Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtinis D.Pankevičiaus 1003 km žygis Lietuvoje: net žemėlapiuose nepažymėtos vietos ir nuotykiai su gyvūnais

Daugiausiai šalių apkeliavęs lietuvis Danas Pankevičius yra lankęs sunkiai pasiekiamus Afrikos genčių kaimus, daugumai turistų dar uždaras valstybes, brovėsi per džiungles, nebijojo kojos įkelti ir į karinių konfliktų draskomas šalis. Turbūt ir nereikėjo tikėtis, kad kuriam laikui likęs Lietuvoje, jis ir čia pasitenkins paprastu poilsiu. D.Pankevičius rudenį leidosi į išskirtinį žygį Lietuvos miškais. Sumanė ir savų taisyklių, kad tokioje kelionėje per Lietuvą taip pat netrūktų adrenalino.
1003 km žygis Lietuvoje
1003 km žygis Lietuvoje

2017 metais „Lietuvos Kolumbu“ išrinktas D.Pankevičius dažnai žengia nepramintais takais – tais, kur dar nebuvo žengusi lietuvio koja. Šiaurės Korėją jis pažino dar tada, kai šalis labai nenoriai įsileisdavo užsieniečius. Pateko į Angolą, kuri laikyta viena uždariausių Afrikos šalių.

Praėjusiais metais itin didelio susidomėjimo sulaukė Dano ir 15min projektas „Ekspedicija Afrika“, kuriame jis aprašė savo įspūdžius iš kelionės po atokiausius Afrikos kampelius – neįžengiamas džiungles, dar nematytas gentis, atsidūrimą net karinio perversmo epicentre, savo kovą su pavojingomis ligomis, kurios nustebino net gydytojus.

Pavasarį kilus chaosui dėl COVID-19, jam teko priimti sunkų ir net sau kiek netikėtą sprendimą keisti planus ir kuriam laikui grįžti į Lietuvą. Ir Lietuvoje jis surado tokių patirčių, kurių neatranda net ir gerai šalį jau pažįstantys keliautojai.

Pokalbyje su 15min D.Pankevičius papasakojo apie savo daugiau nei tūkstančio kilometrų žygį Lietuvos miškais ir pajūriu, apie net žemėlapiuose nepažymėtas vietas, apie sutiktus lapę-vagilę, įsiutusį jautį, apie šių metų maistą-atradimą ir dar daug ką.

– 1003 km per 33 dienas. Ar nėra tai tavo paties įveiktų kilometrų rekordas? Kokį ankstesnį žygį aplenkei?

– Ilgesnio nepertraukiamo žygio ir nebuvo. Dažnai žygiuoju kalnuotose pasaulio vietovėse ar atokiose Afrikos teritorijose, ypač ten, kur nėra galimybės rasti transporto priemonių. Bet jie trunka savaitę ar 2, ir tuomet lieku tyrinėti vietovę. Paskui vėl pratęsiu žygį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius