-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

La Palmoje lava užliejo „stebuklingu“ vadintą namą

Namas, interneto vartotojų pakrikštytas „stebuklinguoju“, išgarsėjo visame pasaulyje. Lavos apsuptas pastatas, atrodo, tik per stebuklą buvo išlikęs sveikas La Palmos saloje išsiveržus ugnikalniui.
Namas La Palmoje
Namas La Palmoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kumbre Vjechos ugnikalnis 85 tūkst. gyventojų turinčioje La Palmos saloje išsiveržė rugsėjo 19-ąją. Saloje paskelbta gamtinės katastrofos padėtis. Iki šiol lavos srautai saloje sunaikino 589 pastatus ir 21 km kelių. Naujai išsiliejusios lavos laukai užklojo 258 hektarų plotą, daugiausiai žemės ūkio laukus.

Bet lavos kelyje kone savaitę išliko nepaliestas vienas namas, kuris tarptautinėje žiniasklaidoje vadintas vilties, sėkmės simboliu, ir gavo vardą „Stebuklingasis La Palmos namas“.

Šis namas, kurio nuotraukos apskriejo pasaulio žiniasklaidą, jau 30 metų priklauso danų porai Ingei ir Rainerui Cocqams.

Į devintą dešimtmetį įkopę danai jau seniai jame lankėsi. Į La Palmos salą jie neatvyko nuo pat pandemijos pradžios, liko namuose Danijoje.

Kad namas išliko sveikas, pirma pamatė jo architektė Ada Monnikendam. „Aš žinau jį! Mano vyras ir aš jį pastatėme“, – pamačiusi šio namo nuotraukas šūktelėjo sau A.Monnikendam. Ji tuomet paėmė telefoną ir paskambino porai, kuriai ir priklauso pastatas.

„Mes visi pradėjome verkti kaip bepročiai, kai pasakiau, kad jų numylėtasis namas liko sveikas“, – pasakojo ji Ispanijos leidiniui „El Mundo“.

Namas, kurį jie vadina „La Casita“ stovi El Paraiso teritorijoje, kuri bene labiausiai nukentėjo po ugnikalnio išsiveržimo.

„Scanpix“/AP nuotr./Ugnikalnio išsiveržimas La Palmoje
„Scanpix“/AP nuotr./Ugnikalnio išsiveržimas La Palmoje

Interviu Ispanijos laikraščiui ABC poros dukra Yenny Cocq pasakojo, kad tėvą itin džiugina ir tai, jog prie namo augančios palmės taip pat liko sveikos, kadangi jos jam yra jų vaikų ir anūkų simbolis. „Visus augalus mano tėvai prižiūrėjo du didele meile ir rūpesčiu“, – sakė ji.

„Mano tėvai daug investavo į šį mažytį namą. Jie nusipirko žemę maždaug prieš 30 metų ir pasistatė mažytį rojų“, – pasakojo dukra.

Deja, antradienį pranešta, kad lava visgi užliejo namą. Išpopuliarėjusio namo nuotrauką padaręs fotografas Alfonso Escalero patvirtino, kad pastatas visgi neišvengė ugnikalnio galybės. Jis vylėsi, kad saloje bus atrastas kitas vilties simbolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius