Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkė per pandemiją liko vienoj nuošaliausių pasaulio salų: „Čia lyg paralelinė visata“

Tinklaraštininkė ir „YouTube“ žvaigždė iš Lenkijos Eva zu Beck pastaruosius du mėnesius leidžia nuošalioje Jemenui priklausančioje Sokotros saloje. Čia ekosistema tokia išskirtinė, kad kartais sala net vadinama „Indijos vandenyno Galapagais“. Kelionių tinklaraštininkė vienoje labiausiai izoliuotų pasaulio vietų laukia pandemijos pabaigos.
Sokotra
Sokotra / 123rf.com nuotr.

Kaip rašo CNN, Eva į Sokotrą atvyko kovo 11 d., kai dar vyko reguliarūs kassavaitiniai komerciniai skrydžiai. Buvo likusios vos kelios dienos iki masinio sienų užvėrimo visame pasaulyje. Kovo 15 d. Sokotros valdžia paskelbė, kad ir sala užsidarys, o turistai raginama išvykti namo.

„Mus vidury nakties pažadino miegančius palapinėse, – pasakojo ji. – Pasakė, kad turime tuoj pat vykti į oro uostą.“ Mergina į salą buvo atvykusi maždaug su 40-ia kitų keliautojų, čia turėjo vykti maratonas.

Evai buvo du pasirinkimai – grįžti į Europą arba nežinia kuriam laikui likti nuošalioje saloje. Iš kelionių reportažų gyvenanti mergina pasirinko pastarąjį – su Sokotros valdžios leidimu. Keturi kiti turistai taip pat nusprendė likti Sokotroje.

Likę turistai, tarp jų – ir Evos vaikinas, paskutiniu reisu iš Sokotros išskrido į Kairą. „Aš taip myliu šitą salą, – savo sprendimą aiškino mergina. – Aplankiau ją praėjusiais metais ir prisiekiau, kad vieną dieną čia sugrįšiu ilgesniam laikui. Tai, kas įvyko, palaikiau ženklu.“

„Sokotroje nėra koronaviruso, o kadangi sala yra uždaryta naujiems atvykėliams, ji atrodo žymiai saugesnė vieta nei bet kuris Europos miestas ar tarptautinis oro uostas, – „Instagram“ žinutėje rašė mergina. – Tad aš nusprendžiau pasilikti. Pralauksiu pandemiją izoliuotoje dykumų saloje. Be jokių planų išvykti.“

Eva nuomojasi kambarius iš ožkaganių mažiau apgyvendintuose Sokotros kaimeliuose. Nuotraukose ji rodo, kaip dienas leidžia nuostabiuose salos paplūdimiuose, žvejoja, tyrinėja salą motociklu ir pėsčiomis.

Keliautoja CNN pasakojo, kad gyvenimas saloje, atrodo, teka įprasta vaga. „Sokotroje nėra socialinio atstumo ar karantino priemonių, – sakė ji. – Mums leidžiama lankyti draugus, laisvai judėti. Lyg būtume paralelinėje visatoje.“

Tiesa, atsirado ir kritikuojančių merginos sprendimą likti saloje. Su grotažyme #Respect_Socotra (Gerbkite Sokotrą) jie priekaištauja, kad svetimšalė gali sukelti pavojų vietos gyventojams.

Eva žinutėje paaiškino, kad ji neragina aktyviai keliauti į nuošalias vietas pandemijos metu. „Aš tiesiog noriu pasidalinti grožiu vietos, kurioje jau esu, vietos, kuri yra mažai žinoma ir turi būti saugoma“, – aiškino ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius