Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiek kainuoja savaitgalis turtingiausioje Europos šalyje?

Mažutis Liuksemburgas Europoje negarsėja kaip karštas turistų traukos centras. Labiau – kaip mokesčių rojus, investicinių fondų centras ir ES institucijų buveinė. Vis dėlto nereikėtų nurašyti Liuksemburgo kaip nuobodaus rimtų ir protingų piniguočių lizdo, nes ši nykštukinė valstybė – labai graži ir verta aplankyti, ypač jei patinka romantiškos kelionės. Tiesa, jei biudžetas ribotas, gali gąsdinti kainos – šiaip ar taip, juk ruošiamės į turtingiausią Europos valstybę... Kiek kainuoja savaitgalis Liuksemburge? Štai mano įspūdžiai ir apytikslis kainynas.
Liuksemburgas
Liuksemburgas / 123rf.com nuotr.

Nakvynė. Ji visada suvalgo didelę dalį biudžeto. Taip neišvengiamai atsitiks ir Liuksemburge, nes čia kuprinėtojams ar šiaip kuklaus biudžeto keliautojams skirtų hostelių tiesiog nėra. Na, esama keleto įstaigų, kurių pavadinime minimas žodis hostel, bet ir jose vienvietė lova bendrame su kitais svečiais kambaryje kainuoja apie 20 Eur, o kambario dviem kaina svyruoja apie 50 Eur – kaip hosteliui, tai nėra pigu. Panorus praleisti naktį kad ir neprabangiame, vidutinės klasės viešbutyje teks pakloti kone dvigubai daugiau.

Maistas. Liuksemburgas negarsėja ypatingomis kulinarinėmis tradicijomis, nors, reikia pripažinti, porcijos gausios, todėl alkanam likti negresia. Maistas panašus į vokišką – daug bulvių, dešrų ir kopūstų. Įmantresni, prabangesni restoranai beveik visuomet – prancūziški, o geri prancūziški restoranai retai būna pigūs. Dienos pietų kaina restoranuose sukasi apie 10–12 Eur asmeniui. Ieškant pigiau lieka „McDonald's“, sumuštinių kioskai ir turkiškos kebabinės, kur galima papietauti už 5–7 Eur.

Lankyti objektai. Liuksemburgo sostinės senamiestis – UNESCO pasaulio architektūros paveldo sąraše, ir jo lankymas, žinoma, visiškai nemokamas. Nieko nekainuos ir pasivaikščioti po istorinį Echternacho miestelį, pamatyti vietinius kaimelius su mielomis mažytėmis bažnytėlėmis ar pasigėrėti įspūdinga Viandeno pilimi. Tiesa, jei pastarąją norėsite apžiūrėti iš vidaus, bilietas kainuos 7 Eur, keltuvas į Viandeno kalvą, nuo kurios matyti plati panorama, atsieis 4,80 Eur, o Liuksemburgo šiuolaikinės architektūros pažibos, Modernaus meno muziejaus, bilietas kainuoja 8 Eur.

Vida Press nuotr./Liuksemburgas
Vida Press nuotr./Liuksemburgas

Pramogos. Mažytė ir tvarkinga šalis negarsėja audringu naktiniu gyvenimu. Ko gera, tai tik į naudą taupant, nes jei Liuksemburge būtų garsių barų ar naktinių klubų, kuriuos privalu aplankyti, jie neabejotinai kainuotų daug. Žinoma, sostinėje, daugiausiai senamiestyje, naktinių barų yra, netrūksta ir užeigų, kur galima išgerti alaus, nors Liuksemburge daug populiariau gurkšnoti vyną. Įėjimas paprastai nemokamas, na, o bokalas alaus kainuoja apie 4–6 Eur, kokteilių kainos prasideda nuo 10 Eur ir kyla, priklauso nuo baro ar klubo ištaigingumo ir klientūros.

Transportas. Liuksemburgo sostinės centras lengvai apeinamas pėstute, bet jei prireiktų autobuso, vienkartinis bilietas kainuoja 2–4 Eur, priklausomai nuo kelionės trukmės. Kelionės į kitus miestelius – nebrangios, nes atstumai nedideli, o degalai Liuksemburge pigesni nei kaimyninėse šalyse. Nuvažiuoti į seniausią šalies miestą Echternachą kainuoja apie 2 Eur, aplankyti nuostabia pilimi garsėjantį Viandeno miestelį kainuos 5–7 Eur į vieną pusę.

Vida Press nuotr./Liuksemburgas
Vida Press nuotr./Liuksemburgas

Ar kas nors Liuksemburge pigu? Vynas, nes šalyje jo gaminama ir išgeriama daug – vynuogėms auginti palankus klimatas Mozelio slėnyje ir kaimyninės Prancūzijos įtaka lemia aukštą vyno gamybos ir vartojimo kultūrą. Už 7–8 Eur galima įsigyti butelį kokybiško vietinio vyno. Gana nebrangūs ir degalai, kas nudžiugina po šalį keliaujant savu automobiliu.

Išvados? Taip, Liuksemburgas yra nepigi kelionės kryptis, bet ne brangesnė nei, tarkime, Londonas, Paryžius ar Skandinavijos šalių sostinės. Taupantiems idealiausia būtų užsukti į Liuksemburgą keliaujant po regioną automobiliu, nes, tinkamai susiplanavus maršrutą ir paskubėjus, vienos dienos visai pakanka apžiūrėti šalies įžymybes, o nakvoti ar apsipirkti verčiau kiek pigesnėse kaimyninėse šalyse – Vokietijoje ar Prancūzijoje.

Vida Press nuotr./Liuksemburgas
Vida Press nuotr./Liuksemburgas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius