Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionės dviračiais po Kirgiziją įspūdžiai atgims dokumentiniame filme

Kiekvieną vasarą organizacijos „Špikis“ nariai leidžiasi dviračiais po naują egzotišką šalį. Pernai tai buvo laukinė Gruzija, o šiemet – Kirgizija. Kaip ir praėjusiais metais, po nuotykių pilnos kelionės, jos dalyviai sukūrė dokumentinį filmą, kurį bus galima išvysti 2016-ųjų vasarį. „Pasaulis kišenėje“ skaitytojai pirmieji turi progą išvysti šios juostos anonsus.

Nutrūktgalviai ir bebaimiai – taip būtų galima pavadinti organizacijos „Špikis“ narius ir bendraminčius. Jų kelionės dviračiais visuomet pilnos išbandymų, kartais net itin pavojingų situacijų. 

VšĮ Špikis nuotr./Štai toks kalnų „kelias“, kurį įveikti buvo galima tik nešantis dviratį
VšĮ Špikis nuotr./Štai toks kalnų „kelias“, kurį įveikti buvo galima tik nešantis dviratį

Ne išimtis buvo ir šių metų vasara, kada grupė dviratininkų iš Lietuvos leidosi į naują žygį, šįkart – Kirgizijoje.

„Kelionė vyko rugpjūtį ir truko mėnesį. Keliavome penkiese – visi lietuvaičiai. Atstumas galbūt nėra įspūdingas – maždaug 750 km. Tačiau kelionės esmė – ne kilometrų skaičius, bet keliai, kuriais teko važiuoti“, – sakė Algirdas Gurevičius, vienas iš viešosios įstaigos „Špikis“ įkūrėjų. 

VšĮ Špikis nuotr./Dviratininkams teko įveikti nepravažiuojamas vietas
VšĮ Špikis nuotr./Dviratininkams teko įveikti nepravažiuojamas vietas

Dviratininkams teko įveikti takus, kurie iš esmės buvo nepravažiuojami, pavyzdžiui, užvirtę akmenimis. Kai kur jų išvis nebuvo, tad lietuviams teko varytis dviračius tiesiog per pievas arba stumtis į kalno šlaitą.

„Patys dviračiai svėrė nuo 50–70 kg, kadangi, keliavome visiškai neapgyvendintose vietose, tad vežėmės 3,5 savaičių maistą su savimi. Taigi, kelionė nebuvo lengva“, – pasakojo dviratininkas.

Ši kelionė jo „sąskaitoje“ – jau dešimtoji. Per kelerius metus jam teko aplankyti ir dviračiu važiuoti daugelyje šalių. Dažniausiai jų maršrutai buvo ne mažiau sudėtingi nei Kirgizijoje.

„Yra tekę kilti ir į 5,3 km aukštį, vienoje aukščiausių, mašinomis pravažiuojamų perėjų pasaulyje. Vis dėlto kelionę po Kirgiziją pavadinčiau ir pačia įspūdingiausia, ir pačia sudėtingiausia“, – neslėpė A.Gurevičius.

Apie tai, ką teko patirti kelionės metu, dviratininkai pasakos dokumentiniame filme „Kelionė dviračiais po Kirgiziją“. Jame bus galima išvysti kvapą gniaužiančią šios šalies gamtą – laukinę, neapgyvendintą, kalnuotą, pilną ledo šaltumo upių bei menkai pravažinėtų takų. 

VšĮ Špikis nuotr./Kirgizija – laukinis kraštas
VšĮ Špikis nuotr./Kirgizija – laukinis kraštas

Kaip šias ir daugelį kitų iškilusių kliūčių sekėsi įveikti penkiems keliautojams iš Lietuvos, galėsite išvysti jau kitų metų vasarį, kada numatyta filmo premjera. 

O kad laukimas neprailgtų pristatome trumpų filmukų ciklą, kuriuose kas savaitę išvysite vis naują siužetą apie šią kelionę, jos keliautojus, naudotą inventorių bei pačią Kirgiziją.

Pirmasis filmukas – trumpas anonsas to, ką galima tikėtis išvysti šioje kino juostoje. Daugiau informacijos – www.spikis.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius