plitvicų ežerai – tikras stebuklas. Vadinasi, belieka krautis lagaminus... Šis grožis įtrauktas ir į UNESCO saugomų pasaulio objektų sąrašą.

Fotolia nuotr./Plitvicų ežerai Kroatijoje
Fotolia nuotr./Plitvicų ežerai Kroatijoje

Rožinis ežeras Australijoje

Rožinis Hiljero ežeras Australijoje atrodo lyg netikras. Ryškiai spalvotas ežeras primena ledinuką! Nesitiki, kad jis sutvertas gamtos, o ne žmogaus rankomis. Vanduo Hiljero ežere toks sūrus, kad net galima apdegti liežuvį! Pirmą kartą ežeras pastebėtas 1802 metais. Iki šiol mokslininkai konkrečiai neišsiaiškino, kodėl jis toks rožinis.

VIDEO: Rožinis ežeras Australijoje

Peito ežeras Kanadoje

Apsuptas įspūdingų kalnų ir miškų, Peito ežeras išsiskiria savo tobulo mėlio spalva, kuri,  atrodo, net degina akis savo ryškumu. Teigiama, kad ežero spalvos skiriasi atsižvelgiant į sezoniškumą. O jeigu dar atkreptumėte dėmesį į jos formą... Dėmesio vertas pasaulio kampelis, įsikūręs Albertos provincijoje, Banfo nacionaliniame parke!

Fotolia nuotr./Peito ežeras Kanadoje
Fotolia nuotr./Peito ežeras Kanadoje

Bledo ežeras Slovėnijoje

Šis tarp kalnų įsiterpęs ežeras yra vienas lankomiausių objektų Slovėnijos šalyje. Tyvuliuojančios bangos skalauja įspūdingos bažnyčios, įsikūrusios nedidukėje saloje,  krantus. Nieko keista, kad joje norą susituokti ir atsiduoti romantikai trokšta ne viena pora jaunavedžių. Pažvelgus iš paukščio skrydžio ši vieta primena tikrą pasaką, ir mes negalime tam nepritarti.

Fotolia nuotr./Bledo ežeras Slovėnijoje
Fotolia nuotr./Bledo ežeras Slovėnijoje

Komo ežeras Italijoje

Jis įsikūręs Šiaurės Italijoje, Lombardijoje ir žavi savo vaizdingumu, įspūdingu kraštovaizdžiu ir nepakartojamais peizažais. Tai trečias pagal didumą nuostabiosios Italijos ežeras (beje, ir vienas giliausių Europoje), kurį su malonumu lanko būriai turistų tiek žiemą, tiek vasarą, kadangi šalia jo ir jame netrūksta pramogų ir kitos  aktyvios veiklos. Teigiama, kad atostogauti šalia šio gamtos perlo pamėgusios ir garsiausios Holivudo žvaigždės.

Fotolia nuotr./Komo ežeras Italijoje
Fotolia nuotr./Komo ežeras Italijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius