Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kartvelas pėsčias išžygiavo iš Vilniaus į Tbilisį: iki Trakų jį lydėjo būrys žmonių

Sekmadienį Lietuvos kartvelas Niko Amirgulašvili pradėjo žygį, kurio metu jis pėsčiomis keliaus iš Vilniaus į Sakartvelo sostinę Tbilisį. Šio žygio tikslas – pastatyti simbolinį tiltą tarp dviejų šalių. Pirmuosiuose kilometruose iki Trakų jį lydėjo apie šimtas šią idėją palaikančių žygeivių.
Lietuvos kartvelas Niko pėsčias iš Vilniaus išėjo į Tbilisį
Lietuvos kartvelas Niko pėsčias iš Vilniaus išėjo į Tbilisį / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Sekmadienio rytą greta Sakartvelo ambasados Vilniuje, Žvėryne susirinko daug žmonių. Jie kartu su 23-ejų metų N.Amirgulašvili išžygiavo į Trakus. Tai – pirmieji 30 kilometrų Tbilisio link.

„Negaliu patikėti, kiek žmonių čia šiandien pas mus iš ryto susirinko. Žinojau, kad yra žmonių, kuriems rūpi ši tema, bet tikrai nesitikėjau, kad jų bus tiek daug ir pačių įvairiausių“, – 15min kalbėjo N.Amirgulašvili.

Pasiekęs Trakus toliau N.Amirgulašvili eis pro Aukštadvarį Alytaus link, tuomet pro Lenkiją ir Ukrainą iki Tbilisio ir taip sujungs abiejų broliškų šalių sostines. Daugiau nei 2 tūkst. kilometrų vaikinas ketina įveikti per maždaug 3 mėnesius ir žygį baigti rugpjūtį.

„Aš esu Lietuvos kartvelas – gimiau ir užaugau Lietuvoje, tačiau kartvelų šeimoje. Nuolat buvau abiejų šalių neoficialus ambasadorius: mokykloje lietuviškai, namie kartveliškai kalbėdavau. Supratau, kad šis faktas niekur nedings, aš visą gyvenimą su juo pragyvensiu ir nusprendžiau pasinaudoti šia galimybe ir pabandyti kažką padaryti šia tema daugiau, negu radau atėjęs.

Tai susikombinavo su mano hobiu, o jis yra žygiavimas. Visai nesunku buvo sukombinuoti šiuos bu dalykus ir nuspręsti pastatyti tokį tiltą“, – apie žygio idėją pasakojo N.Amirgulašvili.

Renginio metu sakydamas kalbą jis paprašė plojimais pagerbti šio žygio kaltininkus – jo tėvus: „Jie yra tie žmonės, kurie, sakykime metaforiškai, pasėjo tą sėklą, kuri užaugo 2 metrus ir 3 centimetrus ir šiuo metu kalba su jumis.“

Žygeiviai džiaugiasi idėja sujungsiančia dvi šalis

Šalia Sakartvelo ambasados susirinkę ir žygiui iki Trakų besiruošiantys žmonės džiaugėsi šia N.Amirgulašvili idėja.

„Manau, kad tai labai graži akcija, sujungianti dvi šalis, ir tiesiog labai norėjau pabandyti praeiti žygį. Pirmą kartą tai darau, 30 kilometrų dar nesu ėjęs“, – pasakojo prie žygio prisijungęs Gediminas.

Paklaustas, kaip jo manymu pasiseks žygyje, vaikinas šyptelėjo: „Manau, kad įveiksim.“

15min kalbinta žygiui besiruošianti mergina sakė keliavusi ir kalnuose, todėl mano, kad atstumą iki Trakų tikrai nueis.

„Iš pradžių sužavėjo pats žygis, fizinis veiksmas, o po to pamačiau visą idėją ir kad ji tokia didžiulė, o čia yra pats startas. Labai puiki idėja ir galbūt reikia glaudžiau bendradarbiauti ir ne tik su Sakartvelu“, – sakė Vilija.

Į Trakus kartu su N.Amirgulašvili žygiavęs Dainius paklaustas, kodėl prisijungė prie žygio, sakė: „Yra daug gerų priežasčių. Pirma priežastis ta, kad Niko yra mano sūnaus draugas, antra priežastis – gyvename Trakuose, tai reikėtų bent kartą nueiti pėsčiomis iš Vilniaus.“

„Su automobiliu esu daug kartų važiavęs, bet pėsčias nesu ėjęs“, – nusijuokė vyras.

Sakartvelo ambasadorius Levanas Gvachliani džiaugėsi susirinkusių žmonių gausa, jis linkėjo N.Amirgulašvili sėkmės ir sveikatos žygyje.

„Mes turime labai gerus politinius, ekonominius, žmogiškus santykius. Ir mūsų Niko padarys dar vieną žingsnį statant tiltus tarp mūsų šalių“, – sakė L.Gvachliani.

Renginyje dalyvavo ir Seimo narys Žygimantas Pavilionis, kuris yra ir tarpparlamentinių ryšių su Gruzija grupės pirmininkas. Savo kalboje jis pabrėžė, kad ši iniciatyva turi prasmę.

VIDEO: 15min studijoje – į Sakartvelą pėsčias 2000 km eisiantis Niko Amirgulašvili
Niko Amirgulašvili: nuo Lietuvos iki Gruzijos
Niko Amirgulašvili: nuo Lietuvos iki Gruzijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius