-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mano AUTOstogos: trumpa, bet labai įsimintina kelionė į Aukštuosius Tatrus

Mūsų poros laisvalaikis nusprendžiamas spontaniškai ir turėdami laisvų dienų išnaudojame jas pažindami naujas vietas Lietuvoje ir Europoje. Kadangi labai mėgstame „panoraminės“ vietas, nusprendėme automobiliu važiuoti į Aukštuosius Tatrus Slovakijoje.
Kelionė į Aukštuosius Tatrus
Kelionė į Aukštuosius Tatrus / Asm.archyvo nuotr.

Tai yra konkurso „Mano AUTOstogos!“ straipsnis. 15min kartu su vienu didžiausių keltų operatorių Europoje DFDS skelbia istorijų konkursą. Dalinkitės savo kelionių automobiliu pasakojimais ir laimėkite neeilinį prizą – „viskas įskaičiuota“ bilietus į Švediją arba Vokietiją. Daugiau: https://www.15min.lt/n1517352

Kelionė prasidėjo Klaipėdoje, link Marijampolės, į Lenkiją, o tada – Slovakija. Atvykome į mažą miestelį Tatranska Lomnica. Labai jaukus miestelis, su draugiškais gyventojais, kurie tave ir prie bendro stalo pakvies, ir papasakos miestelio istorijų bei mitų.

Pasakiškai gerai išsimiegoję pas vietinę gyventoją, leidomės Aukštųjų Tatrų vienos iš viršūnių link. Kadangi mes nesame alpinistai, pasirinkome paprasčiausia būdą – užkilti keltuvu.

Vaizdai pasakiški, ramybė ir neaprėpiamas kalnynas, kurio vaizdo ir būties jausmo niekada nepamiršim. Jautiesi toks mažas žmogus prieš šiuos milžiniškus gamtos kūrinius.

Turėdami daugiau kaip 2 valandas laiko iki kol kels į aukščiausią viršūnę, vaikštinėjome aplink, kur tik galima įžengti su sportiniais bateliais.

Asm.archyvo nuotr./Kelionė į Aukštuosius Tatrus
Asm.archyvo nuotr./Kelionė į Aukštuosius Tatrus

Sulaukę savo keltuvo, iš lėto pakilome į 2634 m viršūnę. Jautiesi ties debesimis. Kai kurie keliautojai net kėlė taures iš džiaugsmo būdami ten.

Taip pat matėme alpinistus, artėjančius viršūnes link. Išties atrodė bebaimiai. Beje, laikas viršūnėje ribotas.

Asm.archyvo nuotr./Kelionė į Aukštuosius Tatrus
Asm.archyvo nuotr./Kelionė į Aukštuosius Tatrus

Turėdami dar keletą dienų, važinėjome apylinkėmis, grožėjomės gamta, bendravome su gyventojais.

Deja, bet visos atostogos baigiasi ir tenka grįžti namo, tačiau mes neliūdime, nes ir grįždami dar turime tikslų aplankyti vietas, esančias pakeliui namų link. Varšuvoje aplankėme kultūros ir mokslo rūmus, šurmuliuojantį senamiestį, pasėdėjome „Hard Rock“ kavinėje.

Asm.archyvo nuotr./Kelionė į Aukštuosius Tatrus
Asm.archyvo nuotr./Kelionė į Aukštuosius Tatrus

Saulei besileidžiant patraukėme namo. Grįžome labai pavargę, bet pilni įspūdžių.

Kelionė, nors ir trumpa, tačiau labai įsimintina, kuri pripildo tave grožiu, didingumu. Dar ir dabar užsimerkusi matau tuos neaprėpiamas kalnus.

Dalyvaukite konkurse „Mano AUTOstogos!“ ir laimėkite neeilinį prizą - keltų operatoriaus DFDS „viskas įskaičiuota“ bilietus į Vokietiją ar Švediją visai šeimai su automobiliu. Aprašykite savo kelionę automobiliu - galbūt keliavote po Lietuvą, gal esate važinėdami maišę Europą ar ratuoti tyrinėjote kitą žemyną? Laukiame įvairių istorijų, jos gali būti ir apie senas keliones. Papasakokite, kodėl pasirinkote važiuoti automobiliu, kokias įdomiausias vietas aplankėte, kokius nuotykius patyrėte. Nuotraukas galite prisegti formoje arba pridėti tekste nuorodą, kur jas rasti internete. Pasakojimų laukiame iki liepos 27 d. imtinai.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius