Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 04

Jei skundžiatės gyvenimu Lietuvoje, tai nuvykit į Karaliaučių ir įsivaizduokit gyvenimą ten

Esate girdėję apie Kulautuvą? Tarpukario Lietuvoje tai buvo kauniečių pamėgtas kurortas prie Nemuno, į kurį vykdavo ilsėtis Kauno ponai. Ne per seniausiai šiame miestelyje aptikau tokią stiklinę būdelę, kurioje buvo pridėta daugybė knygų, kurias Kulautuvos svečiai gali pasiimti paskaityti ir perskaitę grąžinti. Kaip gražu, pagalvojau. Ir koks pasitikėjimas žmonėmis. Gal visgi ir patys to nelabai pastebėdami, brendame iš to sovietinio „vogti viską, kas nepririšta“ mentaliteto.
Ragainės vaizdai
Ragainės vaizdai / V.Mikaičio nuotr.

Taigi, tame namelyje mano dėmesį patraukė knyga „Šnipų vadas“, kurią iškart pasiskolinau.

Joje vaizduojamas scenarijus, kaip įvairias hibridines priemones naudodama Rusija planuoja įsiveržti į Baltijos šalis, o NATO kuria kliūtis tiems planams įgyvendinti.

Perskaičiau ją rekordiškai greitai, nes dinamiški įvykiai neleido atsikvėpti. Žinant, kad šis scenarijus yra pakankamai tikėtinas ir realybėje, tai daro knygą dar įdomesnę.

Kuo tai siejasi su šios dienos straipsnio tema? Nes tie aprašyti rusų veiksmai yra kuriami bei koordinuojami iš Karaliaučiaus (Kaliningrado), ir dalis knygos veiksmo vyksta būtent jame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius